Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy zaczna grzac grzejniki?jakis sposob na ogrzanie sie?

Polecane posty

Gość gość

Bo zimno zimno brr

Gość gość
Jak sie zapali kilka swieczek ,nawet podgrzewaczy w specjalnych szklanych latarniach i swircznikach yo temp.sie podnosi.

napisz pismo do spółdzielni, że zimno jest i żeby właczyli u mnie już od 2 tygodni grzejniki są ciepłe a sposób na ogrzanie się - gorąca kąpiel i ciepła kołdra a lepiej grzejnik na prąd, o dużej mocy w kilka minut ogrzeje ci pomieszczenie oczywiście nie za darmo

Gość gość
termofor i pod koc

Gość gość
Ja siedzę owinięta w koc. Chociaż ogrzewanie mamy na prąd, to póki co ustaliłam że grzejemy w łazience. Reszte możemy odpalić w polowie paździrnika.

Gość gość
na sląsku- grzeją od 15 września

Gość gość
to fchui musicie za prad płacić co?

nie ma tak - że na śląsku grzeją, a na mazurach nie każdy odbiorca energii grzewczej (np. spółdzielnia) sam ustala, kiedy zaczyna u siebie okres grzewczy czasy komuny i terminów narzuconych "z góry" minęły juz jakiś czas temu, jakby ktoś nie zauważył ;)

Gość gość
No troche się płaci, ale takie życie.

bardzo dobrze rozgrzewa herbata rumem. zeby lepiej smakowala mozna dolac zageszczonego soku (najlepszy korzenny). na pewno mocno rozgrzeje. jak mnie cos bierze to zawsze pije i pomaga - mega rozgrzewa

Gość gość
ewo najmądrzejsza napisałam na śląśku jako swoją lokalizację i że właśnie tak mam fajnie ,że od 15 września grzeją a nie twoje mądrości o terminach i zasadach

Gość gość
a mnie jest cieplo, mimo że mam okno w pokoju otwarte, grzejnik wylaczony ;)

Gość gość
ty ewko wszechmądra napisałaś- "u mnie" a ja napisałam "na śląsku" chyba ewko masz jakieś kompleksy,że się tak od razu rzucasz i nie musisz tłumaczyć zasad dorosłym ludziom mateczko.

Gość gość
Mozna zrobic sobie samemu ogrzewacz , sa filmy w necie .Potrzebna jest doniczka ( nie plastik) lub cegly, jakies sruby ,swieczka ogrzewacz itp. cos tam jeszcze i to dziala jak ogrzewacz pokojowy dzieki malej swieczce .Ja tego nie robilam ,ale sa filmy i temp.naprawde sie podnosi w pomieszczeniu.Tylko dobrze sie doinformowac i zachowac wszelkie srodki bezpieczenstwa.

Gość gość
Oczywiscie , trzeba uwazac , szczegolnie przy zwierzetach . Ale jesli ich nie ma to mozna zapalac swieczki w takich szklanych lampionach typu kula etc.

Gość gość
Dobry sposobem na ogrzanie się są gazety. Najlepsza zawsze była Rzeczpospolita, bo największy format, a teraz trudno powiedzieć. Jakieś sugestie?

Gość gość
Zaczną grzać grzejniki jak napalisz w piecu sieroto.

U nas w Chorzowie grzejemy się węglem:) mieszkamy w domy jednorodzinnym nie chcieliśmy przepłacać za ogrzewanie elektryczne dlatego postanowiliśmy ogrzewać się węglem. Tu trzeba uważać bo wiele firm sprzedaje jakiś chłam. My zaopatrzyliśmy się u smarttrans.net.pl, ponieważ posiadali certyfikat, pamiętajcie zawsze patrzcie czy firma posiada takie coś!

Gość gość
Z weglem trzeba uwazac, ale u nas jest taki problem ze ciągle te grzejniki się zapowietrzają. Juz nie wiem co robic z tym.... ciągle trzeba spuszczać wode.

Gość gość
moze zawołaj jakiegos hydraulika, a nie tylko samodzielnie. a posob na rogrzanie najlepszy to chyba kocyk i grzane wino ;)

Gość gość
my się przeprowadziliśmy rok temu i zapowiedziałam już męzowi dawno, ze grzejniki musza być porządne. Dlatego kupiliśmy je od znanego dystrybutora firmy Thomson http://thomson24.pl , a nie w jakims markecie. Wybrałam sobie grzejniki chromowane ze stali nierdzewnej. Jak na razie mamy je drugę jesien i jest z nimi wszystko ok. z reszta jak w db firmie kupi to i naprawią jak coś jest nie tak, wymienią części.