Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Legalizacja gwałtu

Polecane posty

Gość gość

Czy według was powinni zalegalizować gwałt? Dlaczego kobiety maja prawa ja ludzie

Gość gość
Bedzie islam, bedzie legalny gwałt

Gość gość
Legalny gwałt nazywa się seks :) Wielu facetów nie ma problemu z seksem i nie musi się nad gwałtami zastanawiać.

Gość Shinnee

Jestem za, ale żeby się to tyczyło nie tylko kobiet bo będzie to dyskryminacja.

Jednakże nie każdy gwałt powinien być legalny. Taką sytuację można by rozpatrywać pod kątem statusu dwóch stron.

Osoba o niższym statusie społecznym (kobieta czy mężczyzna) nie mogłaby się bronić w takiej sytuacji, a raczej powinna była poślubić stronę silniejszą. W innych przypadkach osoba zgwałcona mogłaby zostać oskarżona o przestępstwo i podejrzeń społeczeństwa.

W przypadku odwrotnym taka możliwość by nie zachodziła.

Jednakże, w trzeciej możliwości, gdzie za gwałt (niezależnie od statusu) dochodzi też do próby zabójstwa, taka osoba powinna być ukarana, a ofiara broniona przez prawo. 

W przypadku na przykład homofobów (bo hetero to większość, więc heterofobii problem się nie tyczy)za taką postawę powinna być kara gwałtu przez państwo, by w końcu nauczyli się szanować innych. Możliwe, że też możnaby zrobić transmisję online z imienia i nazwiska.

Nie może być takiej sytuacji gdzie ludzie są dyskryminowani ze względu na orientację seksualną. 

Państwo autorytarne? Być może, ale patrząc na obecną Europę (która mam nadzieję stanie się republiką) i jej niemoc oraz olewanie wszystkiego, to lepszy pomysł nie przychodzi mi do głowy.

Gość igd

nawet jakby sie w zyciu wszystko tak przewróciło ze nawet by domy budowali do gory nogami to nie zalegalizuja czegos takiego, bo wysokie kary za gwałt to interes kobiet

Gość Kotarba

przyznaj sie Zg.wałciłeś i teraz zadajesz takie glupie pytania 

Gość gość

w islamie za gwałt jest obcinana głowa tak samo gdy kobieta ma męża a nie chce rodzić dzieci