izulek88 0 Napisano Październik 29, 2014 sante ja tez jestem malutka oponka mam 153cm heheh wpierdzielam szybko i slodycze to moje glowne problemy zywieniowe oraz nieregularne jedzenie x wlasnie skonczylam prasowac ide jesc bo ,,pora karmienia" a potem myje okna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilijka79 0 Napisano Październik 29, 2014 Dziewczyny ja zawsze ważyłam od 67 do max 77 kg ale ostatnie 2 lata spędziłam na hormonach podchodziłam kilkakrotnie do in vitro i mój organizm jakoś dziwnie sie zmienił przytyłam 20 kg w przybierałam 1 kg na miesiąc przez 20 miesięcy :( Moim problemem jest miłość do ciasta i generalnie słodkości. Od 3 tygodni staram się ograniczać z cukrów prostych. używam słodzika stevia :P Zawsze nosiłam rozmiar 38/40 teraz 46/44. Teraz moja waga wchodzi już 1 stopień otyłości a to mnie przeraża. Uwielbiam kluski śląskie z sosem, no cóż teraz ich nie jem :( Generalnie staram się ograniczyć węglowodany proste . Za mało piłam wody bo niekiedy wypijałam tylko 0,5 l wody a reszta to była kawa, nawet były dni w których tylko piłam kawę. Dlatego aktualnie staram sie zmienić nawyki żywieniowe. Zamiast ziemniaków to kasza gryczana i siemie lniane. Zamiast 5 kaw to 7 herbat zdrowych. Itd. Staram sie jeśc co 3 godziny małe porcje i zdrowo. Nie ożywam tłuszczów w ogóle. Dusze mięso na wodzie, grahamki lub inne ciemne pieczywo z serkiem wiejskim, ciastka zamieniam na jogurty light jogobelli itd. No to tyle o mnie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość monikamagdalena Napisano Październik 29, 2014 hej, wczoraj poległam na maksa: boczek+szczupak smażony+ czekolada a dzisiaj mega kac i wyrzuty sumienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sante87 0 Napisano Październik 29, 2014 monikamagdalena zmień stopke jak możesz- wpisujemy swoją wagę wyjściową i postępy. A 1dniem załamania się nie przejmuj każdy z nas jest tylko człowiekiem :) ja tez wczoraj poszalałam i tez miałam wyrzuty sumienia- ważne jest to że wróciłyśmy tutaj dalej chętne do działania! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monikamagdalena 0 Napisano Październik 29, 2014 Santa :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izulek88 0 Napisano Październik 29, 2014 lilijka poskutkowalo in vitro? ja staram sie o malucha ale narazie lipa dostalam skierowanie do poradni leczenia nieplodnosci jak moj tylko zalatwi sobie ubezp. to mam zamiar sie tam zglosic x monika str wczesniej wrzucilam link na temat podjadania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 29, 2014 helena nie kocham słodyczy, mam raczej męski apetyt tzn np goloneczka :P czasami gdzieś głęboko we mnie tkwi myśl że gdyby się człowiek nie odchudzał całe życie tylko zaakceptował siebie z większą wagą ( przed urodzeniem syna ok 75 kg) i tylko tak rozsądnie uważał na to co je to ta waga byłaby stabilniejsza nie mam już siły do jakiś radykalnych diet dwa lata temu Gaca - schudłam 15 kg i w ciągu niecałego roku je odzyskałam [ beksa] nie mam pomysłu w tej chwili na siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość helena musi schudnac Napisano Październik 29, 2014 Izulek,lilijka--->tez sie staram o bobasa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lilijka79 Napisano Październik 29, 2014 izulek88 in vitro nie poskutkowało, zrobilismy wszystkie badania w tym genetyczne i jestesmy całkowicie zdrowi i zdolni do ciązy. A pomimo to niestety nie udaje się genetyk powiedział że medycyna przy nas wysiada :( nasz przypadek jest idiopatyczny czyli nie wyjasniony z punktu medycznego. :( Wydaliśmy kilkadziesiat tysięcy i więcej nie próbujemy. Teraz zaczynam dbać o siebie i dlatego chce schudnąć bym mogła sama sobie sie podobać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elle5 1 Napisano Październik 29, 2014 znowu się nie zalogowałam :( Chciałabym tak co piątek zrzucić troszkę kg :D tylko boję się że zwykłe mż nie wystarczy październik miał być moim mc odchudzania i idzie mi jak krew z nosa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość helena musi schudnac Napisano Październik 29, 2014 Hmmm no to tak jak ja....tak dlugo liczylam,ze zajde w ciaze az tak sie spaslam,to po co mi bylo sie odchudzac jak i tak w ciazy przytyje,a tak ani ciazy,ani figury:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elle5 1 Napisano Październik 29, 2014 lilijka ile już się staracie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elle5 1 Napisano Październik 29, 2014 a na pocieszenie dziewczynki napiszę że pomiedzy jednym dzieckiem a drugim mam 12 lat różnicy !!!! ( absolutnie się nie zabezpieczałam w tym czasie) - więc jednym słowem widzicie, że człowiek strzela a Pan Bóg kule nosi :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izulek88 0 Napisano Październik 29, 2014 ja mam straszne problemy hormonalne do tego pco lekarz powiedzial ze musze schudnac wtedy sa wieksze szanse na zajscie ciazy boje sie ze jak juz sie uda to poronie a szanse na to przy pco sa wysokie az 85% (przy pco) x niedawno mialam hsg i zobaczymy moze sie uda z tego co wyczytalam to po tym okrucienstwie dziewczyny szybko w ciaze zachodzily ale jak to bedzie ze mna zobaczymy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izulek88 0 Napisano Październik 29, 2014 helena ile masz lat?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gdasonia Napisano Październik 29, 2014 No to ja tez musze sie zalogowac czyli najpierw zarejestrowac ale to juz jutro. Zjadlam moj skromny rozdzielny obiad, plakac mi sie chce bo malo malo malo..... ale na stowe sie nie nawpieprzam, wytrzymam, zeby nie wiem co Waze dzis 70,7 kg i prosze, nie piszcie nic, ze to malo.... W zeszly piatek wazylam 69,1.... Chodzilo mi o to, ze moj maz tak szybko je az sie nieraz wstydze jak trafimy do jakichs bardziej kurtularnych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilijka79 0 Napisano Październik 29, 2014 Moja córeczka ma 11 lat czyli około 9 lat się staramy i nic. Ale własnie łudze się że jeszcze kiedys zajdę :P A w międzyczasie dbamy dziewczynki o siebie. Nie ważne że idzie jak po grudzie. Ważne aby się nie poddać, nawet jak sa chwile załamania i pozwalamy sobie na zapomnienie o diecie. Wiemy że mamy wrócic na dobre tory żywienia. Gdzies wyczytałam że po dniu pełnym uczty lepiej sobie zrobic dzień czysto białkowy aby wrócic na dobre tory :) Ja sie tego staram trzymać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość helena musi schudnac Napisano Październik 29, 2014 29 izula Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość helena musi schudnac Napisano Październik 29, 2014 Ja narazie zmykam.lece na silke ,ale najpierw obiadek i spacer z buldozerkami:*potem sie pojawie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izulek88 0 Napisano Październik 29, 2014 a lilijka to masz juz jedno ? troche sie skolowalam jak mozesz to napisz jakie mialas badania robione ja wlasnie obiad robie i wracam do sprzatania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izulek88 0 Napisano Październik 29, 2014 kurcze jakie pustki masakra gdzie sie wszystkie podziewacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eryk1 0 Napisano Październik 29, 2014 śpią. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jagoda 32 Napisano Październik 29, 2014 Nie śpią, nie śpią :) Dziewczyny, jestem tak zalatana, że się w przysłowiową de.... nie mam czasu podrapać a co za tym idzie nawet nie mam kiedy skupić się na diecie. Mam nadzieję, że do piątku wszystko pozapinam na ostatni guzik i będę miała czas tylko dla siebie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rudy_kocur 0 Napisano Październik 30, 2014 Byle do weekendu :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elle5 1 Napisano Październik 30, 2014 i nikt nie zaprasza na kawę :( dzisiaj walczę o dobry wynik na jutrzejszym ważeniu :) bo mam w planach małą wycieczkę rowerową :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilijka79 0 Napisano Październik 30, 2014 Ja zawsze zapraszam na dobrą pachnącą kawkę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lilijka79 0 Napisano Październik 30, 2014 Ja na dziś to samo co wczoraj czyli: Jadłospis na dziś: o 5,20 szklanka wody z sokiem z 2 cytryn 5,40 - 3 łyzki otręb z mlekiem 7,00 kawa 8,00 herb. z pokrzywy 8,40 grahamka z serkiem wiejski i czerwona papryka 12,00 grahamka z serkiem wiejski i czerwona papryka 16,00 - 15 dkg łopatki duszonej na wodzie z kasza gryczana i siemieniem lnianym 19,30 pół twarogu chudego a do tego 2 l herbat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
izulek88 0 Napisano Październik 30, 2014 elle dzis kawke nie zapraszalam bo zaspalam wlasnie jem spoznione sniadanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sante87 0 Napisano Październik 30, 2014 Ja również zapraszam na kawke :) Dzisiaj mam kolejny postny dzień zgodnie z dietą 5:2 a wiec zjem tylko duze i zdrowe śniadanko a później już tylko woda, herbatki i kawa :) w poniedziałek wytrzymałam na 500 kcal a dokładnie 404 więc mam nadzieje że dzisiaj też dam rade :) Jutro mam zamiar tez zjesc mniej niz 1000 kcal bo pewnie sobota i niedziela beda tłuste :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość helena musi schudnac Napisano Październik 30, 2014 Dzien dobry chudzininki moje:* Ja po kawie i swiezej prasie,teraz siadam do tablecika. Po poludniami jezdze na rowerze,spaceruje z psami,no i silownia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach