Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość gość

dziewczyny co na wypadanie włosów? błagam pomóżcie

Polecane posty

Gość expert od łysienia
Teraz co do użwek, z papierosami koniec, kofeina niewskazana, bo co prawda poprawia mikrokrążenie w skórze głowy, ale też drastycznie podnosi poziom kortyzolu, jednak jej efekt da się dobrze wyzyskać stosując ją domiejscowo, a nie pijąc. Zastosowana wcierka z kofeiny dosyć dobrze odżywia włosy, ale jeszcze raz powtarzam i tu nie należy przesadzać, jeśli będziesz męczyła je zabiegami to skóra głowy się wścieknie, podrażni i efekt będzie jeszcze gorszy, najlepsza jest delikatna, umiarkowana pielęgnacja.Jeśli zaś badania hormonalne jakimś cudem zawiodły i jest to jednak łysienie spowodowane nadmiarem androgenów( w co wątpię bo inaczej przebiega, niż napisałaś) to nie ma obaw, gdyż u kobiet przebiega ono znacznie łagodniej niż u mężczyzn, którzy niestety łysieją całkiem( oprócz tego wieńca za uszami i z tyłu) u kobiety znacznie lepszy efekt daje terapia, którą polecam również mężczyznom i powinna poskutkować, chyba, że cierpią na bardzo agresywne łysienie, to niestety święty boże im nie pomoże...Zaraz opiszę na czym to polega.

Gość gość
cynk i żelazo biorę w tabletkach, nie zażywam w ogóle magnezu. muszę popracować nad dietą. czeka mnie długa droga, ale postaram się wszystkie Twoje rady wprowadzić w życie. najgorsze jest czekanie, każde delikatne dotknięcie włosów powoduje tragedie, a każde czesanie mały zawał serca. w ogóle nie modeluję, koloryzuję. nic dosłownie nic. od dwóch miesięcy tylko czeszę. a i to staram się nie za często. mam pytanie dotyczące kofeiny. kupiłam dzis szampon polecony przez dermatologa (jedyny specyfik o którym wspomniał) na bazie kofeiny, która ma na celu pobudzenie cyrkulacji krwi. myślisz, że nie zaszkodzi? a szampon dziegciowy? może Ty będziesz w stanie polecić mi szampon który nie podrażnia, który może pomóc?

Gość gość
widzę, ze uprzedziłeś moje pytanie. jestem Ci przeogromnie wdzięczna za czas który mi poświęcasz i za rady. dziękuję Ci z całego serca, pojawiła się we mnie iskierka nadziei, że odzyskam swoje dawne bujne włosy. bardzo to doceniam, jesteś dobrym człowiekiem :(

Gość expert od łysienia
Więc tak. Jeśli jakimś cudem okaże się to winą androgenów to pomocna okazuje się tutaj suplementacja likopenem, który w tym przypadku jest środkiem bardzo pomocnym, wręcz nieocenionym i pomoże w odpowiednich ilościach nawet mężczyźnie z taką przypadłością. Tu bardzo dobra wiadomość likopen jest związkiem, który występuje w bardzo dużych ilościach w tanim produkcie jakim są pomidory i tu ciekawa uwaga... Najlepiej przyswaja się z przetworów przetworzonych, koncentratów, soku, ketchupu i przecierów...do niego należy spożyć porcję kwasów omega, gdyż lepiej wchłania się z tłuszczami...Jego właściwość polega na tym, że likwiduję liczbę receptorów androgenowych. Po jego stosowaniu prawdopodopnie stan waszej cery ulegnie nagłej poprawie. Dla wzmocnienia efektu polecam spożyć kubek mięty, gdyż redukuje poziom męskiego androgenu, testosteronu, a następnie poprawić ją zieloną herbatą, która zawiera polifenole i jest silnym inhibitorem enzymu pięć alpha reduktazy, który rozpieprza włosy...Kurację powtórzyć rano i wieczornym popołudniem...Dalszy ciąg za chwilę...

Gość ekspert od łysienia
Pomagam, ponieważ wiem, jak lekarze traktują ludzi, którzy przychodzą do nich z problemami...na pewno nie udzielili Ci wyczerpującej pomocy, bo nie czują się w obowiązku tego robić przeważnie trzeba wybulić spore kwoty za opiekę, tu się pacjentów traktuje jak śmieci, a łysienie to przecież w ogóle nie problem, ale ja to rozumiem chociaż jestem facetem to domyślam się jaki to musi być koszmar dla biednej kobiety... Pomogę Ci jeszcze więcej, bo naprawdę dużo wiem. Mam nadzieję, że okaże się to skuteczne, bo wszechmogący nie jestem, mam tylko wiedzę, którą się dzielę, ale jak już mówiłem Twoje włosy na 99% da się odzyskać tylko trzeba ustalić przyczynę, a jest to możliwe, ponieważ nie masz żadnego z dwóch nieodwracalnych typów wypadania, a więc jest tylko jakiś czynnik, który trzeba wyeliminować.

Gość ekspert od łysienia
Ciąg dalszy...Stresogennym czynnikiem dla organizmu jest również zbyt długi i intensywny wysiłek fizyczny, już bieg powyżej trzydziestu minut i godzinny trening na siłowni podnosi poziom kortyzolu, możesz ćwiczyć, ale łagodnie i umiarkowanie. Unikaj przewlekłych sytuacji stresowych. Co do pielęgnacji włosów to całkiem niezłe są szampony z linii seboradin, nie wiem czy próbowałaś seboradinu niger: to dosyć łagodny, ziołowy szamponik... Nie stosuj tylko jeśli masz suchą cerę i skórę głowy. Co do pielęgnacji to unikaj mycia ich wodą o zbyt niskiej, czy wysokiej temperaturze, unikaj zbyt intensywnego mocnego, drażniącego masażu, drapania itd. staraj się nie rozczesywać na siłę, układaj delikatnie i nie wystawiaj na zmiany temperatur. Myj je najlepiej co drugi dzień Dodam, że bardzo możliwe, że reszta włosów wypadnie, ale jeśli będziesz się stosować do porad to powinny zacząć pojawiać się nowe, mocniejsze. Nastaw się do tego pozytywnie, bo rozpacz z powodu utraty włosów to kolejny stresogenny czynnik. Wyciszaj się, w jakimś spokojnym miejscu. Mogę udzielić też wskazówek, jak radzić sobie z problemami...Wystarczy zapytać.

Gość gość
tak bardzo się cieszę, że trafiłam tu dziś na Ciebie. tylko pytanie JAK DŁUGO MUSZĘ CZEKAĆ NA REZULTATY? wiesz... boję się, że do tego czasu nie będzie już co ratować. :( czy optymistyczne nastawienie tu coś pomoże? jeśli uratujesz pozostałą część włosów na mojej głowie i wskrzesisz nowe, będę Ci w sercu dziękowała do końca życia. wolałabym stracić którąś kończynę niż włosy. to takie ciężkie, ehhh... a jeśli dojdzie do najgorszego, czyli utraty wszystkich włosów, napisz proszę czy wiesz gdzie będę mogła dostać piękna perukę? cena absolutnie nie gra roli :(

Gość expert od łysienia
Nie sądzę byś musiała kupować perukę, Twoje mieszki włosowe się nie zminiaturyzowały i mogą z nich znowu wyrosnąć włosy tyle ile miałaś w najlepszym okresie życia. Tylko, że jeśli chodzi o ratowanie tego co już jest to nie wiem czy to nie powypada, bo po rozpoczęciu kuracji czasem lepiej, by stare, słabsze włosy wyleciały i zrobiły miejsce nowym, mocniejszym, spokojna głowa, będzie dobrze, a jeśli będziesz skazana na jakiś okres czasu ogolenia na jeża :) to sobie machniesz tą perukę i już, a w tym czasie pod spodem będą sobie rosły nowe włosy...Dodam, że jeśli będziesz chciała później to przyśpieszyć to szampon z kofeiną przyśpiesza proces wzrostu włosów...Aha i szampony lecznicze trzymaj długo na włosach przed spłukaniem, bo jak pobędą tam ze 3 minuty to się nic nie wchłonie, delikatnie wmasowuj je w głowę...

Gość expert od łysienia
Polecam też podejść inaczej do życia. To taka moja osobista uwaga. Ja podszedłbym do utraty włosów na zasadzie: "Jestem jaki jestem i nic nikomu do mnie" nie wszyscy oceniają wartość człowieka po włosach. Mi np. nie przeszkadzałoby to, że dziewczyna jest ogolona na zero, jeśli byłaby interesującą osobą i byłoby z nią o czym rozmawiać. Mówię poważnie. Byłem kiedyś nawet z dziewczyną, która łysiała....

Gość gość
co do ziołowych szamponów, wolałabym ich unikać używałam do tej pory jeden, ale podrażniał skórę głowy. miałam wrażenie, że wzmagał wypadanie. najprawdopodobniej jestem uczulona na jakieś zioło. dlatego przerzuciłam się na szampon z kofeiny. nie mam problemów, oprócz małych zawirowań psychicznych. ale to nie jest źródło moich stresów, terapia z psychologiem nauczyła mnie jak sobie radzić z moimi zaburzeniami. najgorsze jest to, że będę się bała wrócić do psychoaktywnych lekarstw z uwagi na skutki uboczne, a przede wszystkim utratę włosów. i tu koło się zamyka, bo nie wszystkie zaburzenia będę mogła zwalczyć terapią, na którą i tak ,swoją drogą, już nie chodzę. cholernie wystraszyłeś mnie wizja utratą wszystkich włosów, to jak czekanie na wyrok :( moja samoocena wtedy spadnie do zera :(

Gość gość
Ekspercie czytam wasz dialog i w skricie : pic sok pomidorowy , miete,zielona herbate, zazywac magnez,b6,cynk ,zelazo (najlepiej w zywnosci ) .

Gość gość
A co doradzisz na wypadanie wlosow prawdopodobnie spowodowane pco ?

Gość gość
widzisz, w takim razie jesteś wyjątkiem. nie znam faceta który chciałby dziewczynę z takim defektem :( wiem, że to płytkie z mojej strony, tak naprawdę nie oceniam po wyglądzie, ale jeśli chodzi o moją osobę jestem strasznie surowa, często się torturuję, wymyślam coraz to nowe niedoskonałości, a tak naprawdę niczego mi nie brakuje. ale sam zdajesz sobie sprawę czym dla kobiety są włosy. szczególnie młodej kobiety. :( będę się musiała bardzo starać, żeby zmienić podejście. a przede wszystkim jeszcze raz chciałabym Ci podziękować, nie wiem jak Ci się mogę odwdzięczyć, nie wiesz jak bardzo potrzebowałam tego światełka w tunelu.

Gość gość
Mi tez wypdaja wlosy, choc nie tak az bardzo. Jedyne co naprawde zrobilo roznice to Phylia de M Connect z Victoria Health. Owszem, drogie cholernie. Bylam sceptyczna, ale po miesiacu zauwazylam ze mam duzo nowych krociutkich wlosow. To dziala na zasadzie chelatacji. Tak poza tym biore rozne suplementy, eksperymentuje, ale jakichs szczegolnych rezultatow nie widze.

Gość gośćgrik
ekspert Napisz potem co z tą wcierką ''Kaminomoto'', żeby niepotrzebnie nie tracić pieniędzy. Dodam że silny stres jest od ponad 2 lat, tyle czasu też muszę brać te leki, po których też cera zrobiła się niezdrowa.

Gość ekspert od łysienia
"Ekspercie czytam wasz dialog i w skricie : pic sok pomidorowy , miete,zielona herbate, zazywac magnez,b6,cynk ,zelazo (najlepiej w zywnosci )" Przeczytaj uważnie, napisałem, że to zależy od rodzaju wypadania, jeśli jest telogenowe to poleciłem jej inne działanie, pozostałe na wszelki wypadek. Przede wszystkim pozbycie się najprawdopodobniejszych czynników czyli antydepresantów i stresu. Poza tym poleciłbym się jeszcze zbadać pod kątem zatrucia organizmu metalami ciężkimi w takiej sytuacji, przebadać krew i sprawdzić czy układ trawienny dobrze funkcjonuje( zwłaszcza jelita) odpowiadające za przyswajanie składników. To co wymieniłaś zalecam przede wszystkim na androgenne, ale b6 również na to wywołane stresem.

Gość ekspert od łysienia
"Napisz potem co z tą wcierką ''Kaminomoto'', żeby niepotrzebnie nie tracić pieniędzy. Dodam że silny stres jest od ponad 2 lat, tyle czasu też muszę brać te leki, po których też cera zrobiła się niezdrowa" Niestety, ale muszę Cię rozczarować. Wcierka sama w sobie nie gra tutaj roli. Spróbuję to wyjaśnić jak najprościej. Zapewne znacie osoby z cholernie zdrowymi włosami, które wyglądają pięknie, gęsto i to mimo tego, że Ci ludzie nie stosują żadnych wcierek, tylko normalnie myją głowę. Problem wypadania leży zawsze w gospodarce organizmu i jest sygnałem, że coś jest zaburzone. Rolą wcierek jest jedynie pomoc w odżywieniu mieszków włosowych i ich ukrwieniu, ale bez likwidacji problemu wewnętrznego to nie ma racji bytu, a tym czynnikiem są leki. Czy nasenne, które zażywasz to benzodiazepiny?

Gość gość
Ja tez potrzebuję pomocy. Po wypadku samochodowym, byłam operowana (uraz wielonarządowy jamy brzusznej), potem na tydz. wprowadzono mnie w śpiączkę farmakologiczną Dwa miesiące po tym zaczęły mi wychodzić włosy garściami. Jestem załamana.

Gość ekspert od łysienia
"A co doradzisz na wypadanie wlosow prawdopodobnie spowodowane pco ?" To samo co zalecałem w przypadku łysienia andorgenowego, ponieważ podłoże jest identyczne...Nadmiar androgenów. I przede wszystkim walkę z problemem. Podam Ci ciekawostkę, że kiedyś przeprowadzano eksperyment, by sprawdzić działanie mięty na kobietach z pco i okazała się bardzo pomocna w likwidowaniu nadmiernego owłosienia( hirsutyzm)...Bardzo możliwe, że zadziała też na skórę głowy, ale przede wszystkim to lecz to schorzenie.

Gość ekspert od łysienia
Ja tez potrzebuję pomocy. "Po wypadku samochodowym, byłam operowana (uraz wielonarządowy jamy brzusznej), potem na tydz. wprowadzono mnie w śpiączkę farmakologiczną Dwa miesiące po tym zaczęły mi wychodzić włosy garściami. Jestem załamana. " To już może przekraczać moje kompetencje, ale zadam kilka pytań to może coś z tego wydedukuję. Czy operacja przebiegła zupełnie prawidłowo, czy są jakieś pozostałości, usunięte narządy, czy lekarze czegoś nie naruszyli? Jakiej substancji użyto do wprowadzenia Pani w śpiączkę, jak mocno stresująca była dla Pani cała sytuacja i czy miała pani jakiś moment bardzo silnego szoku? Jakie jest teraz Pani samopoczucie ogólnie( nie mówię o włosach). Czy bierze pani jakieś leki i czy przeżywa Pani teraz bardzo ciężkie problemy?

Gość gośćgrik
ekspert Tak, mogę napisać, to stilnox. Po nim zauważam złe objawy czyli wypadanie i cera jak u jakiegoś sorry za określenie narkomana lub chorego

Gość gość
Ekspercie o tej miecie to czytalam , z tym ze sa dwa rodzaje miety i ta wykazujaca dzialanie lecznicze to musi byc mieta spearmint, a w sklepach dostepna jest tylko pepermint .Ogolnie fajnie , ze pomagasz , zainteresowales sie czyimis problemami i znalazles czas zeby podzielic sie swoimi radami i doswiadczeniem.

Gość gość
Ekspercie ja jutro jeszcze raz dokladnie poczytam twoje wpisy , dziekuje ze znalazles rowniez dla mnie czas .Pozdrawiam .

Gość ekspert od łysienia
Sprawdzę jutro czy mam miętę pieprzową czy tą drugą, bo nie jestem w stanie sobie teraz przypomnieć. Odezwę się w tym temacie z rana, gdyż już padam i oczy mi się zamykają. Gdyby były pytania to pisać...dodam do zakładek... Dobranoc wszystkim i do jutra... nie martwcie się.

Gość gość
a ja dziękuję Ci raz jeszcze. jestem pod Twoim wrażeniem, nie spodziewałam się takiej pomocy, dobranoc :)

Gość gość
". Czy operacja przebiegła zupełnie prawidłowo, czy są jakieś pozostałości, usunięte narządy, czy lekarze czegoś nie naruszyli? Jakiej substancji użyto do wprowadzenia Pani w śpiączkę, jak mocno stresująca była dla Pani cała sytuacja i czy miała pani jakiś moment bardzo silnego szoku? Jakie jest teraz Pani samopoczucie ogólnie( nie mówię o włosach). Czy bierze pani jakieś leki i czy przeżywa Pani teraz bardzo ciężkie problemy?" X EKSPERCIE- odpowiadam. Operacja przebiegła prawidłowo, uratowano mi życie Usunięto pękniętą śledzionę i założono opaskę na pęknięta watrobę. Podczas pierwszej operacji, usunęli śledzionę a za dwa dni druga, sprawdzano czy nie ma krwotoku z wątroby i wyjęli mi chusty,założone między "pęknięcie". Nie wiem czym mnie uśpiono. Leków żadnych nie biorę, robiłam USG, wszystko dobrze się zagoiło. W tej chwili jestem b. osłabiona i oprócz problemów z włosami nie mam stresów,

Gość gość
Tez mialam dwa tygodnie temu klopot z wypadaniem wlosow i lamliwe paznokcie.Kupilam sobie w aptece tabletki,szampon i odzywke RIGENFORTE.Bardzo mi sie poprawilo ,wlosy sie juz tak nie sypia i odrosly mi paznokcie.

Gość gość
Tez mialam dwa tygodnie temu klopot z wypadaniem wlosow i lamliwe paznokcie.Kupilam sobie w aptece tabletki,szampon i odzywke RIGENFORTE.Bardzo mi sie poprawilo ,wlosy sie juz tak nie sypia i odrosly mi paznokcie. x Jeśli przez 2 tygodnie Ci przeszło, to znaczy, że nie miałaś żadnych kłopotów.

Gość gość
gość dziś Tez mialam dwa tygodnie temu klopot z wypadaniem wlosow i lamliwe paznokcie.Kupilam sobie w aptece tabletki,szampon i odzywke RIGENFORTE.Bardzo mi sie poprawilo ,wlosy sie juz tak nie sypia i odrosly mi paznokcie. h przez 2 tyg. ?

Gość gość
X EKSPERCIE- odpowiadam. Operacja przebiegła prawidłowo, uratowano mi życie Usunięto pękniętą śledzionę i założono opaskę na pęknięta watrobę. Podczas pierwszej operacji, usunęli śledzionę a za dwa dni druga, sprawdzano czy nie ma krwotoku z wątroby i wyjęli mi chusty,założone między "pęknięcie". Nie wiem czym mnie uśpiono. Leków żadnych nie biorę, robiłam USG, wszystko dobrze się zagoiło. W tej chwili jestem b. osłabiona i oprócz problemów z włosami nie mam stresów X O matko ! To ciesz się Kobieto, że żyjesz !

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się