Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam dosc wedlin faszerowanych chemia prosze o pomysly na domowe wyroby

Polecane posty

Gość marek90210
a tą zupke można na żeberkach? Mam zamrożone ok.kilograma takie cienkie paski i nie wiec co na nich zrobić

Gość marek90210
kuchareczki a może któraś szuka męża?pracujemało piję jak dobrze nakarmisz dasz trochę seksu i czasem wypuścisz z kolegami na piwo będę wierny jak pies ;)

Gość gość
oczywiście, że można na żeberkach, ale żeberka gotować na małym ogniu do zupełnej miękkości, obrać z kostek i dalej jak podałam w przepisie z udkami

Gość marek90210
kuchareczki nie szuka któraś męża?nie pale ,nie pije za dużo,ciężko pracuje fizycznie. dobrze nakarmisz,dasz trochę sexu,raz w tygodniu wypuścisz na piwo albo mecz to będę wierny jak pies ;)

Gość gość
Szczera dusza z Ciebie Marek, ale ja tzn. ta od największej ilości przepisów jestem już daaawno zajęta. Mimo to, będę Cię wspierać kulinarnie zachęcając do kuchennych eksperymentów. A wiesz, że kobietkom bardzo imponują mężczyźni, którzy potrafią coś fajnie upichcić? Szukaj a znajdziesz, ale może nie na kafe, szukaj w realu, to bardziej pewne

Gość gość
Marek masz w domu mikser?

Gość marek90210
bo Wy dziewczyny dokładnie tłumaczyciekrok po kroku i nie idzie tego sknocić,macie cierpliwość do kulinarnego nieuka,matka to tylko goniła zawsze z kuchni i ścierą po łbie hehe. P.S.jak fajna z Ciebie babeczka to wiadomo,że zajęta,na logike ;p

Gość marek90210
miksera nie mam ale mam rozdrabniacz i maszynke do mięsa

Gość gość
polecam szczególnie o tej porze roku np. koktajl bananowo-truskawkowy. Potrzebna maslanka mrągowska-najlepsza do tego typu mikstur. Chyba mrożone truskawki można już kupić. Kubek truskawek trochę rozmrozić, resztę schować do zamrażalnika. Obrać 2 pokrojone banany, można dodać łyżkę cukru (ja daję waniliowy). Do tego 2 szklanki maślanki. Wszystko zmiksować lub dobrze rozdrobnić.

Gość gość
spoko sie da rozdrabniaczem to zrobic

Gość gość
dla wszystkich, dla nerwusów, dla odchudzających się, dla kaszlących i smarkających itp. itd.: 2 sztuki owoców kiwi 2 łodygi selera naciowego szklanka wody niegazowanej łyżka miodu Obrane kiwi kroimy i miksujemy z selerem. Dodajemy wodę i miód . Bomba witaminowa C i A

Gość gość
ten selerowo-kiwi jest wspaniały w smaku

Gość gość
Jeszcze coś na słodko: pół tabliczki mlecznej czekolady, szklanka mleka. Mleko podgrzać i mieszając rozpuścić w nim czekoladę. Taki kubek gorącej czekolady mniammmm....

Gość gość
duże placki ziemniaczane faszerowane chudym mięsem gulaszowym

Gość marek90210
i znowu przez Was najadłem sie czekolady a miałem nie jeśc slodkiego na noc...kusicielki

Gość gość
Jak macie możliwość kupienia świeżej kukurydzy w kolbach to: obrać kolbę z liści, opłukać pod bieżącą wodę i włożyć do garnka z wrzącą wodą. Gotować pod przykryciem do miękkości, posolić po 10 minutach od włożenia do wrzątku. Ja dla sobie gotuję nie więcej jak 15 minut bo nie lubię zbyt miękkiej, ale można przedłużyć gotowanie do pół godziny. Kawałek masła na talerz, maczać w nim kolbę i jeść tak jak Buszmen bezpośrednio z kolby albo dokładnie obrać kolbę nożem i wymieszać ziarna z masłem. Kukurydzą się zajadam. By się nasycić trzeba zjeść 2 kolby ma jeden posiłek, jedna wystarczy jako lekki posiłek

Gość marek90210
seler naciowy to takie lodygi jak rabarbartylko zielone? Nie jadłem tego jeszcze,dobre to? Coś mi kafe dziś rwie

Gość gość
tak, to takie zielone łodygi

Gość marek90210
widziałem kiedyś w inter marche ale nie brałem bo noe wiedziałem z czym to sie je.a mineralka może byc z gazem ?

Gość gość
Na wczesną kolację lub jesienne śniadanie polecam zwyczajne chlebojaje. Kilka kromek chleba maczamy z obu stron w 2 roztrzepanych na talerzyku jajkach, kładziemy na patelnię na mocno rozgrzany tłuszcz. Smażymy na rumiany kolor. Do tego smakuje sałatka z pomidora z cebulką :)

Gość gość
mineralka może być z gazem jak kto lubi, wg mnie lepszy ma ''wyraz'' z mineralką

Gość gość
Chlebojaje smak mojego dziecinstwa. ;) albo motlety z mortadeli do tego

Gość gość
Zrób kiedyś coś takiego: wydrąż kilka bułek zostawiając w nich troszeczkę miąższu. Przedtem równo zetnij wierzch. Wnętrze bułki posmaruj dość grubo masłem i wbij jajko tak by się nie rozlało żółtko. Na wierzch połóż plaster pomidora. Ułóż na blaszce, wstaw do gorącego piekarnika na mniej więcej 10 minut, aż jajka całkowicie się zetną. Będziesz widział przez szybkę. Po wyjęciu posyp obficie posiekaną zieloną pietruszką. Można też jajko roztrzepać, ale mnie bardziej smakuje w całości. Najlepsze na gorąco bo bułka jest bardzo chrupiąca. To wszystko są sprawdzone, proste dania

Gość gość
piekarnik nastaw na 160-170 stopni

Gość marek90210
dziewczyny nie mam piekarnika tylko indukcyjną płytę. W domu rodzinnym jest piekarnik,nie bede jechał z bułami 40 km heh

Gość gość
A może jeszcze czymś Cię ''zarażę'', albo namówię. Pstrąg pieczony w folii. Pstrąga dostaniesz w Biedronce albo Lidlu, myślę, że w innych większych również. Może masz sklep rybny w pobliżu. Wypatroszonego pstrąga oczyścić z łuski, odciąć głowę i skrzela. Posolić i lekko opieprzyć z obu stron i w środku, . Włozyć do środka kawałek masła oraz obłożyć cienkimi plasterkami masła z zewnątrz. Można dać trochę siekanej zielonej pietruszki. Zawinąć mocno i szczelnie w aluminiową folię i włożyć do piekarnika 180 st. na około 20 minut (po 10 minutach opiekania odwrócić). Podawać z ziemniakami albo w mundurkach albo puree. Jak raz posmakujesz tego szlachetnie przyrządzonego mięsa będziesz to robił częściej. Smacznego

Gość gość
tego pstrąga możesz zrobić przy okazji jak będziesz gdzieś na grillu - zabrylujesz! A bułeczki upieczesz na głębszej patelni pod przykryciem

Gość marek90210
mam rybny pod domem prawie zawsze swieże są obłożone lodem,ale ja brałem filety z pangi bo sie szybko robi.

Gość gość
tylko opiekając bułeczki na indukcyjnej musisz dać mniejszą temperaturę i od czasu do czasu sprawdzać, czy się nie przypala. Na wierzch połóż folię aluminiową, wtedy będzie się równiej i szybciej opiekać