Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewkapl

Samotne mamusie prosze o rade. Mam beznadziejna sytuacje.

Polecane posty

Witam samotne mamusie... Jak dalyscie sobie rade na poczatku. Ja zostalam sama i nie chce sie wglebiac w temat. Jestem w miescie, gdzie nie mam nikogo. Rodzina 600 km. Mieszkam tutaj 2 miesiace. Mam nowo otwarta firme i nie zwladam tego psychicznie. Jeszcze mam na glowie partnera, ktory mi ciegle mowi, ze nie dam rady i z firma i dzieckiem ;( Chce wyjechac za granice :( Zostawilam go, poniewaz nie panuje nad nerwami. Jak rade dalyscie wy??

Gość gość
Ja na szczęście miałam blisko mamę, która mi pomagała. A po macierzyńskim dostałam wypowiedzenie, więc nie musiałam godzić pracy i wychowywania dziecka. jeżeli masz faceta, który cię dołuje i podkopuje twoja wiarę, to daj sobie z nim spokój. najlepiej mówić sobie codziennie "dam radę, bo przecież i tak nie mam innego wyjścia". :) Trzymaj się :)

Oczywiscie kazda samotna mama nie ma latwo... Ale jesli nie ma sie nawet komu dziecka na 5min. zostawic?? Jest tutaj mamusia, ktora cos doradzi, a miala podobna sytuacje?

Gość gość
Szczerze? Jeśli będziesz chciała dalej prowadzić działalność to nie ma szans, będziesz musiała znaleźć nianię do dziecka. Jaka to działalność, możesz pracować z domu czy musisz wychodzić z domu, na jak długo? I na jaki przestój możesz sobie pozwolić, żeby nie stracić klientów? Nikt Ci nic w ciemno nie doradzi, ale bez opieki do dziecka to niestety dużo nie zdziałasz..

Gość gość
Żłobek państwowy może?