Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wyciągnełyscie już grubsze kurtki dla 1 lub 2 latkow??

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się czy przy temperaturze kolo 12-14 stopni nie wyciągnąc już puchowych kurtek. Jak ubieracie teraz małe dzieci? Czapki noszą? Apaszki/kominy? Sorry to moze pierwsze dziecko i jakoś tak sama czasem nie wiem do konca jak powinnam robic.

Gość gość
puchowa kurtka na 13 stopni???? a co zalozysz jak bedzie 13 stopni na minusie??? a pozniej zdziwione ze dziecko choruje....

Gość gość
moja córka ma 2,5 roku ubieram ja w adidasy dresy koszulke zkrotkim rekawem na to bluzeczka z dlugim rekawem cienka na to cienka wiatrowka mam i na to cienka czapeczka jak wieje a jak nie to nie ma nic na glowie

Gość gość
Moj syn chodzi obecnie w kaloszach- bo pada zaklasam mu polar lub sweterek i na to zwykly deszczak z kapturem i czapka z daszkiem

Gość gość
tzn jak polar to juz kurtki nie. kurtke jedynie jak pada lub wyglada na to ze bedzie padac

Gość gość
Przepraszam ale widuje już nastolatki w kurtkach puchowych tylko takich do połowy pupy. Wiec moze puchowe-puchowemu nie równe. Może byc wypełnienie 1cm i 2,5cm....a jak będzie -13 mam kombinezon jednoczęściowy.

Gość gość
Moja córka jeszcze nie chodzi i boje sie ze w wózku jej zimno. Za 2 tygodnie bedzie miała roczek. Inaczej chyba jak dziecko chodzi/biega. Ale ok dzieki za odpisanie.

Gość gość
taaa kurtke puchowke, szalik 3 razy zamotany na szyi, czapka z futra zapinana pod szyja - musowo. A i pomysl nad jakims abomamentem w przychodni zdrowia i zacznij oszczedzac na leki ah i spodnie narciarskie od mrozu co by nie owialo plecow i nerek !!! :D

Gość gość
Moja dzisiaj pierwszy raz miała jesienną kurtkę, ale pod spodem tylko koszulka. Do tej pory body/bluzka z długim i grubsza bluza. Czapki nie zakładam bo po co ? Będzie zimniej będą i czapki. Moja siostra już w sierpniu jak było po 20 stopni zakładała dzieciom czapki a sama w krótkim rękawku lub cieniutkim sweterku chodzi.

Gość gość
W taka pogode jak teraz tj- wieje wiatr silny i czasem pada wystarczy - grubszy sweterek, czy jakas bluza ciepla, polar lub cienka kurtka na szyje mozna jakas apaszke i na glowe raczej nic lub jakas azurowa czapeczke - koniecznie cienka i z naturalnych materialow. tak naprawde pogoda nie jest zla - gdyby nie ten wiatr bylo by cieplo. Nie przesadzajcie z tymi kurtkami bo gorzej jest jak dziecko sie przegrzeje, spoci i przeziebienie gwarantowane

Gość gość
U nas dziś silny porywisty wiatr i 12 stopni.Syn 2l był w cienkiej kurtce,pod spodem miał bluzę z kapturem.

Gość gość
bluzka i bluza?:O przepraszam ale ja dizsiaj bylam w bluzce bluzie i na to kurtce takiej z podszewką...mialam komin z materiału i bylo mi zimno w głowe tak że musialam kaptur zakładac. Nie bądzcie takie hop do przodu z tym rozbieraniem bo ja swojego dzieccka nie przegrzewam ale nie zamierzam tez zeby mi ją wywialo na 4 strony świata.

Gość gość
mój2latek wczoraj miał koszulkę z długim, bluzę z kapturem i cienką wiatrówkę.Spodnie na wiatr takie z podszewką i bawełniany szalik. Na głowie kaptur i bawełnianą czapkę. Ja w grubym polarze wytrzymałam z nim na placu zabaw 20 minut, on też miał lodowate ręce i aż czerwoną buzię z zimna. Przez ten wiatr to nie zimową, ale taką przejściową kurtkę na polarze będę mu zakładać.

Gość gość
Może nie w puchowe, ale też nie w wiatrówkę. Mamy takie przejściówki i są akurat, a 12*C dzisiaj nie było, tylko zimniej.

Gość gość
Dzisiaj to ja sama mialam ochote zalozyc ciepla kurtke :)Cholernie zimno bylo rano .I ta roznica temperatur .Wczoraj znosnie a dzisiaj prawie mroz .Malpoplskie .

Gość gość
ja sama mialam dziś na sobie kurtkę jesienno-zimową taką wlaśnie "napompowaną" i wcale mi jakoś ciepło nie było! w krakowie piździ dziś tak, że szok!

Gość gość
może jeszcze kożuch. Moje roczne dziecko miało dziś na spacerze body + bluzę i żadnej kurtki. Puchówkę kupię na zimę.

Gość gość
Moja córka 13-mcy dziś ( 11 stopni i mocny wiatr) miała body,cieńszą bluzę i ciepłą kamizelkę oraz cieńką czapkę. Jak zrobi się chłodniej to mam dla niej płaszczyk przejściowy. Kurtkę puchową zostawiam na zimę...

Gość gość
Moje dzieci chodzą jeszcze w bluzach/bezrękawnikach- jak pada to w przeciwdeszczówkach. Nie wyobrażam sobie puchowej kurtki przy takiej temperaturze. Czapy też są porażające :D

Gość gość
U nas 13 stopni. Body z krótkim rękawem, bluzka z długim, sweter, polar, spodnie, skarpety, buty. Cienka czapka, bo mocno wieje.

u nas akurat prawie zawsze wieje. i nie wyobrazam sobie mimo tego zakladania dziecku czapki przy ponad 10 stopniach. jak zimno mozna zarzucic kaptur, ale doraznie. to samo z szalikiem. kurtka poki co u nas cienka, tylko bluza pod nia grubsza. jesiennej kurtki jeszcze nie wyjelam, o puchowce nie mysle wcale ;).

Gość gość
Puchowa to chyba przesada:D do wczoraj moj poltoraroczniak nosil tak:podkoszulek na ramiaczkach,bluzka z dlugim(nie bluza,bluzeczka)i na to polar. Wczoraj wieczorem dolozylam mu bezrekawnik i czapeczke bo juz ochlodzilo sie znacznie. Dzis polar wymienilismycna kurtke jesienno wiosenna-sztruksowa z podszewka jakby misiowa. Czapeczka dopiero od wczoraj.i od dzis chusteczka na szyje. Dzis u nas zawier**** ze sama jakbym miala czapke jak wracalam z pracy to bym wlozyla.apaszke to i ja miala. Ale nie przesadzajmy,w cienkiem kurtce nie zmarzlam. Ale dla porownania wam powiem,ze kolezanka syna 3,5 roku przegrzewa,w niedziele byl w czapce i kurtce gdy moj bez i w polarze i tamten ma katar za katarem. Wiec cos.w.tym jest. Ja ubieram tak jak czuje,jak bym sama sie ubrala. Nie rozumiem kobiet idacych z dzieckiem,same rozebrane a dziecko kilka warstw i czapka.

Gość gość
17:13 o ja pierdolę:O aż dziw,że rajstop dziecku pod spodnie nie założyłaś.

Bluzka bawełniana z długim, polar, spodnie, skarpety.

Gość gość
"Body z krótkim rękawem, bluzka z długim, sweter, polar" Przepraszam,czy dziecko przy tylu warstwach dalo sie rade jeszcze ruszac? Sweter i polar?:oa pod spodem bluzka z dlugim? To juz lepiej kurtka i mniej warstw. Trzy dlugie rekawy to przeciez ograniczone ruchy rak.

Gość gość
Całe życie uczą, że o wiele lepiej jest być ubranym "na cebulke" niż w jedną grubą rzecz.

Gość gość
moje corki byly w przedszkolu ubrane tak: legginsy grubsze, bluzki z rekawem 3/4, bluzy z kapturem i puchowe kamizelki, po drodze zalowalam ze nie wzielam im cienkich czapek, bo okropnie wialo, ale zalozyly kaptury i jakos dotarly, bo niedaleko.

Gość gość
Moj 10mcy w wozku:spodnie bawelniane,body kr rekaw cienka bluzka z dl rekawem na to bluza na futerku ale bylismy rano i bylo bardzo zimno-bylam godzine i zmarzlam po poludniu,zamiast bluzy niezbyt gruby polar,cienka czapeczka

Gość gość
led całe życie uczą żeby nie przegrzewać dzieci.We wrześniu tyle długich rękawów na raz...co będzie w grudniu?