Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z 15 letnią córką

Polecane posty

Gość gość

Córka ma 15, jest w 3 klasie liceum ale niestety, nie zna tabliczki mnożenie, robi błędy ortograficzne i dyslektyczne oraz piszę jak kura pazurem. Ze wszystkich przedmiotów ma dopuszczający (nawet z muzyki, plastyki, w-fu, religii), na wuefie nie potrafi nawet fikołka zrobić, nauczycielka ciągle na nią narzeka. Ja bardzo chciałabym, żeby córka po gimnazjum poszła albo do liceum, albo technikum ponieważ nie ma ona żadnych zdolności manualnych, ale głowy do nauki też nie ma. Nie ma ona pamięci, wiem bo robię jej streszczenia, piszę za nią w zeszytach, staram się jak tylko mogę, robię jej nawet ściągi na klasówki.

Gość gość
tato dostalismy pale z matmy za to zadanie domowe co mi wczoraj robiles :P przeczytaj to co napisalas i sprobuj zrozumiec

Gość gość
dalej rób wszystko za nia a bedziesz ja miała na karku całe zycie

Gość gość
"wiem bo robię jej streszczenia, piszę za nią w zeszytach, staram się jak tylko mogę, robię jej nawet ściągi na klasówki. " x x pogięło cię? nic dziwnego że dzieciak nie ma chęci do nauki jak stoisz nad nią jak cerber

Gość gość
Ale ona naprawdę się nie nadaje do tej nauki, próbowałam się z nią czegoś nauczyć to ona wszystko zapominała. Nie wiem już co w tej sytuacji powinnam zrobić? Chciałabym, żeby ona skończyła jakąś szkołę, jakąkolwiek. Dzisiaj była wywiadówka a na jej karteczce pięć dwój z fizyki, 8 dwój z chemii, dwie 1 i cztery 3 z polskiego.

Gość gość
daj dzieciakowi spokój nie rozumiesz że ona źle się uczy tylko i wyłącznie z twojej winy

Gość gość
Tak, 3 gimnazjum ale co mam zrobić, nie chce, żeby ona była bez szkoły. Zależy mi na niej.

Gość gość
jak ją zostawisz to sama zrozumie że musi się uczyć ty ją tylko dołujesz i męczysz a ona się nie uczy przy tobie chyba to zauważyłaś

Gość gość
weź dzieciaka zostaw w spokoju obiecaj jej że jak dostanie pasek z wyróżnieniem to kupisz jej iPhone albo co ona tam chce i na 100% masz prymusa z dzieciakami tak się robi

Gość gość
skoro nie zna tabliczki mnozenia, a tego akurat ucza chyba w 1 klasie oznacza to tylko tyle ze robisz bachorkowi krzywde od poczatku jego edukacji