Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko mi wyje w wozku bo chce na rece a wszyscy sie gapia jakbym byla wyrodna

Polecane posty

Gość gość
Co za bezsensowne i okrutne generalizowanie.

Gość gość
Ja bym po prostu wyluzowała. Trochę popłacze to się nic nie stanie. Krzywda mu się nie dzieje. Dzieci w wieku 11 mcy może i złośliwe nie są, ale czasem robią dramat z niczego. Moj to już przechodzi sam siebie ostatnio i odstawia taki teatr że szkoda gadać.

Gość gość
A moj tak ,,pilowal",jak byl malutki.Pierwsze spacerki to byl kooooszmaaaar !!! Zanim sie wywrzeszczal i uspokoil,usnal,mijalo dobre 15 minut.To byla wczesna wiosna,wiec wyciaganie z wozka dwutyg.malucha byloby troche ryzykowne....a te spojrzenia ludziskow do dzis pamietam :-o .O wiele lepiej bylo,jak porzadnie usiadl i widzial,co sie dzieje,ale tez miewal humorki....Smiesza mnie natomiast wpisy,zeby glownie na uwadze miec wzgledy dziecka,ze jak placze,to wyjac i nosic :-o no,tym sposobem fundujecie sobie zawodowego wymuszacza,no kobityyyy,to dziecko ma sie dostosowac,a nie my ciagle do dziecka,bo ono ma fanaberie i narzuca swoje chcenie badz niechcenie .Jest czas na spacer ,,na nozkach",ale jest tez tak,ze musi jechac w wozku,chociazby na te zakupy itp.

Nie mogę sobie wyobrazić jak można olać płaczące w wózku dziecko, poczynając od noworodka. Chyba zupełnie nie macie pojęcia jaki wpływ ma płacz na rozwój mózgu.

Gość gość
Zorjana ty to chyba musialas duzo plakac,bo mozg u ciebie,jak orzech :-o

Gość gość
I jak olac ? To,ze nie wyjmowalam dziexka z wozka,to jest olanie ?? A glaskanie,przekladanie,przemawianie ? To jest wg ciebie olanie ? Tak samo ,jesli chodzi o wieksze dziecko.... wiesz,co ,podziele zdanie innych dziewczyn,ze chyba ci sie mozg zgabczyl od tego cyckowego mleka :-o

Gość gość
Zorjana, ale 11mczniak nie płacze bo mu źle, tylko wymusza, chce wszystko natychmiast i już i jak potrafi naprawdę niezły cyrk odstawić. Mój syn nie ma roku, a jak coś jest nie po jego myśli, to potrafi dosłownie rzucić się na ziemię z płaczem. Ale to nie jest płacz typu "źle mi, przytul mnie", tylko ryk pod tytułem "ja chcę i chcę natychmiast". Staram się najpierw złapać młodego, żeby sobie głowy nie rozwalił a potem raczej odwracać jego uwagę, zajmować czymś innym. Ale czasem się nie da, bo na przykład jestem w toalecie, a on wyje bo mu się zabawka znudziła. To co mam zrobić? Oczywiście, że długi płacz ma zgubne skutki, ale litości, macierzyństwo nie polega na tym, żeby obsesyjnie unikać sytuacji, w których dziecko zakwili. Prawie roczne dziecko to nie taki maluszek i doskonale wiem, kiedy jest mu autentycznie źle, a kiedy wyje, bo czegoś chce.

Gość gość
jakie to macierzyństwo cudowne...dzień to walka, zmęczenie, hałas płączącego dziecka, pogoń do szkoły, padaka ze zmęczenia rano...a przecież można mieć bliskość i miłość od męża i żyć godnie

moja wypowiedz byłą do gościa powyżej mojego wpisu z 09:31, który 15 minut czekania aż się wywrzeszczy i uspokoi jest dla mnie olewaniem.

Gość gość
A ta swoje :-o ....no to powiedz madralo,co bys zrobila na moim miejscu ? Wyciagala z wozka ,z ciepla,z kocy,itp.,bo placze ? A co tam,ze zap.pluc,to lepsze jak placz ?!

Gość gość
Dziecku nic sie nie stanie jak trochę poplacze. Niektóre poprostu musza sie wypłakać bo taka ich uroda. Lepiej nich placze w ciepłym wózku niz jakby mialo sie pochorować .

Gość gość
Płacze bo nie chce być w wózku i tyle. Mój też nie lubił, nosiłam często w nosidle na plecach, zakupy robił mąż- co z tego że popołudniami, po bułki mogę do osiedlowego wyskoczyć, nie muszę na męża czekać. A jak zaczął solidniej chodzić to po prostu odpuściłam wózek bo i tak nie chciał w nim siedzieć, nosidło awaryjnie miałam w torebce ale okazało się że dziecko się całkiem fajnie zachowuje, i w komunikacji miejskiej- nie jeżdżę samochodem- i na chodnikach, i w sklepach...

Moja też płakała w wózku i nie chciała jeździć a była zima jak się urodziła, więc tak ja nie pozwalałam córce płakać, wyciągałam ją i nosiłam na rękach i w końcu kupiłam chustę.

Gość gość
sulimira, ty jesteś nienormalna? zrozum kobieto,że prawie roczne dziecko nie płacze w wózku bo mu źle- tylko dlatego,że wymusza. Jeśli np/ po 15minutach się uspokaja, to znaczy, że dociera do jego mózgownicy przekaz-nie ma co beczeć i tak nic tym nie osiągnę Idź z roczniakiem w chuście na zakupy i wracaj obładowana jak pieprzony beduin :D powodzenia dla kręgosłupa Sulmira życzę ci żebyś urodziła mega wymagające, płaczliwe i wiecznie beczące bliźnięta. Twoje RB weźmie w łeb a ty w końcu spokorniejesz

Gość gość
już widzę uśmiechniętą Zoraną ;) jak idzie z jednym dzieciakiem w chuście na klacie, drugim na plecach, zakupami w rękach, a obok maszeruje jej córka domagająca się akurat w tej chwili przytulasków i cycusia

A chodziłam z rocznym dzieckiem na zakupy :) nie w chuście ale w nosidle ergonomicznym :)

Gość gość
Też chodziłam z rocznym maluchem w nosidle, na plecach. Nie widziałam za to powodów żeby chodzić obładowana jak beduin, nie jestem samotną matką ani nie mieszkam na pustyni żebym koniecznie miała sama robić wielkie zakupy. Dziecko owszem- wymusza to żeby je wyjąć. I to można olać, tak, to jego widzimisię? Przypiąć, nieraz na kilka godzin malucha nieruchomo, w wózku, nie mając pewności że mu tam wygodnie, i to dziecko które nawet jeśli nie chodzi, to raczkuje, jest przyzwyczajone do ruchu... jakoś nie widziałam malucha awanturującego się i próbującego się wyrwać z nosidła.