Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co jedza wasze 15 miesieczne dzieci na obiadki i kolacje

Polecane posty

Gość gość

bo mój maly ostatni to będzie jadł tylko zupke pomidorowa z ryzem i tyle dziś miałam ziemniaczki z ryba i dotego marchewka z groszkiem to mi tym pluje i tak jest za każdym razem gdy daje mu cos innego niż ta nieszczesna zupka.Juz nawet próbowałam dawac mu jedzenie ze sloiczkow i to samo wszystko pluje

Gość gość
mój starszy syn jadł to samo co my wiadomo nie przyprawiałam tak mocno starałam się nie smazyc itp.....córa to był koszmar jedzenie wyglądało tak jedna łyzeczka do buzki i rundka po mieszkaniu i tak każdy posiłek miałam dość naszczescie w okolicy 2 urodzin jej to przeszło

Gość gość
moje jedza to co i my bez kapryszenia ,ale to takie glodomorki

Gość gość
Moj ma 18 miesiecy w wieku 15 m jadl juz wszystko to co my. Tylko kolo roku mial faze na niejedzenie i pilby tylko mleko. Ale od wiosny nie mam z nim juz wiekszych problemow i z checia zjadal juz wszystko,czasem mial mniejszy/wiekszy apetyt. Nie gotowalam dla niego odzielnie,chyba ze na prawde szykowalam cos w stylu chilli con carne to wstawialam mu jakas zupe jarzynowa w malym garczku na dwa dni. Ale na porzadku dziennym byla zupa(pomidorowa,ogorkowa,szczawiowa,krupnik,rosol,pieczarkowa bez pieczarek dla niego,kalafiorowa,brokulowa itp)warunek:warzywa w calosci,zadne zupy kremy,i drugie danie:miesa duszone,gotowane,pulpety,pieczone,ryby pieczone,gotowane na parze czy nawet smazone,ziemniaki(gotowane i pieczone od swieta frytki),ryze,kasze i surowki. Kolacje przez wiekszosc czasu byly "podwojne"tzn.zjadal troche jajecznicy i buleczki i dopijal kasza(wielka butla),albo parowka,chlebek i kasza. Dopiero jakos od miesiaca nauczyl sie jesc na.kolacj***ardziej konkretnie,ze mogl wypic mleko jak napoj i nie byc glodnym,a od tygodnia moze jest w stanie najesc sie kolacja bezmleczna(np.2 kielbaski,kromka chleba z maslem,caly pomidor; albo cukinia faszerowana z miesem;albo dwa trojkaty tosta z serem i wedlina i do tego pomidor)-3ostatniedni.popite herbatka i sen do rana. Dzis dla odmiany kasza manna na mleku z bananem,na gesto ok 250-300 ml.