Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ona powinna się tak zachowywać?

Polecane posty

Gość gość

Moja matka pracuje jako pomoc domowa u pewnej bogatszej rodziny. Faktycznie jej praca polega na sprzataniu i prasowaniu, bo do dzieci przychodzi niania. Nie podoba mi sie kilka spraw - moja mama jest starsza od pani, u której pracuje - ona ma 30 lat, a mama 52. Mimo to woła do mojej mamy po imieniu, a ona mówi do niej pani. Potrafi zawołać ją z innego pokoju, żeby podała jej poduszke czy przyniosła komórke z kuchni. Mama zarabia niby dużo - 1500zł, ale nie ma zadnej umowy i jest troche popychadłem.

Gość gość
A przeszkadza TO tobie czy twojej mamie ...

Gość gość
kto czy powinien sie tak zachowywac? ta kobieta czy twoja mama? ta kobieta sama sobie wystawia swiadectwo a twoja mama nie jest popychadlem tylko wykonuje prace za ktora jej placa

Gość gość
może Twoja mama też mogłaby mówić do niej po imieniu? Skoro spędza tam tyle czasu to chyba się nieźle znają.

Gość drewniana_panienka
Najważniejsze, że Twoja Mama zarabia pieniądze, pewnie daje jej to poczucie przynajmniej jako takiej niezależności. W wieku po 50 znalezienie pracy nie jest takie łatwe. Jeśli daje radę psych i fiz to najważniejsze. :)