Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Blagam pomozcie umowa kupna.kto zna prawo

Polecane posty

Gość gość

Byly chłopak ma problemy finansowe i chce sprzedać mi konia.ja obawiam sie ze jak strace prace nie będę miała pieniedzy na utrzymanie go.narazie zarabiam dobrze.I on zaproponowal zeby na umowie był zapis że w razie problemów finansowych on odemnie go odkupi?czy taki zapis moze byc na umowie w ogole?

Gość gość
konia??? takiego na czterech nogach??

Gość gość
prawnie nie funkcjonuje takie zjawisko. Można zaznaczyć w umowie kupna-sprzedaży datę lub termin platnosci , natomiast samo stwierdzenie problemy finansowe jest tak rozlegle ,ze to nie przejdzie

Gość gość
- Co jest najważniejsze w pozycji "od tyłu"? - Aby być z tyłu.

Gość Kulka_Mięty
Możecie sobie pisać co chcecie a nawet próbować to egzekwować, ale w praktyce będzie to baaaardzo ciężkie.

Gość gość
A jakby napisano strata pracy?nie przedłuzenie umowy etc

Gość gość
Żal mi go ale nie ufam mu.tyle razy pożyczał i nie oddawał.w stajni nie kazał mowic ze go sprzedaje.a jak to nie jego koń?niby twierdzi ze jest wpisany do paszportu konia,ale kto go tam wie

Gość gość
proponuje jezeli chcesz wyjsc z tego w miare obronna reką i musisz odkupić tego konia zrobić tak - umowa kupna sprzedazy ,ze ty odkupujesz konia z datą dzisiejszą - w tym samym dniu umowa kupna-sprzedaży konia ,że on odkupuje tego konia od ciebie ,ale w miejscu data zostawić puste pole.W takim wypadku bedziesz mogla w razie tych problemow uzupelnic to w datę sprzedaży, ale nie zapomnij też zmianić klauzulę z takiej ,że potwierdzasz przyjecie zaplaty za konia na termin platnosci np 14 dni , tylko ze na moment spisania umowy te pole musi pozostac puste

Gość gość
Sorry ale co Ciebie obchodzi były chłopak i jego problemy finansowe . Chcę sprzedać Tobie konia? A Ty własnej główki nie masz by powiedzieć nie tylko dajesz się namawiać ? Weź pod uwagę że jeśli Ty potem przez tego konia będziesz mieć kłopoty to on może mieć to w głębokim poważaniu i Tobie nie pomoże . Nie baw się w takie rzeczy , nie jesteś matką Teresą.

Problem w tym, że kontrahent, może z łatwością bronić się od postanowień umowy, które autorka dopisała sobie sama ;). A jak ma łeb na karku, to nie podpisze nic in blanco.

Gość gość
Gosc dzieki dobra rada.Tylko końcowki nie rozumiem w terminie 14 dni i pole puste.Jakie pole? CZy on potem np w ciagu ilus tam dni moze powiedziec ze odstapił od umowy kupna?

Gość gość
Koniecznie zaznacz po ile tego konia ma odkupić. A tak z ciekawości - ile kosztuje koń?

Gość gość
Czym się różni kobieta od Boga? Bóg jest nieograniczenie miłosierny, a kobieta niemiłosiernie ograniczona.

Gość gość
3500tys opier 18miesiecy podobno z dobrymi papierami.

Gość gość
Czyli mam napisac tak ... dnia on odkupił konia za 3500 a potem wpisac date?a on moze od tego odstapic do 14dni?

Widzę, że nie dość, że dasz mu 3500 to jeszcze zwolnisz jego sumienie z konieczności utrzymywania konia, karmienia go, leczenia itd :) Gratuluję :)

Gość gość
Myślałam, ze konie sa droższe. Nie pytaj na kafe, bo tu często ludzie wprowadzają innych błąd. Nie wiem czy złośliwie czy z głupoty.

Gość gość
Chciałabym mu pomóc i sie zabezpieczyć nawet pożyczyc tą kase ale z zabezpieczeniem jakimś,ale nie mam pomysłu jak.Ja nie potrzebuje nieujerzdzonego ogiera.Wiem ze jestem głupia on tyle razy mnie juz oszukał pozyczał zaklinał ze odda itp.straszne jest to ze tak mu nie ufam.i dlaczego w tej stajni zabraniał mówic ze go sprzedaje

Gość 124
Jaka jestes idiotka.Skoro juz Cie oszukał to na co liczysz

Gość gość
Na glupoté nie ma rady. Stale robi Cié ... w konia. Na twoje wlasne zyczenie. Kiedy zmádrzejesz i odejdziesz od oszusta?

Gość gość
Miłosc jest slepa:(nin wiem co jest prawdą a co nie.Ma firme budowlaną robi bez faktur.5 lat temu sprzedał mieszkanie matki by budowac dom.nie dokonczył go podobno jest wart 450tys on z mamą wynajmuje.wciaz ma nowy numer na karte wciaz zmienia numery,wiem ze ma długi u znajomych

Gość gość
Podobno kupił tez loft i ma tam udział 100tys.Dom w budowie widziałam 5 lat temu.Niby bogaty a od lat nie ma kasy.

Gość gość
Teraz jeszcze dziwna sytuacja z ubezpieczycielem.miał wypadek i najpierw mowił ze towarzystwo ubezpieczeniowe upadło i nie wypłaciło.Teraz mowi ze to pzu za szkode całkowitą auta za 30tys wypłaciło mu 9tys.chciałabym wynając dedektywa i dowiedziec sie kim on jest

Gość gość
niedobrze mi od tej historii :o Po co sie pakujesz w cudze problemy? Skoro facet ma taki rozmach, niech ponosi konsekwencje a nie ciagnie cie w dół