Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Polska udzieliłaby azylu obywatelowi Korei Południowej?

Polecane posty

Gość gość

który studiuje w Polsce i umie polski a jeśli wróci do Korei Południowej to zostanie aresztowany i pójdzie do więzienia za prowadzenie strony internetowej o zjednoczeniu Korei, która nie przypadła do gustu władzom jego kraju i jeszcze pare innych rzeczy, ale za to może być sporo lat więzienia, ale to tylko powody polityczne. jak podejrzewacie?

Gość gość
Polska jest tak samo amerykańska jak Korea Południowa, więc niekoniecznie. Może Rosja? Korea Północna na pewno :)

Gość Palikarp
a po cholerę Koreańczyk z Korei Południowej chciałby się się starać o azyl w Polsce ?

Gość gość
jest napisane w temacie dlaczego, nie rozumiesz czegoś?

Gość Palikarp
to pytanie skieruj do psychiatry !

Gość gość
Jezu! co ty chcesz człowieku? sam się udaj do psychiatry bo widzę, że masz jakieś problemy ze sobą.

Gość Palikarp
czego nie rozumiesz płocha istoto ?

Gość gość
Palikarp to tr(ol)l się nim nie przejmuj. A Ty jesteś tą osobą??

Gość Palikarp
Koreańczyk z Koreii Południowej nie musi NIKOGO prosić o AZYL w Polsce, zwyczajnie, przyjedzie autem albo przyleci samolotem z Seulu albo wysiądzie z promu i będzie w Polsce , jako turysta albo jako 'in buisness' , więc nie rozumiem kompletnie tego pytania, o co chodzi z tym azylem ?

Gość gość
Boże, przecież napisałam :( Nie musi przyjeżdżać do Polski, cały czas jest w Polsce, studiuje polonistykę, ale musi mieć jakąś podstawe prawną żeby móc tu zostać i nie musieć wracać

Gość Palikarp
czyli jaki masz konkretnie problem ?

Gość gość
To mój znajomy, przyjaciel właściwie. Chciałby zostać w Polsce, myśli o tym, mówił mi. więc zakładam taki temat z myślą, że może ktoś mi napisze jakąś sensowną rade jak to zrobić i na ile to możliwe aby taka osoba mogła zostać w Polsce na stałe, bo przecież nie jest obywatelem PL (dokładnie nie wiem na jakiej zasadzie takie osoby przebywają w PL, nie pytałam, chyba wiza jakaś) On się martwi, więc bym chciała jakoś umieć pomóc :(

Gość gość
może tak bo w sumie Korea Południowa również łamie prawa człowieka odbierając swoim obywatelom wolnośc wypowiedzi w tych przynajmniej niektórych kwestiach