Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duży bagaż życiowy, czy to mnie przekreśla? Pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość gość
Jesli sie pracuje to jestes w stanie zarobic. Tym bardziej, jesli musisz . Pamietaj, nie jest wazne ile zarabiasz, ale jak wydajesz pieniadze. Ja tez pracuje fizycznie tutaj. Nie mam gorszego zycia ( oprocz pracy) niz Amerykanie. Mam ladniejsze ubrania, mniejsze mieszkanie, ale ladniej urzadzone. Mam lepszy gust, mam ladniejsza cere, bez zmarszczek . Pytaja mnie Amerykanki, czym sie smaruje, czego uzywam. Amerykanki te starsze , ale tez 20 letnie. Jestem zgrabniejsza i chudsza. Nawet instruktorka yogi mnie spytala , co ja robie, ze mam taka figure... Moim kolezankom wiedzie sie lepiej niz mnie. Jednak wkrotce zaczne szkole, a po niej lepiej platna prace, wiec nadrobie zaleglosci . Ja i maz z naszymi zarobkami miescimy sie w klasie sredniej. Mimo iz , ja zaliczam siez moja praca do klasy robotniczej.

Gość gość
Hej HAMARYKANKA czy możesz już przetac pierolic o tym cud zyciu w USA-AMERICA DREAM- bo tego się już nie da czytać, serio🖐️

Gość gość
Boże, jak mnie śmieszą ludzie którzy wylecieli do USA 20 czy ze 30 lat temu i kozaczą...OK, niech będzie ktoś pisał o tych 10, temu, ale prawda jest taka, że większość z was ktoś pościągał i pozałatwiał robotę na czarno pewnie, lub na innych wizach i sami kombinowaliście, ale wy do dziś myślicie, że złapaliście Boga za nogi :) Wcale nie jest tam rewelacyjnie, zwłaszcza dzisiaj, i też trzeba dysponować funduszem, poza tym, to za daleko na ewentualną klęskę...dajcie już spokój bo sami zrobiliście się tacy sami jak Hamburgery i macie klapki na oczach...

Gość gość
z punktu widzenia kogoś bez takich zobowiązań trzymam się swojego - to za duży bagaż.

Gość gość
ja mam nadzieję, że to jest prowo, bo aż mnie skręca z nerwów jak pomyślę, że ktoś mógłby być naiwny do tego stopnia. autorze, dlaczego tak strasznie przejmujesz się rodziną, która prawdopodobnie zniszczyła ci życie?oni się tobą nie przejmują. dlaczego przynajmniej nie postraszysz ich, że nie będziesz spłacal kredytu, bank przejmie dom i zostaną bez dachu nad głową? jeśli bank nie odda ci różnicy, bo takowej nie będzie to co z tego? przecież nic nie stracisz poza tym co już spłaciłes, a jeśli spłacisz kredyt to stracisz 2razy, skoro dom i tak planujesz zostawić tym pasożytom. z takim podejściem nie znajdziesz dziewczyny. twoja bierna postawa to porażka. rozumiem, popełniłeś błąd biorąc kredyt na siebie, ale ty nadal chcesz się dawać (przepraszam, ale muszę użyć tego słowa) dymać rodzinie, która twoje życie, twoje szczęście ma za nic. niepojęte.

Gość gość
Trzeba być debilem żeby w dzisiejszych czasach kiedy mamy otwarte wszystkie granice leciec do USA i pracować na czarno i bac się że w końcu Cię deportują:-D

Gość gość
a ten temat to musi być prowo bo nie ma takich debili, bez jaj. Można być raz naiwnym ale ten koleś był naiwny 3 razy. Nie wierze w tą bajeczkę

Gość gość
gość dziś dokładnie !

Gość gość
do gosc 22.33------------Pokrako, ja autora przeciez nie chce tutaj sciagnac. Autor wczesniej napisal, ze bierze udzial co roku w loterii o zielona karte. Mam mu pisac, ze tu jest zle , ze nie powinien brac udzialu w losowaniu??? Niech szuka szczescia ,gdzie moze!!! Najlepiej siedziec w domu i nigdzie nie wyjezdzac, bo inni tak powiedzieli , ze sie nie oplaca??? To , ze ty miales siostre nieudacznika zyciowego,dwie lewe rece to nie znaczy , ze i innym tez tak zle sie darzy. Nie znam ani jednej osoby, ktora bylaby bezrobotna z koniecznosci. Ludzie wrocili do Polski ze stanow. Jesli jednak autorze poczytalbys bloga, kto pyta nie bladzi , to znajdziesz pelno pytan do adwokata. Pytan od ludzi , ktorzy byli w stanach, wrocili do Polski i nie moga sie pozbierac. Tesknia za Ameryka i chca wrocic, a maja 10 letni zakazaz. Nie mam tutaj nic za darmo ( czego moja rodzina nie rozumie) Jednak jest wiele ulatwien. Taniej jest kupic mieszkanie i splacac kredyt, niz takiej samej wielkosci wynajmowac itd itp. Ceny sa mniejsze za markowe produkty niz w Polsce. Kosmetyki w podrzednym sklepie, na ktore juz nie zwracam uwagi , a w Polsce one sa cenowo jak towar luksusowy. Jestem sprzataczka , ale nie jestem gorzej ubrana niz moje klijentki. Nawet moja dzielnica jest ladniejsza. Moja klijentka ma mieszkanie za milion $$$, a po jej ulicy kreci sie pelno smierdzacych murzynow. Zanim do niej dojde od pociagu to 10 z nich mnie zaczepi i poprosi o pieniadze. Na moich przedmiesciach jest cisza. Pole golfowe mijam, czasem jakiegos biegacza, gdy wracam z pociagu.

Gość gość
Do tego płacic za bilet lotniczy do usa 4 tysiące kiedy za 200 zł możesz lecieć rynairem do Londynu i być tam za 2 h 🖐️ mam w d***e hameryke i smiac mi się chce ze do tej pory trzeba się ubiegać o jakies wizy. Za darmo bym tam nie poleciała🖐️

Gość gość
Hehe przyznam szczerze, że długo Wam to zajęło, a przynajmniej co niektórym. Natomiast co do samego USA. Chciałbym dostać GC i wyjechać bo miałbym tam co robić, ale nie chciałbym być na stałe. Wyjechać, "przyklepać" GC i powrót. Tylko po to, aby mieć "dostęp" do odwiedzin bez bzdurnego jeżdżenia po ambasadach najrzadziej co 10lat. Temat do zamknięcia:)

Gość gość
hahaha lecieć do USA aby być sprzątaczką🖐️ suuuuuper życie gratuluje kariery zawodowej🖐️

Gość gość
gość dziś Pytanie co potrafisz. Odpowiedzieć każdy musi sobie sam.

Gość gość
aha czyli jednak prowo tak?? no to w sumie dobrze bo okazało się ze takich debili jednak ziemia ni sieje:-)

Gość gość
Nie spodziewałem się że tyle (choć czasem nie wiedziałem kto jest kto:P) osób to łyknie. Sam jak to czytam to wiele rzeczy mi nie pasuje ale co tam:P

Gość gość
a możesz mi wytłumaczyć czemu robiłeś nas od wczoraj w chooya??? to trochę chamskie nie uważasz??

Gość gość
A, generalnie to już się zaczynałem trochę gubić. Kilka dodatkowych pytań i bym albo zaczął mieszać, albo dałbym spokój bo już i mnie zaczęło to przytłaczać:P

Gość gość
to ja od wczoraj tu przeżywam i się produkuje a ten sobie jaja robi

Gość gość
gość dziś Trochę za ostro powiedziane, ale może i nie. Znam kilka naprawdę złożonych historii (no może nie aż tak), gdzie pary się rozstawały przez pewne niedogadywanie się z rodziną, albo miały problem ze znalezieniem drugiej połówki właśnie przez rodzinę. Zacząłem się zastanawiać co jest tego przyczyną, ale w pojedynkę trochę za ciężko. Może nie za ciężko, ale za dużo opcji w głowie.

Gość gość
Przepraszam za to oczywiście, że zabrałem Wam sporo czasu i może narobiłem pewnego rodzaju przeżyć.

Gość gość
wiesz co się tu nie zgadzało? wysokość kredytu a poza tym powody dla których niby te kredyty brałeś.ja od razu czułam ze to musi być prowo, przecież takich naiwniaków nie ma

Gość gość
gość dziś śmiać mi się z ciebie chce :) i sama jesteś pokraką i widzę, że masz problemy z czytaniem..nie pisałam, że masz go ściągać, o MÓJ BOŻE... Ale po chu** się pchać do USA, kiedy Europa jest już totalnie otwarta ? po co ? jaki jest w tym sens? ja go nie widzę i jakoś te miliony $$$ do mnie nie przemawiają :) Starać się o wizy, kombinować później z robotą...sorry, ale trzeba mieć nie po kolei lekko. A loteria pfff, spoko równie dobrze autor może grać w LOTTO :S Więc skończ proszę cię, nikogo dzisiaj nie jara USA...serio, no może faktycznie turystycznie, ale zarobkowo? HAHAHAH, śmiechu warte :)

Gość gość
To nie ja sobie wybralam takie zycie i taka rodzine. Kazdy orze jak moze. Musialam zajac sie tym co robie. Robia to i Ukrainki i Rosjanki i Polki. Niejedna lepiej wyksztalcona i ladniejsza niz ja. Dlatego jakos przetrwalam to wszystkie lata. Nie pochodze z takich zamoznych domow jak wy . Napisalam dzisiaj w innym temacie, gdy ktos pytal sie o Ameryke. Kto mial w Polsce dobrze, jak u pana Boga za piecem to w Amerycie sobie nie poradzi. Kto mial gorzej - jak najbardziej. Bedzie sie czul jak ryba w wodzie.

Gość gość
no i szkoda, że ten temat to pic na wodę :)

Gość gość
gość dziś wszędzie sobie poradzi, nie tylko w USA, ja jestem tego przykładem :) Ale dzisiaj USA to bezsens..

Gość gość
gość dziś Logicznie: Mając NFZ (działa jak działa, ale działa:P) na jaki zabieg przeznaczyć taką kasę czy opiekę? Rozwaliło znaczną część domu? To by musiało południową-wschodnią część budynku zabrać, ale co? Tornado?:P I nie pamiętam co tam jeszcze było, ale.... A tym USA to już dajcie spokój. Każdy robi co chce.

Gość gość
gość dziś Aż tak życzysz mi źle? Współczuję ludziom, którzy są wykorzystywani do granic możliwości przez własnych rodziców, braci, siostry. Nie do pojęcia to dla mnie.

Gość gość
Pokrako,widocznie sie pchaja, bo przez wiele lat Polska nie byla dopuszczona nawet do brania udzialu w loteri wizowej. Dopiero od dwoch lat!!! Wizy zostana zniesione, ale pod warunkiem, ze wiekszy % ludzi bedzie wracal z powrotem do kraju. Niestety wciaz Polacy nie wracaja . Kto tu byl raz, ten juz nigdzie nie zazna szczescia. To klatwa , rzucona przez Indian na wszystkich imigrantow.

Gość gość
rzucona na wszystkich imigrantow w Ameryce. Ludzie dobrowolnie wyjezdzaja stad, a pozniej ryzykuja nawet zycie , byle dostac sie tutaj z powrotem przez granice. Chociaz wyjechali, bo bylo im zle.