Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obca baba uderzyla mojego syna w kolejce sklepowej

Polecane posty

Gość gość
gość dziś dziecko dzieckiem. Mi ostatnio taki bachor-bo inaczej tego nazwać nie można celowo wózkiem sklepowym w wózek z dzieckiem w kolejce wjeżdżał. A mamunia głupie uśmiechy. Myślałam że gówniarza udusze.Na szczęście stał ochroniarz na linii kas i widział co ten odstawia. a mamunia zdziwona o co chodzi..brak słów V Jestes tama sama , twoje dziecko ważniejsze? Mamuśka pożal sie Boże

Gość gość
kolejna tępa krowa co pozwala dzieciakowi wjeżdżać w wózek z niemowlęciem :-o żeś urodziła buca to trzymaj go w szafie w domu skoro się zachować nie umie

Gość gość
Ja rozumiem ale ta sytuacja o której piszesz jest inna od historii autorki.Po prostu dziecku się zwraca uwagę ale wyzywanie to przesada a fakt wtedy bym się wydarła ale na matkę dziecka

Gość gość
11:15 Ale to nie jest kwestia tego czyje dziecko ważniejsze. ciekawe czy byłabyś zadowolona gdyby tobie w wózek z dzieckiem wieżdżał jakiś małolat xxxxxxxx Ja ostatnio zwróciłam kobiecie uwagę bo ona sobie spacer rekreacyjny po lidlu urządziła a jej małolat formułę 1 koszykiem uprawiał :O Wjeżdżał w ludzi, w półki a ona jakby nie widziała. Obruszyła się na tą uwagę ale małolata zaczęła pilnować.

Gość gość
Mam nadzieję, że nie wyborczą.

Gość gość
ale agresywne babska :o przeraża mnie poziom polskich młodych kobiet. Tłuki do mięcha normalnie

Gość koniaczek w kieliszku
rzeczywiscie skubnięcie liścia przez dziecko to powód żeby obrzucać kobietę obelgami, a dzieci okrzyknąć rozwydrzonymi bachorami :o wy za to macie super kulturę i ogładę.... właśnie widzę :o

Gość gość
tłuka do mięcha to ty zapewne wychowałaś co to się zachować nie potrafi.

Gość gość
Tak ich matki wychowały :D

Gość gość
a dlaczego ma dotykać żywności dzieciak który chwilę wcześniej gile z nosa wyciągał?

Gość jajasiewypowiem
chyba wyhodowały.....

Gość gość
A ty potrafisz zachować sie na forum ? Nie sądzę. Sama jestes zle wychowana, bo skubniecie liścia kalafiora leżącego na taśmie sklepowej nie jest zbrodnia i za to nie powinno sie dostawać w łeb gazeta od obcej baby ! A matka tez nie powinna non stop strofowac dziecka bo wyrośnie na psychopate, wytresowany nie wychowany.

Gość gość
Ale to przeciez jest proste ! NIE TWOJE TO NIE RUSZAJ! Chocby I liscie od kalafiora:D Pilnuj swoich zakupow I nie interesuj sie moimi! Nie zycze sobie by ktokolwiek dotykal moje rzeczy. Ty bys chciala bym przegladala twoje zakupy na tasmie ? Gdybys autorko wychowala dziecko, nie byloby takich sytuacji.

Gość gość
Jak sie brzydziła dotykanego to sama sobie posadź żywność na polu i nie kupuj w sklepie gdzie żywność przechodzi przez tysiące rąk ńie zawsze czystych, moze sobie rolnik konia walił zanim zerwał tego kalafiora albo sral na polu, skad wiesz ;)

Gość gość
oj baby baby, "sądzicie" tego siedmiolatka jak doroslego, a to przeciez dziecko tylko. ono nie ma takiej percepcji jak dorosly, dopiero uczy sie bycia doroslym. nudzilo mu sie w tej kolejce, poskubal warzywo, nie pomyslal i tyle a obca baba uderzyla go w glowe gazeta jak jakiegos burka albo muche na gownie. no dajcie spokoj, jak mozna tak potraktowac deziecko, czlowieka? tylko dlatego, ze jest bezbronne. niech babsko swoja rowiesniczke trzasnie w glowe gazeta, to wtedy bedzie odwazna a nie dzieciaka szurnela. dno totalne. ale jak sie nie umie zalatwiac spraw po ludzku tylko jak bydlo, to tak sie dzieje. trzeba sie powywyższac i pokazac swoja sile, nawet wobec 7 latka. wstyd dla baby.

Gość gość
ja popieram zachowanie kobiety. Dziś gówniarz będzie skubał kalafior na taśmie bo mu się nudzi a jutro z nudów pójdzie do sąsiada i poobrywa mu kwiaty bo to tylko dziecko które uczy się bycia dorosłym...? moja córka ma trzy lata a już ją uczę, że nawet jak pójdzie do babci to trzeba zapytać zanim coś weźmie się cudzego do zabawy. Już był tu kiedyś temat wałkowany gdzie mamuśki z jadem broniły dziecka grzebiącego w cudzej kawie i rozsmarowującego budyń na sofie.

Gość gość
obie, autorka i baba sa siebie warte. 7-latek to duze dziecko, ktore powinno wiedziec zeby nie pchac lap w cudze rzeczy, a nie malutki dzidzius, wymagajacy mowienia "nie rusz, nie wolno". Moja trzylatka to ogarnia. Nie widze tez zeby gdziekolwiek napisala ze upomniala swoje dziecko czy pilnowala go, zamiast paplac z mezem. Z drugiej strony baba powinna stanowczo ale uprzejmie zareagowac a nie pacnac dzieciaka gazeta, o ile tego sobie nie wymyslil. Jakby mi dzieciak na parkingu wjechal w auto wozkiem to zatrzymalabym go na miejscu i wezwala policje, kilka stow za malowanie skutecznie by im przemowilp do rozumu.

Autorka napisała: "Babka miala kalafior na tasmie i syn jej skubal liscie ja tego nie widzialam bo bylam odwrocona tylem i rozmawialam z mezem." x Listek czy pół kalafioru zostało obskubane? Tego nie wiemy. Wiemy, że bez pytania i pozwolenia nie rusza się cudzych rzeczy. NAwet 7-latek powinien to wiedzieć. "Odwrocilam sie w momencie gdy uslyszalam jak zwraca uwage synkowi i to w niezbyt grzeczny sposob. Zachowalam spokoj bo nie chcialam szumu przy lydziach robic." x Co oznacza niegrzeczny sposób? Autorka nie porozmawiała z synem, nie wyjaśniła sytuacji. Nie porozmawiała też z tą kobietą. Nie przeprosiła jej. Widocznie wstydziła się. "Ale w domu synek mowi ze jak skubal jej te liscie to baba go gazeta w glowe uderzyla! Stara wiedzma gdybym wiedziala to bym jej chyba oddala normalnie." 7-latek, który zostaje uderzony przez obcą osobę mówi o tym dopiero w domu? Śmierdzi na kilometr kłamstwem. Dziecko konfabuluje, aby uniknąć reprymendy. Reasumując. Autorka ma problem. Ale sama ze sobą.

Gość gość
gość dziś no no masz rację hahaha szkoda tylko, że nie widziałaś kto i co robił z tym twoim kalafiorem zanim trafił na taśmę :D uwierz mi w życiu nie kupiłabyś warzywa w markecie :D

Gość gość
rodzicom dziecka, nie policjantom;)

Gość gość
Gosciu 11.37 Dziecko sie nudzilo I nie pomyslalo ? Mamuska powinna pomyslec wczesniej I powiedziec dziecku, ze NIE RUSZA SIE RZECZY OBCYCH LUDZI! Tylko dziecko ? Ma 7 lat do szkoly chodzi , dzidziusiem nie jest.. Dziecku wszystko wolno, bo jest dzieckiem ? To kiedy powinno zaczac sie go uczyc zasad zycia z innymi ludzmi ? Jak dorosnie?:D

Gość gość
Autorko mam 7-latka i doskonale wiem jak dzieci w tym wieku potrafią bajki pisać!!!! Ja bym tak nie wierzyła małemu bo potem ci na głowę wejdzie. I to ty już w sklepie powinnaś dać dziecku do zrozumienia że tak się nie robi.

Gość gość
No i dobrze zrobiła

Gość gość
hahahah normalnie sad nad dzieckiem, zaraz przeanalizujecie sklad kalafiora, jego geneze i budowe;D i ugotujecie zupe kalafiorowa:D a autorka tego prowo juz klepie sie po brzuchu ze smiechu pewnie, bo cos zamilka. ale nawet jesli to prowo to widc jakie jestescie szurniete:D i hipokrytki do tego, pseudoidealne, co mysla ze jak raz dziecku cos powiedza, to nauczy sie od razu, chyba zart:D nawet dorosly musi 10 razy powtarzac cos, zeby sie nauczyc, a co dopiero mozdzek dziecka, zanim zakuma. hahah ale co tam, zaraz mnie pojedziecie, ze pewnie mam rozwydrzonego bahora i bedziecie klepac banały o jakims bezstresowym wychowaniu, co tak naprawde nie wiadomo co oznacza, bo kazdy debil rozumie to na swoj sposob:D a najlepsza jest odpowiedz, ze 7 latek to juz duze dziecko i powinien wszystko rozumiec, a jak skubie teraz kalafiroa to w przyszlosci skonczy w kryminale:D no szok po prostu :D

Gość gość
ja tez raz dziewczynce zwrocilam uwage jak przesuwala na tasmie moje zakupy. powiedzialam '' zostaw to moje zakupy''. dziewczynka sie speszyla a mamuska mi poslala zabojcze spojrzenie ale odwagi nie miala sie odezwac hehe. musze przyznac ze ta dziewczynka ogolnie brzydko sie zachowywala nie sluchala mamy i dlatego jej zwrocilam uwage, zdziwiona byla ze jednak wszystkiego jej nie wolno.

Gość gość
Prawdziwe " matki Polki " tu , jak leje swojego , dlaczego nie obcego . Jak mam problem z dzieckiem idę do matki ( stała obok ) . Po drugie ten kalafior należał ciagle do sklepu ( rzecz należy domnie jesli za nią zapłacę ) . A do innych kobiet , zachowujecie się jak patologia ( znaczy jesteście ) . To dziecko jest tu przedstawiony jako , przyszły psychopata , złodziej , bandyta itd. On skubal liście od kalafiora , nie okradł staruszki. Ale idąc tokiem waszego myślenia , szkoda ze wam ktoś naprawdę nie przypitolil jak , byliście małe . Bo takie brutalne , bijace dzieci " kobiety " jesteście , jak by taka "miła pani " wam dała na ulicy . To być może dzisiaj inaczej byście myślały . A ja pisze z telefonu , więc darujcie sobie wasze komentarze na temat , ortografi , znaków itp .

Zabijcie to dziecko najlepiej wy ss-manki :o taka afera o listek? Dokąd ten świat zmierza :( Na mnie tydzień temu gdy wyszłam ze sklepu wpadła sześciolatka na rowerku, bo sobie śpiewała i wołała coś do mamy po prostu zagapiła się, ona jechała chodnikiem ja stałam i sadzałam dziecko do wózka, w ręku jeszcze zakupy. Bardziej się wystraszyłam czy jej się nic nie stało, bo obie się przewróciłyśmy, wypadła mi reklamówka z zakupami i rozdarła się. Pozbierałam rzeczy z jej mamą, włożyłam do koszyka pod wózkiem. Przepraszały za zajście więc uśmiechnęłam się powiedziałam, że wszystko ok i poszłam. Co tu rozdrapywać, kogo wyzywać? no fakt powinna się rozglądać i uważać na ludzi zwłaszcza jak jedzie rowerem jest na tyle duża ale no bez przesady żeby od razu taki lincz?

Gość gość
Sama zwróciłabym synkowi uwagę, że tak się nie robi. Gdyby uderzyła na moich oczach, na pewno rzuciłabym jej wiązankę. Ale ogólnie nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, bo dzieci wychowuję tak, by nie były przykre dla otoczenia, ale żeby ludzie chccieli z nimi przebywac.

Gość gość
to twoje dziecko nie wie że cudzych rzeczy się nie rusza? zakupów również?do czego ten świat zmierza. Po co taka patologia ma dzieci skoro nauczyć podstawowych zasad nie umie dzieciaka :-o

Gość od tego się zaczyna trala la
Bardziej się wystraszyłam czy jej się nic nie stało, bo obie się przewróciłyśmy, wypadła mi reklamówka z zakupami i rozdarła się. xxx Jak ci nastolatka wsadzi kose pod żebro i zabierze portfel też będziesz się martwić, czy w środku nie było za mało?