Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy na jednym usg widac ciaze na innym nie

Polecane posty

Gość gość
A co w tym dziwnego, ze przez brzuch - od 6 tyg wszysko juz dobrze widac. Poza tym ty juz jestes w 7 tyg wiec i cialko powinno byc widac..

Gość gość
Oczywiscie chodzi o cialko zolte, zebys autorko nie pomyslala o dziecku!

Gość gośćmi
No ok to skoro nie widac to o co chodzi? Te upławy i był brzucha poZytywne testy wymioty

Gość gość
uplawy, normalne przed okresem, wymioty - cos ci zaszkodzilo, a co do pozytywnych testow to pewno tak bardzo chcialas cos tam zobaczyc, ze sobie wmowilas to....

Gość gość
Zalezy od sprzetu ja w 8 tygodniu widzialam wiecej na usg u jednego lekarza niz w 12 u innego. Mimo ze oba byly wykonane dopochwowo to sprzęt dzielila pewnie dekada jesli chodzi o datę produkcji ;-)

Gość gość
a ja jednak uważam że ten drugi, to jakiś konował, bo nie słyszałam o USG przez powłoki brzuszne w tak wczesnej ciąży...myślę że w ciąży jesteś ;), zrób chociaż jedno b hcg, a najlepiej dwa w odstępie 48 h.

Gość gość
ja miałam pierwsze USG w 5 tygodniu w szpitalu na szybko, na kiepskim USG, bo akurat to było wolne i lekarz bez problemu zabaczył pęcherzyk, no ale to bardzo dobry specjalista wiedział czego szukać ;)

Gość gość
jak słabe USG, to nawet w 7, 8 tygodniu nie będzie nic widać...ja miałam na super USG robione w tych tygodniach dopochwowo...co za sens, jak nawet coś widać przez brzuch, ale słabo...to chyba po to się robi zeby było widać konkretnie, więc dopochwowo...

Gość gość
bzdura z tym usg przez brzuch! moja ginekolog sama mi powoedziala na pierwszym usg, ze bedzie robic dopochwowo, bo inaczej nie bedzie nic widac. Przez brzuch zrobila dopiero ok 11 tygodnia.

Gość gość
Zatrulam sie i wymiotuje akurat tylko rano i wieczorem dobre hehe ja wymiotuje od ponad 2 tyg . Moze sobie mówiłam mSz racje. I lekarz 1 ktory robił usg i zrobił zdjecie pęcherzyka tez sobie wmówił ze jest a ten dzis mi wmówił ze nic nie ma i ze ze dopiero miesiąc od ostatniej miesiaczki widac a juz jest ponad miesiąc . . Wiec zgłupiałam juz sama kutde pójdę na ta bete w pon masakra :(

Gość gość
nie dziwię się, że masz mętlik w głowie...znajdź bardzo dobre lekarza i pójdź na USG, już wyraźnie powinno być widać.

Gość gość
Przecież za tydzień z hakiem będzie już 2 miesiące od ost. okresu.

Gość gość
No wiem ze muszę ale kurde ja szlam dzis od lekarza i płakałam bo juz zgłupiałam :( moze wytrzymam do poniedziałku

Gość gość
A mialyscie podobna sytuacje?

Gość gość
lec do apteki kup test ciazowy i zrob jeszcze raz

Gość gość
Ja na twoim miejscu bylabym juz umowiona do innego lekarza. Bedziesz sie tylko caly weekend zadreczac.

Gość gość
Okej pójdę i spróbuje a moze dzis do lekarz sie dostane innego ...kurczę takie to dlA mnie stresujące i strasznie bolesne najpierw sie cieszysz ze bedziesz mama pózniej ze nie i takie błędne koło :(

Gość gość
zawsze jest tez opcja, szczególnie jak mieszkasz w duży mieście pójść na USG do szpitala, powiesz że cię brzuch mocno boli, że masz upławy i że jesteś w ciąży...

Gość gość
Tu w szpitalu to nie bardzo bo oni maja słabe sprzęty o sa niemili musiałabym 50 km do innego jechac :) o 15 bede wiedzieć czy sie dostane

Gość gość
no to szpital odpada, b hcg robią też komercyjnie w szpitalu...może dziś się uda? może zachwoń? wynik też z reguły w szpitalu jest szybko.

Gość gość
A jak bym była jednak w tej ciazy i poronilam to byłoby krwawienie czy nie koniecznie zawsze ? Bo ten dziad gadał ze moze pecherzyk pękł :(

Gość gość
zawsze jest mocne krwawienie przy poronieniu.

Gość gość
Przepraszam ze was zadręczam no ale jestem załamana

Gość gość
No to kurde ...;( zamęczeni sie tymi myślami

Gość gość
Poprostu idz ponownie do lekarza. Innej rady nie ma , do poniedziałku zwariujesz od niepewności. Trzymam kciuki żeby bylo wszystko ok. Jak trafisz do lekarza napisz co ci powiedzial

Gość gość
Ten lekarz był dobry gadałam Wcześniej z koleżanka i ona prawdopodobnie jest w ciazy ale szanse małe no i ona prosiła mnie żebym zapytała lekarza czy jak brała anty pare dni zeby przesunąć okres na wakacjach i spała z. Chłopakiem w gumce pózniej podczas okresu i zaczął sie jej 1 a 6 skończył czy mogła zajść w ciaze jak jej pękła bo nie jest pewna a on ze tabletki to nie środek antykoncepcji i ze mogła zajść W okres to normalny jest?

Gość gość
Napisze napewno dzięki za radę ;)

Gość gość
No kurde, ciaża się tak nie wchłania magicznie. jeżeli byłaś w ciąży, to jesteś dalej, pytanie czy ciaża się prawidłowo rozwija, tego dowiesz się z bety. USG warto robić dopiero ok 8 tc, wcześniej to tylko nerwy niepotrzbene.

Gość gość
a zwykly test z siku co pokazuje?

Gość gość
U mnie test z siku od 11.09 2 kreski