Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak usunelyscie ciaze

Polecane posty

Gość gość
Oczywiscie . Man ci tu podac jego nr I nazwisko ?

Gość gość
naprawdę chcecie ładować jakiemuś konowałowi kilka tysięcy do kieszeni, on Was wyskrobie w ciemnej piwnicy tępym narzędziem, zamiast kupić zestaw za 300 zł?

Gość gość
a po takim zestawie jak sie wykrwawisz?

Gość gość
nie wykrwawię się, moja droga, są to bardzo rzadkie przypadki, poza tym druga dawka misoprostolu reguluje krwawienie, większa szansa jest że konował podczas skrobanki doprowadzi do perforacji macicy, albo do zakażenia brudnym narzędziem

Gość gość
ale znalazlas jakis zestaw w ktorym tyg jestes?

Gość gość
dajcie namiar na kogos sprawdzonego

Gość gość
było pisane już wcześniej, zestawy mifepriston+misoprostol dostępne wyłącznie na womenhelp org i womenonweb org

Gość gość
jakim prawem mnie wyzywasz? gdyby matka mnie usunęła, to by mnie po prostu nie było, uważasz, że mnie to obchodzi ?

Gość gość
ja to nie mam czasu na zamawianie z tamtej strony ja jestem prawie 10 tc

Gość gość
No i szkoda że tego nie zrobiła! Wyobraź sobie że teraz wpadasz do klozetu lub worka fo utylizacji ściero jedna. Tyle dzieci walczy o życie a ty go pozbawiłaś prawa do życia bo ci tak było wygodnie! Obyś miała w nocy lęki ...

Gość gość
nie było mi wygodnie, tylko nie miałam innego wyjścia, mam dwoje dzieci i nie stać mnie na trzecie, i nie wyjeżdżaj mi tu zaraz z antykoncepcją, bo nie ma 100% zabezpieczenia przed niechcianą ciążą ! A moje lęki się nie martw, minął rok od mojej aborcji i wiele się w moim życiu zmieniło na lepsze. Przekonałam się że moje życie leży tylko i wyłącznie w moich rękach i mogę nim pokierować, tak jak jak chcę, a nie tak jak mi każe banda nawiedzonych

Gość gość
gość z 10 tc, zestaw można używać spokojnie do 12 tc, a także później, historie dziewczyn w wyższych tygodniach możesz poznać na maszwybor net

Gość trudne położenie
Mam podobną sytuację jak moja przedmówczyni, tylko oprócz tego problemy zdrowotne. Poważne problemy zdrowotne. Antykoncepcja zawiodła i jestem w 6 tygodniu ciąży. Dwójkę dzieci na świecie. Dla niedowiarków: http://f.kafeteria.pl/temat/za-8-miesiecy-pojawi-sie-trzecie-hmm-tylko-dla-mam-kilkorga-dzieciaczkow-p_6045507 . Też się zastanawiam nad taką opcją.

Gość trudne położenie
Co radzicie?

Gość gość
Zastanawiaj się dłużej, a dziecko coraz starsze.

Gość gość
skoro w tamtym wątku piszesz "Utrzymanie ciąży to chrześcijański obowiązek" no to chyba sprawa jest jasna, urodzisz i tyle

Gość gość
Pierwsza ciąże usunęłam w szpitalu w 4 tyg ciazy. Wszystko legalnie, ale to nie w Polsce. Dostałam tabletki, najpierw jedna, a pózniej zostawili mnie w szpitalu i po dwie dopochwowo. Czy żałuje? Nie. Druga ciąże usunęłam zamawiając tsbletki z womenonweb. Zrobiłam to e domu, poszło sprawnie.czy żałuje nie. Nie byłam gotowa na to. Teraz mam 2 ślicznych dzieci. I powiązałam jajowody:) mam święty spokój. Nie mam wyrzutów sumienia. To były najlepsze decyzje w moim życiu, jestem ustabilizowana emocjonalnie, finansowo.

Gość gość
No ale do tego 12 tygodnia nie zagraza to zyciu?

Gość gość
straszne to wszytsko co piszecie

Gość gość
Co straszne takie sa realia

Gość gość
a jak rodzą się niechciane dzieci, i są potem historie ze śliskim kocykiem, albo beczkami na kapustę, albo zamrażarkami, to to nie jest straszne? bo przecież matka po bożemu postąpiła i nie usunęła.

Gość gość
Normalnie - pojechałam do Niemiec zapłaciłam 400 uero i o 13 od 8 rana było juz po , wiec pojechałam do polski , BEZ p********ia sie i łaski ! fachowo ! bezstresowo . LEKARZ JEST POLAKIEM !!! obsługa !!! z najwyższej półki ! nikt na mnie złym wzrokiem nie patrzył . miejscowiść Prenzlau Dr. med. Janusz Rudzinski

Gość gość
Jak wygląda zabieg aborcyjny? Daje się pacjentce tabletki przygotowawcze, a później wykonuje się zabieg metodą próżniową. Do macicy wprowadza się specjalny podciśnieniowy instrument, który usuwa jej zawartość. Ten zabieg trwa niecałe dwie minuty. Nie widzi się płodu, bo jeszcze go najczęściej nie ma. Pacjentka przychodzi o godzinie 8.00, zostaje przygotowana do zabiegu i w sali operacyjnej dostaje dożylnie dwuminutową narkozę. Po godzinie pacjentka wychodzi do domu. To krótki i bardzo bezpieczny zabieg, bez żadnych następstw.

Gość gość
A co z tabletkami mialyacie tabletki ?

Gość Nieróbcie tego
dziewczyny jak was przeczytałam to się popłakałam :-( bo patrze na mojego maluszka jak się do mnie śmieje i cieszy że mnie widzi aż serce się kraje!dziecko zawsze zostanie z wami na zawsze! a facet jak to facet może byc do rany przyłóż albo s******l,znam osoby które bardzo tego żałują i moja ciocia przed śmiercią bardzo płakała że to zrobiła nie mogła w spokoju odejść tak ja to dręczyło! a usunięcie 3 miesięcznej ciaży to pomysł jakby cię ktoś rozrywał na kawałki przecież to malęnki człowieczek który już czuje i się ruszy mimo że matka tego jeszcze nie czuje,ale jak pisze to jest wasza sprawa i waszego sumienia

Gość gość
to skoro to nasza sprawa to po co tu piszesz o jakiejś swojej ciotce, która pewnie nie była na 100% pewna decyzji i dlatego żałowała? i co z tego że dziecko zostanie z nami na zawsze? a skąd wiesz że zostanie? a może kopnie starą matkę w tyłek? co za bzdury....poza tym wiele kobiet decydujących się na aborcję robi to właśnie ze względu na te dzieci które już ma na świecie, żeby zapewniać im jako takie utrzymanie, a nie powiększać rodzinę w nieskończoność. I przestańcie z tymi rozrywanymi człowieczkami, bo przy aborcji farmakologicznej niczego się nie rozrywa