Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dosc wedlin faszerowanych chemia prosze o pomysly na domowe wyroby

Polecane posty

Gość gość

"Na chlebek"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Schab i karczek juz mi sie przejadly ;) moze piers z indyka? Ale jak upiec zeby nie byla sucha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mozesz przyprawic piers z kurczaka ziołami i czym lubisz zawinac szczelnie w folie spozywcza i ugotowac-wedlinka jak sie patrzy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przyprawić przyprawą do indyka,ziołami prowansalskimi i upiec we foli -pycha soczysta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kup se świnie i ją chowaj a potem ukręć jej łeb :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzieki.a robilyscie kiedys pasztet?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niestety mieszkam w Poznaniu na11 pietrze swinka odpada ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
paszytetu nie robilam,ale czesto pieke klops,z mielonego mieska z jajkiem na twardo w srodku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Masz mnóstwo przepisów w necie na pasztet od bardzo łatwych do nieco trudniejszych. A kup sobie pół kilo słoniny, pół kilo jakiejś dobrej kiełbasy, drobno pokrój albo zmiel w maszynce do mięsa, wytop w garnku, potem sporo cebulki w tym zeszklij, na końcu wetrzyj duże jabłko, dodaj majeranek, sól i odstaw do zastygnięcia. Przepyszna swojski smaluszek. Oczywiście nie codziennie ale co drugi dzień jesienia i zimą możesz jeść posmarowane nim kanapki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mniam, a do tego ogóras kiszony, ale mam smaka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jako dziecko pamietam : pajda chleba ze smalcem i pomidora do reki ;) i na podworko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Yhym najlepiej,malosolny;) jutro robie smalczyk,chlopak sie ucieszy,pasibrzuch jeden haha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
albo jak dbasz o linie masełka smakowe,ziołowe,czosnkowe,badź paste jajeczną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie wszystko przepuszczaj przez maszynkę. Kawałek słoniny zostaw na skwarki, osobno je wytop na patelni tak, żeby były chrupiące, a na końcu połącz z jeszcze nie stężałym smalcem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kupując indyka w sklepie to równie dobrze możesz dalej kupować produkty z chemią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dokładnie,czy to musi być mięso? Na kanapeczki maselko,smalczyk,sezonowe warzywa i nabiał

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kup min. kilogram ładnego schabu bez kości, natrzyj go solą, majerankiem i naszpikuj kawałkami czosnku, tego ostatniego nie żałuj. Włóż na 2 godziny do lodówki, by troch mięso przeszło przyprawami. Potem możesz w zwykłym trochę głębszym garnku rozpuścić pewną ilość smalcu (nie oliwy, tłuszcze nasycone stosuj z nasyconymi) i opiecz schab z każdej strony na rumiany kolor, a potem pod przykryciem na bardzo małym ogniu duś ponad godzinę, a nawet dłużej sprawdzając miękkość. Niebo w gębie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gosc 20:20 a cebulke zeszklona moge dodac? Nie popsuje sie za szybko?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
20:25 zawsze schab pieklam w piekarniku,nie probowalam dusic,fajny pomysl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
''Kupując indyka w sklepie to równie dobrze możesz dalej kupować produkty z chemią'' - ale zawsze mniej tej chemii kiedy sama przyrządzisz, niż kiedy kupisz gotową ''szynkę'' z indyka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podlac woda ten schab?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
cebulke mozna dodać na dwa sposoby bezpośrednio do topionej słoniny z kiełbasą lub zeszlkić osobno i połączyć po odstawieniu z ognia z gorącym smalcem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie jedz kanapek bo chleb tuczy.i jest sama chemia w nim

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak trzeba podlewać schab, ale niewielką ilością wody i koniecznie mięso odwracać co jakiś czas, by udusiło się równo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To moze dodam na koncu to nie opadnie cala na dno tylko bedzie zaropiona po srodku ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jestem nim :D Mniej chemii? Specyfiki na szybki przyrost masy drobiu, wieprzu po ubiciu nie wyparowują ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to jakas fobia antyglutenowa jest,ja nie umiem życ bez świeżego chlebka choćby ze smalcem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziś można znaleźć dobrego producenta chleba, np. chleba pieczonego na zakwasie, można piec samemu, ale to dość drogi interes. Jest taka zasada: najzdrowsza dieta to dieta urozmaicona. Tak samo z pieczywem, wybierz kilka dobrych gatunków i dostawców jeżeli masz taką mozliwość. Od czasu do czasu jedz pieczywochrupkie, ryżowe, na zmianę z żytnim czy bardzo zdrowym orkiszowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To juttro robie smalczyk i udusze schabik,bedzie spokoj do konca tygodnia ;) tylko jeszcze pytanko mozna do schabu wrzucic cebulke lub inne warzywka do duszenia?nie zjara sie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
''Mniej chemii? Specyfiki na szybki przyrost masy drobiu, wieprzu po ubiciu nie wyparowują '' - ale w toku dalszej obróbki przemysłowej dodają jeszcze całe mnóstwo innych ulepszaczo-wypełniaczy, a jak mięso sama przyrządzisz, o tyle eliminujesz dodatkową chemię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×