Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Studzia

Jak udekorować pokój???

Polecane posty

Wprowadziłam się do niezbyt urodziwego mieszkania ;( wszystko jest tu takie bezpłciowe, w dodatku mam stare drzwi od pokoju, od łazienki, co fatalnie wpływa na wygląd całego mieszkania. Myślałam by nakleić na drzwi plakaty, albo pas okleiny. Ściany są białe, puste, przydałaby się jakaś fototapeta, albo plakaty, najlepiej z kwiatami. Tylko gdzie takie kupić po taniości? Mam dużo półek, myślałam by poukładać tam dekoracyjne kartony. Z domu wezmę jakieś figurki, sztuczne kwiaty. Nie stać mnie by wydawać dużo kasy na jakieś drogie gadżety. Może zrobię jakieś dekoracje sama? Tylko potrzebuję pomysłów. To będzie świetny sposób na zabicie czasu... a i dodam ze wynajmuję to mieszkanie więc malowanie ścian i tapetowanie raczej nie wchodzi w grę. Po prostu potrzebuję takich dodatków, które mozna łatwo usunąć.

Cuda działaja karnisze np plastikowe starego typu np w Castoramie cyz mrówce - koszt ok 50zł z żabkami przykrecane do sufitu - jak dobierzesz modne zasłony np w kolorze szaro - brązowym działaja cuda a mozna kawal brzydkiej ściany zakryć. Jesli nie zamierzasz malować to zawsze możesz zrobić sobie a'la ekranz jednego - ciemniejszego koloru farby np groszkowa zieleń lub ciepły brąz. Jak masz duzo starych ramek dużych, małych itp... to kup dwa spreje np czarny i złoty - i je pomaluj np na czarno a potem z daleko jeden róg obrazka spryskaj na złoto - fajnie ci się to wycieniuje, włoz zdjecia... i wszystkie ramki powieś w jakiś nieład. Ułóż ksiązki jedne na stojaco, inne obok jako piramidke... Albo kup nażutę na kanapę czy fotele... nie wiem co tam masz :) Zawsze możesz mi wysłac fotki tego pokoju... może coś konkretniej ci doradze :)

Gość pitopanterka
są trzy opcje: 1.zszywka.pl - DIY albo 2. szybko znajdujesz przystojnego mężczyznę z klasą, który ma gustownie urządzone lokum i się do niego wprowadzasz opcja 3. bierzesz ślub z właścicielem mieszkania przejmujesz je i malujesz ściany :)

Dzięki wszystkim za rady. Pragnę udekorować pokój ozdobami własnoręcznie zrobionymi. Mam trochę pomysłów, ale to wymaga jeszcze przemyślenia, gdyż może okazać się, że nic nie będzie do siebie pasowało ;( Chciałabym utrzymać te wszytskie dekoracje w kilku pasujących do siebie barwach. Puki co znalazłam w pokoju w domu rodzinnym kilka wazoników oraz sztucznych kwiatów. Wiem, że to trochę tandetne, ale na pewno ożywi trochę te przygnębiające wnętrze. Najbardziej irytują mnie drzwi. Niszczą wygląd całego pokoju. Tak, są tragiczne. Przykleiłabym na nie jakąś tapetę w ciekawym wzorze, ale np. taśmą dwustronną by potem ja łatwo odkleić w dniu wyprowadzki. Może przejdę się do centrum chińskiego? :D Tam jest dużo takich pierdół jak ramki, wazoniki, ozdoby. Niestety nie stać mnie na zakupy w Ikea, tym bardziej, że to tylko tymczasowe lokum. Chce się tam dobrze czuć. Mam w pokoju dość ładną nową sofę do tego fotel i pufę oraz dość ładny szklany stoliczek. To mi sie nawet podoba. Meble są kiepskie. Chciałabym odwrócić uwagę od tych defektów. Diabeł tkwi w szczegółach, więc do roboty :) Obym tylko nie przedobrzyła, chciałabym żeby to wszystko miało ręce i nogi, ale czy tak umiem? ;( Jestem napalona na zmianę wnętrza, gdyż obecnie czuję się tu bardzo źle. Jest po prostu pusto, gdyż nie przywiozłam jeszcze rzeczy. Marzy mi się jakaś fototapeta na ścianie. Najlepiej jakaś kwiatowa. Ehhh mam tyle pomysłów, ale brakuje mi kasy.

Gość gość
Sztuczne kwiaty? Wazoniki??? Może słoikami po prostu udekoruj. Szok.

tak sztuczne bukiety kwiatów, co w tym szokującego? Już mam sposób jak je wykorzystam. To znaczy miałam...bo całkowicie przeszedł mi zapał na dekorowanie pokoju ;( Po co mam to robić skoro jego nie ma przy mnie? Wszystko jest bez sensu. Straciłam ukochaną osobę, nie mam wcale pewności czy przyjedzie na święto zmarłych. Może tylko tak mówił, by mnie uspokoić.

Gość gość
Czarny i złoty? Wieje zakładem pogrzebowym.

To pierwszy mój weekend bez niego. Za oknem ohydna pogoda. A z nim zawsze było słonecznie. Tęsknota mnie przytłacza. ;( Myślałam-zajmę się studiami, nauką, mieszkaniem to czas jakoś popłynie, myśli się uspokoją, a to g****o prawda ;( jeśli pierwszy punkt na mojej liście życia stoi pod znakiem zapytania to jak mam się zająć pozostałymi punktami? Jeśli pierwszy nie jest spełniony to nie będę przechodzić do kolejnych

Skoro tak wygląda twoja sytuacja... te ramki co masz, wazoniki... kup jeden spray taki zwykły za 10-14zł i z daleka ładnie wszystkie wazony i ramka pomaluj na jeden kolor - bedzie wszystko pasowac do siebie kolorystycznie i juz. Niewiele kasy, niewiele roboty... i na tym sobie zakoncz. Zamknij rozdział "odnowy pokoju" skoro nie czujesz tego, zajmij sie zyciem prywatnym. Kochana jest ciezko, ale z biegiem czasu mimo ze nie przestaniesz tesknic i odczówac ból zmieni sie cos, uspokoisz sie. Wazne abys sie zajeła czyms - a nie rozmyslaniem nad tym co sie stało i że teraz jest ci źle. Wyjdz z domu - jesli niemasz ochoty na znajomych i tłumne miejsca - wyjdź na spacer do lasu, idź pobiegaj... zajmij sie ćwiczeniami - sobą - czyms co zajmie ci czas póki co a sport to dobra sprawa. Dekoracje zostaw na później... wiem - ja tez czasem mam zapał, cos sobie umysle... a potem wyłoze moze i niewielkie pieniadze ale potem okazuje sie ze mi cos nie wyszło i czuje sie zła na siebie bo straciłam i kase i czas... jak nie czujesz sie na siłach - to poświec czas samej sobie. A może biblioteka??? Znajdziesz kilka ciekawych tytułów napewno i za darmo - swietny pomysł na te złe samotne wieczory - spraw sobie przyjemnosc - zrób ciepła herbatkę... komus tobie bliskiemu jest teraz juz lepiej tam gdzie jest i napewno nie chciałby abys sie zamartwiała i smuciła... czas leczy rany naprawde... ale abys to zauwazyła potrzeba naprawde czasu...

no ja Ci radzę zajrzyj na zszywkę gdzie jest dużo pomysłów na dekoracje, jakieś stronki, na yt też coś się znajdzie, fajne są bukiety starych kwiatów, tj zasuszone bukiety albo pojedynce np. róże, w sklepach sam kicz

Gość gość
ja u siebie mam dużo kwiatów. Ale, ze jesień i niestety, te naturalne już nie pojawiają się, a sztuczne wyglądają okropnie i plastikowo to postawiłam na stabilizowane. Cudo. 2 lata bez zmiany w wyglądzie, aa są serio piękne. ja mam z firmy rosebelle

Gość gość
popatrz w internecie czy nie ma ciekawych inspiracji :) jest duzo portali o dekoracji wnetrz, a jesli chodzi wlasnie o dodatki typu obrazy, swieczniki, wazony itp to widzialam fajne w agata home. Popatrz sobie, moze znajdziesz cos ciekawego dla siebie.

Gość 19henia90
"w dodatku mam stare drzwi od pokoju, od łazienki, co fatalnie wpływa na wygląd całego mieszkania. Myślałam by nakleić na drzwi plakaty, albo pas okleiny." - może fotonaklejki? widziałam raz super zrobione drzwi - naklejona na nie była właśnie taka naklejka z eleganckimi drzwiami, z daleka wyglądało to bardzo autentycznie :) "Ściany są białe, puste, przydałaby się jakaś fototapeta, albo plakaty, najlepiej z kwiatami. Tylko gdzie takie kupić po taniości?" - zajrzyj sobie na http://www.fotoboard.com.pl/ tam jest duży wybór fototapet a i można wczytać swoje zdjęcia. Od razu są ceny.

Gość PIXERS
Studzia zerknij sobie na nasze inspiracje: http://pixers.pl/fototapety Może coś Cię akurat tutaj zainspiruje. Przygotowaliśmy kilka propozycji wnętrzarskich. Fototapeta może być bardzo dobrym rozwiązaniem .Nie jest to na pewno duży wydatek, koszt jest niewielki a potrafi w znacznym stopniu odmienić nasze mieszkanie. Polecamy zainwestować w droższą fototapetę na podkładzie winylowym. Dzięki temu będzie bardzo łatwa do czyszczenia.

Gość gość
Szczerze polecam kwieciste kolekcje tapet Fluggera - np. Botanic Garden ... warto obejrzeć na żywo w jednym z salonów producenta; można także zamówić próbki...

Gość gość
potwierdzam, bardzo ładny katalog tapet widziałam go na żywo, dużym plusem jest możliwość zamówienia próbek kolorów farb w tym samym miejscu :)

Gość gość
Zajrzyj tutaj w takim razie www.swiatmargo.pl. Ja też obecnie wynajmuję mieszkanie i chciałam je urządzić tak, żeby było bardziej zgodne z moim gustem. Koleżanka mi właśnie poleciła ten sklep, do którego Ci dałam namiary i rzeczywiście nie zawiodłam się na ich ofercie, produktach. Teraz bardzo często coś u nich zamawiam, bo lubię ten styl decoupage, w jakim robią przedmioty. Mają naprawdę bardzo wiele takich stylowych przedmiotów, którymi możesz nadać np. taki artystyczny rys Twojemu wnętrzu. Tak mi się spodobało dekorowanie decoupage, że nawet zapisałam się do nich na kurs, bo prowadzą właśnie kursy z decoupage’u na różnych poziomach. To porządna firma, z naprawdę bogatą ofertą, a której pracownicy mają pasję tworzenia, szczerze polecam

Jeśli chcesz zrobić sama jakieś dodatki to wpisz w internet hasło DIY i dopisz np dodatki do mieszkania. Powinno wyskoczyć mnóstwo inspiracji. Ewentualnie sprawdź w sklepach: PEPCO, KiK lub jakiś chińskich tam jest tanio :) www.100club.pl

Gość Studzia
już dawno wyprowadzilam się z tej nory jakby co xD powiem wam, ze ten pokój, który chciałam wtedy udekorować przez jakieś pół roku był magazynem butelek po piwie xD to byla moja najlepsza dekoracja...ahhhh co to za piękne czasy byli ; ( ex wtedy i mnie pomieszkiwal spędziłam w tej norze rok i nigdy nie zapomnę tych fantastycznych chwil :)

Gość maniiaksa

Może jakieś poduchy dekoracyjne?? Niby drobiazg a sporo może zmienić w wystroju naszego pomieszczenia. Ostatnio znalazłam fajny sklep - Studio Poduch Little Dreams. Mają mnóstwo wszelkiego rodzaju poduch czy poszewek. Zamówiłam na próbę i jestem mega zadowolona. Poszewki świetne jakościowo i bardzo dokładnie uszyte.