Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mamy szanse na kredyt na mieszkanie?

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcielibyśmy z chłopakiem kupić mieszkanie ale nie wiem czy w ogóle jest sens się za czymś rozglądać. Sprawa wygląda tak, ja zarabiam najniższa krajową czyli 1230zł na rękę, mój chłopak różnie od 2300 do 2700 na rękę. Czy jest jakaś szansa na kredyt dla nas. Nie mamy ślubu ale jeżeli podniosło by to naszą zdolność kredytową to jak najbardziej bierzemy to pod uwagę.

Gość gość
Watpliwa. Sami sie rozgladalismy za kredytem ale żeby go dostać trzeba mieć min. 5 tys dochodu razem i umowę na czas nieokreślony.

Gość gość
Te 5 tys dochodu to netto czy brutto?

Gość gość
Macie umowy na nieokreślony? Ja podstawę miałam taka jak Ty,nie pracuje na caly etat. z tym ze dostaje premie w jednej wyplacie co trzy miesiące i wliczyli mi to w srednia. chłopak tez premie w jednej wyplacie z podstawa i to miało duży plus. Lacznie mieliśmy chyba ok 4500 i dostaliśmy kredyt.

Gość gość
Dodam ze w tych bankach, w których sie staraliśmy ślub nie miał znaczenia.

Gość gość
Ja mam na czas nieokreślony, mój chlopak niestety na czas określony. Oboje pracujemy na cały etat. Nie mamy żadnych premii. A ile dostaliście kredytu i jak go rozłożyliście?

Gość gość
Sory 235tys, bo trzeba bylo miec wklad własny. 250 kosztowalo mieszkanie.

Gość gość
Nie mamy konkretnej sumy jakiej potrzebujemy. Na razie staramy się zorientować w temacie czy w ogóle jest dla nas jakaś szansa. Mieszkamy z jego rodzicami już 9 lat i wiadomo wolelibyśmy być na swoim...

Gość gość
macie szanse na ok 100 tys. A i jeszcze trzeba mieć wkład własny.

Gość gość
No to lipa za 100 tys niczego nie kupimy. :(

Gość gość
najlepiej iśc do banku lub pośrednika. Tam wszystko wyliczą, ale też myślę że max 100 tys

Gość gość
a macie jakieś raty i inne kredyty?

Gość gość
A ja mysle, ze więcej dostana. Tez tak sie balam, ze nie dostane.... I wkurzylam sie, poszlam do banku, żeby sie dowiedziec.

Gość gość
A jak nie dostaniecie, to będziecie wiedzieć do czego dążyć.

Gość gość
Nie mamy żadnych kredytów. Telewizor mamy na raty ale to raptem 100zł i za 4 miesiące bedzie spłacony.

Gość gość
20:38 no dużo więcej na pewno nie, 2 osoby w gospodarstwie domowym przy zarobkach ok 3500 netto, odliczą od tego inne stałe opłaty typu czynsz itp. Dadzą makxymalnie do 150 tys na 3o lat i jeszcze trzeba mieć wkład własny. Rata kredytu na np 200 tys na 30 lat to ok 1400 zł plus inne opłaty stale za mieszkanie typu czynsz i już mamy kolejne to już wyjdzie min 2 tys opłat miesięcznie a jeszcze trzeba z czegoś żyć...

Gość gość
Trzeba mieć wkład własny i tyle. Bez tego ani rusz. Mój narzeczony gdy brał kredyt miał 100 tys wkładu własnego i brał drugie tyle kredytu, a tyle z tym zachodu było że szok

Gość gość
Ja mam ten kredyt 235tys i ratę 1200.

Gość po pierwsze musicie mieć
co najmniej 10% wkładu własnego. po drugie im dłuzsza pozytywna historia kredytowa tym lepiej

Gość gość
na 200 tys trzeba mieć min 50 tys wkladu

Gość gość
Ale głupoty wypisujecie. Bralam kredyt w tym roku i znalazłam kilka banków które wymagają jeszcze 10 % tylko, czyli na 250 tys musiałam miec 12,5. Od nowego roku juz wiecej trzeba miec.

Gość gość
Zreszta nie wiem do konca od czego to zalezy, bo znajomi mieli dużo większe zarobki i nie mogli dostac kredytu... Strasznie dlugo to trwalo. A my juz w pierwszym banku mieliśmy pozytywna.

Gość gość
Może wpływ tez miała historia pozytywna w bik, bo dużo rzeczy braliśmy na raty wczesniej i wszystko regularnie splacane.

Gość gość
Czyli nie mamy szans. 150tys to i tak mało nawet gdybyśmy znaleźli mieszkanie do tej kwoty to co z wyposazeniem mieszkania. Można mieszkać jakiś czas w warunkach polowych ale bez przesady.

Gość gość
Idźcie zapytajcie, nie sugeruj sie tym co piszemy.

Gość gość
Ale głupoty wypisujecie. Bralam kredyt w tym roku i znalazłam kilka banków które wymagają jeszcze 10 % tylko, czyli na 250 tys musiałam miec 12,5. Od nowego roku juz wiecej trzeba miec. x Głupoty to Ty tępaku wypisujesz!!!!! Od kiedy 10 % z 250 tys to 12,5 tys??? Omg :o Co za debil :o

Gość gość
20 55 co za kretynka!!!!!!! brak słów

Gość gość
20:55 haha odezwała się znawczyni :P Tępa dzida

Gość Sylwia1987111
My w grudniu 2014 dostaliśmy kredyt w Pekao S.A. Oboje jesteśmy zarejestrowani od najniższych krajowych czyli 1240 zł netto. Umowy na czas nieokreślony zmienialiśmy aneksami przed wysłaniem dokumentów do banku. Ale w Alior bank przy tych dochodach i umowach na max 1,5 roku do przodu również byśmy dostali. Wybraliśmy Pekao S.A. bo miał trochę lepsza ofertę. Reasumując macie wysokie szanse na kredyt!!!! Dodam, ze mam inne raty w wysokości 300 zł. Kredyt to 136000 zł. Tyle potrzebowaliśmy, ale zdolności była wyższa. Pozdrawiam.