Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bea82

starania o dzidziusia od jesieni 2014

Polecane posty

Gość luska22
czesc iza witaj w grupie razem zawsze razniej

Gość Ewelinakotałek
taaaa .. tak myślałam ta wizyta mnie tylko zdołowała , lekarz powiedział że nic nie widzi jajniki w normie i tylko przepisał mi nospe na rozkurczenie skoro mnie ten jajnik tak boli hah cudownie .. wiec wszystko mam gdzies i juz nie chce myslec o tym wszystkim . Powodzenia kobietki !

Gość starajka1
Hej Iza, ja dołączyłam wczoraj więc wszyscy się caly czas zgrywaja. Powodzenia w staraniach.

Gość Ewelinakotałek
no i dupa tak jak myślałam nic nie zobaczył ;/ powiedział że jajniki w normie i może mi przepisać nospe forte na rozkurczenie skoro mnie ten jajnik tak boli ;/ .. cudownie czuję się jeszcze gorzej niż wcześniej straciłam jakąkolwiek nadzieję i szansę że teraz się udało eh więc nic mi nie pozostało jak czekać na miesiączkę . Powodzenia kobietki!

Witam, nazywam się Justyna zaczynamy z mężem starania o drugie dziecko. Mam 2,5 letnia córkę więc czas na kolejne:) mam nadzieję że szybko uda nam się , biorąc pod uwagę że przed urodzeniem pierwszego dziecka miałam sporo problemów z miesiączką. Pierwszy raz piszę na jakimkolwiek forum. Pozdrawiam :*

Gość starajka1
Dziewczyny, pisze z tel i gdy chce wejsc na nasz watek musze recznie przeskakiwac z 1 str na ost żeby zobaczyc nowy wpis. Da się to ominac tak zeby id razu wskakiwala ost str?

Gość starajka1
Witaj Juttka:-)

Gość Iza K 26
dziękuję za miłe powitanie :) wiecie boję się że znów tej owulki nie będę mieć.... bo nie wiem jak te leki podziałają... moja gin. twierdzi ze kobiety leczą sie do pół roku, a nawet wcześniej zachodzą w ciążę. nie wiem sama co myśleć.... może mnie tylko pocieszała. No i ciekawi mnie olej z wiesiołka jakie bedą rezultaty po nim. Starajka to może nam się będzie jakoś lepiej kontakt utrzymywac skoro takie nowiutkie jesteśmy :) pozdrawiam :

Iza ja stosuje olej z wiesiołka od trzech miesięcy i muszę przyznać że efekty są widoczne ale u mnie dopiero po dwóch miesiącach stosowania

Gość starajka1
Iza, bardzo chętnie:-). Ja w sumie pierwszy raz piszę na jakims forum. I mam nadzieję że juz niedługo napisze o 2 kreskach:-D

Gość starajka1
Ja biorę mleczko pszczele od dłuższego czasu. Jeszcze nie wiem czy coś skutkuje.

przepraszam że pytam ale jakie działanie ma mleczko pszczele jesli chodzi o starania

oki już doczytałam o mleczku pszczelim. mam dziś pierwszy dzień @ więc zaczynam znów brać olej z wiesiołka

Gość starajka1
Mleczko pszczele ma ogólnie dobry wpływ na nasze zdrowie, podobno tez na płodność. Polecił mi je moj internista, potwierdzil gin, wiec zazywam. Jest mnóstwo info w necie na temat zwiekszenia płodności. Jest to jakas wydzielina pszczół ktora zywiona jest tylko królowa a jak wiadomo zyje ona najdłużej i jest najbardziej plodna- podobno sklada o wiele więcej jajeczek niz robotnice. Pisze co wyczytalam:-)

Spoko spoko to samo właśnie znalazłam. Każdy łapie się czego może w staraniach o dzidzie. Ja narazie nie panikuje ale pamietam że starając się o pierwsze dziecko sporo stresów było i tez próbowałam co się dało zwłaszcza że lekarze mieli wszytsko gdzies

Gość starajka1
Kobietki, a moze któraś zna odp na moj wczesniejszuy OT?

Iza witaj, niestety czasem tak jest ze starania zaczynaja sie z malymi komplikacjami, ale dobrze ze wiesz co Ci dolega i na pewno niebawem doczekasz sie upragnionych dwoch kreseczek :) trzymam kciuki :) . Wiesiolek poprawia sluz Ewelina nie panikuj mowilam Ci ze na tym etapie gin raczej nic nie zobaczy :/ , bierz nospe, staraj sie nie stresowac i MUSISZ czekac na rozwoj sytuacji Juttka witamy w naszych skromnych progach ;) i szybkiego zafasolkowania &&&& :) starajka ja mam zapisana zawsze nasza ost strone (zrobilam sobie zakladke) i zawsze jak wchodze mam ost strone jaka czylalam ;) , a o tym mleczku to musze poczytac ;)

STARACZKI: kasicaaaaaa | 29 lat | termin niechcianej @ 24.09 Klasyka86 | ???? lat | termin niechcianej @ ??????? &<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>& anulla85 | 29 lat | termin niechcianej @ 01-04.10 Blueberry36 | 36 lat | termin niechcianej @ 03.10 luska22 | 22 lata | termin niechcianej @ 04.10 Ewelinakotalek | ???? lat | termin niechcianej @ 07.10 Laurka22 | 22 lata | termin niechcianej @ 08.10 Dzastinkaa | 22 lata | termin niechcianej @ 09.10 Gosiaczek201 | ???? lat | termin niechcianej @ 12.10 Magda900418 | 24 lata | termin niechcianej @ 15.10 Joaszo | 25 lat | termin niechcianej @ 18.10 tatik1234 | 34 lata | termin niechcianej @ 21.10 pomorzankaa23 | 23 lata | termin niechcianej @ 24.10 martitka_1 | 27 lat | termin niechcianej @ 28.10 Iza K 26 | 26 lat | termin niechcianej @ ??????? Juttka | ???? lat | termin niechcianej @ ??????? Miętówka | 33 lata | termin niechcianej @ ??????? AniaManiaa | 21 lat | termin niechcianej @ ??????? Ineska | 37 lat | termin niechcianej @ ??????? starajka1 | 27 lat | termin niechcianej @ ??????? Andzisnsan26 | 26 lat | termin niechcianej @ ??????? bea82 | 32 lata | termin niechcianej @ 28.10 – ostatnia @ i działamy :) &<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>&<•>& PRZYSZŁE MAMUSIE: Lunaa95 | 19 lat | test „+” 12,13 i 17.09 | termin porodu 20.05.2015 MeMeMee | 30 lat | test „+” 19.09 | termin porodu 23.05.2015 annusia00 | ???? lat | test „+” 19.09 | termin porodu 29.05.2015

Gość Ewelinakotalek
Eh może masz rację ale niestety już straciłam jakąkolwiek nadzieję i już się nie nakrecam ani nie nastawiam na nic dobrego. . Dziwne że nic nie zobaczył skoro okres mam dostać za 5dni skoro test ma mi wykryć ciąże to co w tych dniach Wielka rewolucja bedzie? Nie sądzę to jest tak niezrozumiałe dla mnie ze porazka

Gość Iza K 26
Ogólnie dziewczyny powiem wam że nie ma co się zamartwiać.... przecież będziemy mamusiami :) jak nie teraz to później. Medycyna teraz nie zna granic. Wiem że ciężko się czeka na upragnionego dzieciaczka ale trzeba walczyć!!! Wiadomo każda z nas ma chwile załamania i chciała by się już poddać ale zawsze kiedy zbliża się owulacja znów odżywają w NAS nadzieje, marzenia itd. Więc po coś Pan Bóg wzbogacił naszą psychikę w taki dar jak WALKA :) więc główki do góry i do działań :) ja też przerabiałam już chyba wszystko nogi do góry, leżenie na brzuchu itd. później odpuszczenie totalne na jakieś 3 miesiące i nic.... teraz lekarze od prawie roku i tak właśnie jadę na tym wózku aż do celu :) życzę Wam bardzo jak i sobie wiary w siebie, walki i upragnionego dzieciaczka jak naj naj naj szybciej :) ściskam mocno i pozdrawiam :)

Dziewczyny wiecie coś na temat śluzu płodnego? U mnie się pojawił tylko najlepsze ze nie wiem od kiedy. Kiedy to zanika?

Gość Iza K 26
Gosiaczek201 nie jestem aż tak wielką ekspertką w tej sprawie ale śluz płodny pojawia się przed owulacją u nie których 4-3 dni a u niektórych 2 lub w dniu owulacji trwa on zazwyczaj do 3 dni po owulacji ale zaczyna już zmieniać swoją konsystencję. takie jest moje zdanie ,może ktoś ma inne spostrzeżenia.

Ewelinakotalek no to mnie dobilas.. mam ten sam problem.. zastanawialam sie czy nie isc do lekarza ale chyba to bez sensu.. dzisiaj po poludniu mialam malenkie plamienie ktore juz ustalo. Dxiwne rzecY sie ze mna dzieja..

Gość Andzinsan26
Witajcie Kochane :) jak pięknie nasze forum rośnie w siłe:) oczywiście za nowe koleżanki trzymamy kciuki. MeMeMee przygotowuje się to boju:), ale najpierw musi skończyć się @. Wczoraj rozpoczęłam tą antybiotykoterapię, którą ostatnio odłożyłam jak wyszła owulka. 10 dni i zaczynamy staranka, tym razem intensywniejsze:) STARACZKI: kasicaaaaaa | 29 lat | termin niechcianej @ 24.09 Klasyka86 | ???? lat | termin niechcianej @ ??????? &<•>&<•>&<•>&< •>&<•>&<•>&<•>& <•>&<•>&<•>& anulla85 | 29 lat | termin niechcianej @ 01-04.10 Blueberry36 | 36 lat | termin niechcianej @ 03.10 luska22 | 22 lata | termin niechcianej @ 04.10 Ewelinakotalek | ???? lat | termin niechcianej @ 07.10 Laurka22 | 22 lata | termin niechcianej @ 08.10 Dzastinkaa | 22 lata | termin niechcianej @ 09.10 Gosiaczek201 | ???? lat | termin niechcianej @ 12.10 Magda900418 | 24 lata | termin niechcianej @ 15.10 Joaszo | 25 lat | termin niechcianej @ 18.10 tatik1234 | 34 lata | termin niechcianej @ 21.10 pomorzankaa23 | 23 lata | termin niechcianej @ 24.10 martitka_1 | 27 lat | termin niechcianej @ 28.10 Andzisnsan26 | 26 lat | termin niechcianej @ 29-30.10 Miętówka | 33 lata | termin niechcianej @ ??????? AniaManiaa | 21 lat | termin niechcianej @ ??????? Ineska | 37 lat | termin niechcianej @ ??????? starajka1 | 27 lat | termin niechcianej @ ??????? bea82 | 32 lata | termin niechcianej @ 28.10 – ostatnia @ i działamy usmiech.gif &<•>&<•>&<•>&< •>&<•>&<•>&<•>& <•>&<•>&<•>& PRZYSZŁE MAMUSIE: Lunaa95 | 19 lat | test „+” 12,13 i 17.09 | termin porodu 20.05.2015 MeMeMee | 30 lat | test „+” 19.09 | termin porodu 23.05.2015 annusia00 | ???? lat | test „+” 19.09 | termin porodu 29.05.2015

Iza dobrze to ujelas :) Gosiaczek powiem Ci ze u mnie ze sluzem jest troche kiepsko, ja mam plodny 2-3 dni przed skokiem tempki, a w dniu skoku lub dzien potem juz susza :\ Kobietki wiem ze ciezko jest na poczatku staran i kazde "inne" , czy tez bardziej intensywne objawy wywoluja niepokuj i jesli nie pomagaja no spa , czy jakies domowe srodki je lagodzace to udajcie sie do gina, ale wierzcie mi ze czesto gesto jak juz sie staramy, bardziej mamy wyczulone recepory i wszystko odbieramy jakby ze zdwojona sila, bynajmniej u mnie tak bylo na poczatku ;) , zycze wytrwalosci i cierpliwosci :D Andzi kciukam z calych sil :D , a jesli dubluja Ci sie posty to jak pierwszy raz dodasz odp, to potem odswiez stronke i powinien sie wtedy ukazac Twoj wpis (wyprobowany sposob :P )

bea82 zrobiłam właśnie tak jak napisałaś, ale mojego wpisu nie było. Po 3 odświeżeniu się pojawił dopiero... Któraś pisała o zmianie forum... Chociaż nie wiem czy na innych też nie będzie takich przypadków.

Andzi to ja pisalam o innym forum ;) mam konto na baby boom i tak raczej nie bylo takich hockow klockow . Tam swobodnie mozna dodawac zdjecia, pisac pryw wiadomosci, ustawiac sobie kolorowe suwaczki w sygnaturce, ktore pokazuja np tydzien ciazy lub ile zostalo do owulacji lub porodu, albo do testowania, fajna sprawa :) , jedyny warunek to trzeba sie zarejestroeac, chociaz chyba mozna pisac tez jako gosc ;) Na tym forum to chyba czasem sa jakies przerwy techniczne, ale to mozecie "podejrzec" jak wygladaja tam konwersacje ;)

Gość blueberry36
Trochę was podgladam choć nadal pracuje nad tym projektem z cora i wyrazami na speling test na jutro. Jutro też testuje. Moje objawy ustały choć po nocy wstalam całą mokra chyba miałam tempke i to dużą. Dziś wszystko jak ręką odjął. Tylko teklucia w środku. Żadnych plamien tylko żółty śluz. Poczekamy. Zobaczymy.

Gość Ewelinakotalek
Ginekolog jest zupełnie niepotrzebny w tak wczesnych sprawach, zbędne wydanie pieniędzy tylko a i tak jestem ciemna i nic nie wiem :-\ a ból jajnika doprowadzi mnie do szału,pierwszy raz daje tak popalić :-\ ... To może faktycznie zmienić forum na lepsze :-)