Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie że kościół dostaje rocznie z budżetu 10 miliardów zł.!

Polecane posty

Gość gość
To rzeczywiście istny cud...

Gość gość
same cuda nam PO serwuje :D

Gość gość
Zera ci się pomyliły. Nie 10 mld, a 100 mln rocznie na Fundusz Kościelny jako forma rekompensaty za zagrabione przez władzę komunistyczną dobra kościelne. Darowizny do określonej kwoty, tak świeckie jak i inne, nie podlegają opodatkowaniu. Nie rozumiem dlaczego KK miałoby się obciążać dodatkowym podatkiem, który w innych sferach życia nie obowiązuje? Zwolnienie ze składek ZUS-owskich w jeszcze większym stopniu dotyczy np. tzw. wymiaru sprawiedliwości. Dlaczego takiego wątku nie założysz? Pensja 8 tys., brak składek i wielotysięczna gwarantowana emerytura finansowana bezpośrednio z budżetu państwa.

Gość gość
Wyniar sprawiedliwości to polski urząd.Kościół to watykańka firma.Naprawdę nie widzisz różnicy?

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego KK miałoby się obciążać dodatkowym podatkiem, który w innych sferach życia nie obowiązuje?xxBo to obce przedstawicielstwo.

Gość gość
Ocenia się, że KK z wielu róznych form finansowania otrzymuje od państwa ok 4 miliardów złotych rocznie.

Gość gość
@Shatyn dziś ,,Wyniar sprawiedliwości to polski urząd.'' Jaki? W obecnym kształcie to taki urząd, co chociażby oskarżonych w sprawie Olewnika uniewinnia, a ścigać skutecznie potrafi tylko przysłowiowych złodzieji cukierków ze sklepu. Urząd, który nie potrafi zmierzyć precyzyjnie brzozy stanowiącej rzekomo przyczynę śmierci Prezydenta Państwa Polskiego.

Gość gość
@ Shatyn dziś ,,Nie rozumiem dlaczego KK miałoby się obciążać dodatkowym podatkiem, który w innych sferach życia nie obowiązuje? x x Bo to obce przedstawicielstwo.'' XXX Ciekawa teoria. Ulgi podatkowe dla zagranicznych inwestorów, grunty pod inwestycje wykupywane za przysłowiową złotówkę, może jeszcze dwupasmówka i pętla autobusowa, sfinansowane ze środków samorządowych, w pobliżu zakładu pracy zatrudniającego 150 osób. A DOBROWOLNE datki na tacę opodatkować. Możecie przepoczwarzać się na różne sposoby, ale socjalistycznego stylu swojego myślenia nie jesteście w stanie zmienić. ;)

Gość gość
Jaki? W obecnym kształcie to taki urząd, co chociażby oskarżonych w sprawie Olewnika uniewinnia, a ścigać skutecznie potrafi tylko przysłowiowych złodzieji cukierków ze sklepu. Urząd, który nie potrafi zmierzyć precyzyjnie brzozy stanowiącej rzekomo przyczynę śmierci Prezydenta Państwa Polskiego.xxNapisałem jaki. Polski.Co do brzozy...:OMiejsce uszkodzenia nie jest jednym punktem a więc pomiary są różne bo wskazują różne punkty.Dokładne wyjaśnienia znajdziesz tutaj:http://faktysmolensk.gov.pl

Gość gość
Bo to obce przedstawicielstwo.''XXXCiekawa teoria.xxxTo nie teoria. To praktyka. Dowiedz się do kogo należą np grunty kościelne czy budynki będące własnością kościoła np "wychodzi" to podczas ich sprzedaży...Musi na takie operacje wyrazić zgodę... Watykan...:D

Gość gość
Możecie przepoczwarzać się na różne sposoby, ale socjalistycznego stylu swojego myślenia nie jesteście w stanie zmienić.xxZwracanie sie do innych w liczbie mnogiej pozostało ci widac po poprzednim ustroju i miejscu w którym przebywałaś.Mój styl socjalistyczny? Możesz zacytowac fragment mojego postu w tym stylu i krótko uzasadnić dlaczego tak uważasz?

Gość gość
,,Miejsce uszkodzenia nie jest jednym punktem a więc pomiary są różne bo wskazują różne punkty.'' X Połóż się już lepiej spać dziecko, bo chyba zaczynasz myśleć o Kantowskiej teorii czasu i przestrzeni jako adekwatnej do wyjaśniania katastrof lotniczych. ;) Jest rządowy raport? JEST. Stworzony przez tzw. ekspertów na garnuszku państwa? TAK. Co mówi Prokurator Generalny? PODPISUJĘ SIĘ POD TYM. To są fakty.

Gość gość
O niczym innym nie mówię.To wynika też z raportu (wystarczy zobaczyć zdjęcia).Uderzenie skrzydła spowodowało rozległą "ranę" na drzewie a więc mierzono różne punkty, m.in. poczatek i koniec tej "rany".Dzieckiem przestałem być ok 40 lat temu...:D

Gość gość
,,Możecie przepoczwarzać się na różne sposoby, ale socjalistycznego stylu swojego myślenia nie jesteście w stanie zmienić. x x Zwracanie sie do innych w liczbie mnogiej pozostało ci widac po poprzednim ustroju i miejscu w którym przebywałaś. Mój styl socjalistyczny? Możesz zacytowac fragment mojego postu w tym stylu i krótko uzasadnić dlaczego tak uważasz?'' Ad.1 Oj, pozostało, bo, z przykrością stwierdzam, niewiele się zmieniliście. ;) Ze swojej strony, zalecałbym więcej, jak to dzisiaj nazywacie, treningu. ;) Ad.2 Wystarczy jedno słowa z mojego posta: ,,DOBROWOLNE''. Nie zaglądam w niczyj portfel i nie interesuje mnie czy wrzuca te 5 zł na tacę czy na Owsiaka. Paniemajesz? ;)

Gość gość
Do mnie twój post z gość dziś ???

Gość gość
Kościół to gorsze złodzieje niż PO OO!!! Zobaczcie jacy księża są spasieni NIEUMIARKOWANIE W JEDZENIU I PICIU JEST JEDNYM Z GRZECHÓW GŁÓWNYM Księża nie przestrzegają zasad,które chcą wmówić innym

Gość gość
@shatyn A wiesz przygłupie jaka jest wysokość i masa skrzydła średniej wielkości samolotu pasażerskiego?

Gość gość
No to skoro nie ma odpowiedzi na moje pytanie, nikt już do mnie nie pisze, znikam...Dobrej nocy

Gość gość
Aaaa...Do tego czegoś "gość dziś ".Jak nauczysz się trochę kultury to pogadamy... Kiedyś...

Gość gość
Prawiczki w sukienkach do kamieniołomów.

Gość gość
Lewackie hipsterskie c***y na stoły operacyjne przedłużyć sobie fiuty. I na d****** po naukę ********* ;)

Gość gość
Dobrodziej guślarz robi swoje średniowieczne obrządki.

Gość gość
Kościół okrada Polskę regularnie bo apetyt klechów jest ogromny.

Gość gość
Zdjąć Polskę z krzyża.

Gość gość
Moim zdaniem księża to złodzieje.Co raz więcej idzie do seminariów dla pieniędzy a nie z powołania.

Gość gość
Niestety, taka jest prawda...