Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość mama na kafe
Gosciu szczerze to mi nie podoba sie ten pomysl bo tutaj juz sie poznajemy i pozatym co sie ma dziac

Gość gość09999
tam sa rozmowy o wszystkim i jest kilka stron do poczytania a tutaj kilka postow dziennie, zapytasz o cos czekasz pol dnia czy ktos odpowie, a tam od razu ktoras cos doradzi :)

Gość mama na kafe
Niewiem jak wy ale ja tu zostaje..

Gość lipcoweczka2015
Moim zdaniem tez bez sensu się przenosić. Tutaj się już trochę poznałyśmy, a atrakcji nie brakuje - lekarze, wizyty, rozstania, kłótnie, nastroje :) wszystko co może zaciekawić się dzieje :) XX Mam nadzieje dziewczyny że dzisiaj juz mi powiedzą co za niespodziankę noszę :) tym bardziej że maluch fika i fika od dłuższego czasu to może pięknie się pokaże :) trzymajcie kciuki żebym w końcu się dowiedziała :)

Gość karolcia15031
mnie przed pierwszym porodem też dużo osób nastraszyło ale co do cesarki i zachwalali poród sn ( po przeżyciu tego wole być cięta co miesiać niż rodzic ) ale niestety u mnie skończył się tragicznie , a i tak to co pisałam to była tylko namiastka tego co przeżyłam,ale powiem wam dziewczyny , że gdyby ktoś mi zaproponował żebym jeszcze raz rodziła a oddają mi moją córeczkę żywą to ide rodzić w tej chwili..więc u mnie to inaczej wszytsko wyglądało bo nie miałam na koniec tego pięknego prezentu. Każdy wszystko przeżywa inaczej i każdy znosi inaczej ból , a ja mam bardzo niski próg bólu i nawet pobieranie krwi mnie boli ;) wieć wiecie :P Lipcóweczko daj znać od razu kto Ci tam buszuje w brzuchu :) Ja już czuje ruchy i wiem na pewno że to to , szczególnie duzo sie rusza wieczorem :)ale się ciesze .. W piątek mam wizyte na nfz , ciekawe czy zrobi mi usg żeby sprawdzić kto u mnie siedzi :) Dziewcyzny któe mają już dzieci , powiedzcie mi tak szczeże czy to prawda że jak sie ma małe dziecko to nic nie można porobic ? Chodzi mi o sprzątanie , gotowanie , ubranie się , wykąpanie itd..bo ja tylko słyszę teksty "zobaczysz jak urodzisz" np. moja ciocia ta która mi tyle radzi co mam robić jakbym to pierwszy raz była w ciąży , usypia swoje 2 letnie dziekco na rękach i nawet bez niej do ubikacji nie idzie bo mała się drze , a jak urodziła to chodziła przy wszytskich w pizamie, płakała że sobie nie daje rady bo musi dziecko stale nosić (ciocia ma 35 lat) 3tygodniowe dziecko nawet jak spało nie było odkładane do łóżeczka tylko na rękach trzymane.. kuzynka tak samo ma dziecko 9miesięczne i też usypiane na rękach, noszone, latają do niej jak tylko zapiszczy . A mam koleżanke któa ma 5 miesięczne dziecko i mówi że to co ja opowiadam to jest chore i że ona sobie by na takie coś nie pozwoliła i ma czas nawet na to żeby sie umalować i wyprostować włosy .

Gość mama na kafe
U mnie misiek grzeczny posprzatane mialam a u mojej szwagierki mama jej pomagala bo nikos strasznie plakal od poludnia do wieczora i tak przez 2 msc

Gość lipcoweczka2015
Dam dam :) synek mojej ciotki od porodu nie daje jej spokoju, taki płaczliwy, mało śpi a ma już pół roku. Znowu syn mojego brata był spokojny odkąd pamiętam. Mama wsadzała go w nosidlo dawała butle i robiła co miała do zrobienia wiec to chyba zależy od temperamentu dziecka :)

Gość mama na kafe
Wstyd sie przyznac ale ja niewiem czy czuje ruchy cos czuje niby to moja 2 ciaza wiec powinnam wiedziec zjadlam pierogi ruskie z cebulka i poczulam chyba mojego maluszka:-) ale na 100% nie jestem pewna

Gość karolcia15031
mama na kafe kochana ja w pierwszej ciazy ruchy czulam w 14 tyg i wiedzialm na pewno że to to , a w tej ciązy dopiero teraz w 16 tyg wiem ze na pewno to ruchy , bo wczesniej tez nie bylam pewna :) wiec zaden wstyd :) Dziewczyny ja juz nie moge sie doczekac mojego maluszka .. ostatnio mi sie snił dzien w którym przyjechalam do domu ze szpitala z uwaga : dziewczynką :P a tu w domu taki syf.. nie posprzątane nic :P

Gość aga29ipół
Karolcia gadka koleżanki ze by sobie nie pozwoliła na takie coś jest głupia, bo to nie od nas zależy czy dziecko ma kolke czy nie. Moja na szczęście nie miała kolki, ale przez 2 pierwsze miesiące godzinę jadła i godzinę spala i tak w kółko, tylko w nocy przespala ciągiem 4 godziny potem jedzenie i dalej 4 godziny snu, jedzenie i 4 godziny snu. Mimo tego byłam umyta uczesana i ubrana, obiad tez miałam zrobiony. A w kwestii sprzątania trzeba trochę wyluzowac i odkurzac raz w tygodniu za pomocą męża :-) a jak się niemowlaka ubierze w nieuprasowane ubranko to on tego nie zauważy. Dziecko nie potrzebuje idealnej mamy, tylko wystarczająco dobrej i szczęśliwej :-)

Gość mama na kafe
Aga jestes bardzo madra:-) podoba mi sie twoje podejscie do pewnych spraw:-)

Gość Fischka1988
Wczoraj też mi się wydawało, że poczułam pierwsze "puknięcie" w brzuch, ale tylko raz, a dzisiaj cisza, więc może mi się pomyliło z jelitami :) dzisiaj kończę 16 tydzień, więc może już niedługo się zacznie :)

Gość mamasitka
ja mam 17 tydz i nie czuje jeszcze ruchow, lekarz mowil, ze moze nawet w 20-22 jesli gruboskorne kobiety :D

Gość aga29ipół
Dzięki mama na kafe. Ja po prostu wychodzę z założenia że niedobrze jest przeginac ani w jedna ani druga stronę. A w ogóle to wam zazdroszczę, bo ja mam dopiero 15 tydzień i ani ruchów jeszcze nie czuje, ani płci nie znam :-(

Gość mamasitka
aga to juz lepiej nie wiedziec, niz pod kpniec uslyszec, ze jednak pomylka albo jak moja bratowa, mial byc synek, cala wyprawka dla chlopca a ze szpitala wrocila z corka :D

Gość mama na kafe
A ja juz zaczelam 18 tydz plci nieznam a ruchy to niewiem czy to to:-) :-)

Gość aga29ipół
No właśnie o ta wyprawkę mi chodzi. Niestety sklepy są rozowo-niebieskie. Nie bardzo można kupić coś neutralnego, chodzi mi o ubranka, bo z reszta rzeczy nie jest tak źle. Mam niby ubranka po córce, ale i tak musze dokupić nawet jakby druga była też córka. A jak będzie synek to nie wiem czy 10%z tego co mam będzie się nadawało.

Gość lipcoweczka2015
Ja juz jestem po no i niestety nic nie dyndało między nogami ale dziewczynki tez nie potwierdzili. Kazali przyjść za 2 tyg, a ja coraz bardziej nastawiam się na dziewczynkę. No i niestety szyjka mi się skraca ma tylko 26mm :/

Gość mamasitka
w benettonie i zarze sa sliczne ubranka nie tylko rozowe czy niebieskie :) w h&m troche taniej i tez mozna wybrac cos fajnego

Gość gosia3w
lipcoweczko ktory tydzien masz? jak sie bedzie dakej skracala to zaloza pessar i donosisz nie martw sie :)

Gość lipcoweczka2015
Według om 18T3d. A z taką skracajaca się szyjką mogę wrócić do pracy czy nie bardzo?

Gość gosia3w
powinnas lezec z tego co wiem, zeby sie bardziej nie skracala, a nie dali Ci l4 ?

Witam...piszę znów. Jestem po 2 juz wizycie. 7 tyg i 4 dzien. Pęcherzyk tylko urósł trochę....teraz ma 99 mm. Gin kazała leżeć i brać duphaston i luteine. Mam isc jutro na bete i zobaczyc jak urosło od 20 stycznia... Ja się już nie chce łudzić że bedzie dobrze...;(

Gość gosia3w
klaudina trzymam kciuki :)

Gość lipcoweczka2015
No nie dali bo mój nfzciarz niechętnie daje zwolnienia. Musiałabym być chyba umierająca żeby chociaż na tydzień mi wypisał

Gość aga29ipół
Klaudina 99mm? Jesteś pewna że nie 9.9mm?

Gość aga29ipół
Lipcowka a do prywatnego kiedy idziesz? A jaka miałaś wcześniej ta szyjkę? Podobno ważne jest czy szyjka jest zamknięta.

Gość lipcoweczka2015
No moja jest zamknięta, ale już się niepokoją jak jest 25mm, a moja w piątek miała 38mm a dzisiaj taka różnica... do prywatnego mogę iść dopiero po wypłacie w lutym :/