Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sobie przemówić,że z alkoholikiem to nie ma przyszłości?

Polecane posty

Gość gość

Kobietki jak sobie przemówić? Byłyście w takiej sytuacji? Też miałyście obawy,że nikogo nie znajdziecie, bedziecie same, nikt was nie bedzie chciał, obawiałyście sie samotności? Jak sobie wbić do łba,że z alkoholikiem nie ma przyszłości? Kto był w takie sytuacji jak sobie poradziłyście?

Gość gość
byłam przejżałam jak dostałm w mordę bo zabrałam butelke , miałam juz obrączke na palcu i czuł sie mega swobodnie i pewnie. Miałam roczne dziecko bez pracy uciekłam, rozwiodłam się mam 2 dzieci i kochanego męza. Kobieto uciekaj nie popełnij mojego błedu bo rozwód itd to nic miłego zmiesza Cie z błotem, i zrobi szmate i to publicznie bo oczywiście wszystko będzie Twoja wina!!!

Gość gość
Lepiej być samej niż z byle menelem przy boku. To chyba proste, nie ?

Gość gość
Autorka owszem proste,ale nie jest łatwo odejść, odciąć się itd

Gość gość
ktos ma coś do powiedzenia?

Gość gość
Może pomoże ci to, że ja jestem dzieckiem alkoholika i jestem psychicznym wrakiem, niedojrzałą emocjonalnie życiową sierotą, mam nerwicę, nie umiem budować relacji z innymi ludźmi, sama uciekam w alkohol i narkotyki. Chcesz takiej przyszłości dla Twojego dziecka?

Gość gość
jak to nie ma przyszłości z alkoholikiem? oczywiście że jest tyle że zdominowana alkoholem, ale jak ktoś ma farta to i 20 -30 lat można tak pożyć, więcej chyba się nie da

Gość gość
Nie chce,ale nie mam odwagi uciąć tak zycia i obrócić o 360 stopni

Moze nie jest łatwo, ale jest warto. Takiej osoby nie uratujesz, a siebie zniszczysz. Nie próbuj, uwierz zawczasu na słowo.

Masz odwagè, bo piszesz o tym. Natomiast jest najistotniejsze, jak siè sama oceniasz. Pewnie masz wyrzuty sumienia, itp., to powiem ci, ze kazdy ma najpierw wobec siebie obowiązek zadbania i opieki nad sobą, a dopiero potem mozesz siè udzielac innym. Z alkoholikiem jest tak, ze wciąga ciè powoli w swój krąg, dziwaczne myslenie, opaczną moralnosc. Droga w jedną stronè. Do piekła.

Masz odwagè, bo piszesz o tym. Natomiast jest najistotniejsze, jak siè sama oceniasz. Pewnie masz wyrzuty sumienia, itp., to powiem ci, ze kazdy ma najpierw wobec siebie obowiązek zadbania i opieki nad sobą, a dopiero potem mozesz siè udzielac innym. Z alkoholikiem jest tak, ze wciąga ciè powoli w swój krąg, dziwaczne myslenie, opaczną moralnosc. Droga w jedną stronè. Do piekła.

Gość gość
Nie chce,ale nie mam odwagi uciąć tak zycia i obrócić o 360 stopni x 360 stopni to żadna zmiana

Gość gość
a sądzici,że skoro ktoś obiecuje ,że sie nie upije a sie upija, kłamie co do ilosci wypitego alkoholu, szuka okazji do picia itd, kłamie, pije sam w domu przed kompem, tv..czy to juz problem?może ja przesadzam?

"gość dziś Nie chce,ale nie mam odwagi uciąć tak zycia i obrócić o 360 stopni x 360 stopni to żadna zmiana" xxx to przekręć sobie głowe o 360 stopni:)

Gość gość
Nie przesadzasz. Facet ma problem, dopóki nie będzie chciał sam tego zmienić to u nie pomożesz. Może jak od niego odejdziesz, to zobaczy jak alkoholizm szkodzi jego życiu. Jak nie to pójdzie na dno, a Ty jeśli z nim zostaniesz pójdziesz razem z nim.

Gość gość
nie każdy ma odwage wywalic życie do góry dla jednego 360 stopni to pikuś dla innego rewolka

Gość gość
to przekręć sobie głowe o 360 stopniusmiech.gif x Mogę obrócić się cała o 360 stopni i będę w tym samym miejscu co wcześniej. Chodziło jak mniemam o 180 stopni :D

Gość gość
ale skąd wziąć odwage i siłę?

Gość gość
360 stopni czyli w przenosni przewalić życie w 100 % do góry nogami

Gość gość
360 stopni czyli w przenosni przewalić życie w 100 % do góry nogami x Nie. 360 stopni to zatoczyć koło i wrócić do punktu wyjścia.

skoro twierdzisz, że nieboszczyk, który obraca się w trumnie o 360 stopni jest taki sam, jak ten który tego nie robi to :P

Gość gość
zaśmiecasz kobieto post zbędna kłótnią każdy interpretuje jak chce..

Gość gość
gość dziś to przekręć sobie głowe o 360 stopniusmiech.gif x Mogę obrócić się cała o 360 stopni i będę w tym samym miejscu co wcześniej. Chodziło jak mniemam o 180 stopni smiech.gif xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ja ci przekrece glowe o 360 chcesz? reszta zycia co prawda w pierdlu ale przynajmniej darmowy wikt i opierunek bedzie

przyjmijmy, że chodziło o obrót o 360 stopni w strone przeciwną niż kręci ziemia w czasie 12h

Gość gość
wracając do meritum, czy ty autorko jesteś w związku z alkoholikiem?Doswiadczyłaś trudnych, żenujących sytuacji?

Gość gość
Tu nie ma interpretować, to prosta matematyka. Okrąg ma 360 stopni, obrót o tyle sprowadza do tego samego punktu, a 180 stopni oznacza znaczącą zmianę, cymbały.