Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tańsza alternatywa od emolium

Polecane posty

Gość gość

Czy istnieje jakaś tańsza a równie dobra alternatywa dla płynu do mycia/kąpieli Emolium?

Gość gość
Ja zastąpiłam Emolium Atoperal baby. Tańsze i dobre. Sprawdz na allegro,najbardziej się opłaca...

Gość gość
taak.. parafina w płynie

Gość gość
Ja raz kupiłam ta piankę do mycia atoperal i więcej już jej nie chciałam... Myślę , że to najgorsza firma z emolientów.

Gość gość
Tak jest, ziajka plyn natluszczajacy do kapieli od 1 dnia zycia

Gość gość
sofeo

Gość gość
tańsza alternatywa dla emolium to promocja na płyn emolium :D

Gość gość
tylko nie ziajka, ile to w sobie ma chemii. parafina jak juz ktos wyzej pisal

sprawdziłam też ziajkę. Wg mnie jej skład jest ok: Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), C12-13 Pareth-3, Tocopheryl Acetate, Parfum (Fragrance), Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Linaloal. Jest krótki, a to już plus. MIneral Oil jest też w emolium - czyżby tu ukrywała się parafina?? Wg mnie Emolium ma o niebo gorszy skład.

Gość gość
Emolium to głownie parafina plus cała masa konserwantów. A sama parafina jest tania jak barszcz:) Do tego polecam olejek np migdałowy, wlac kilka kropel do wanienki i w tym wykąpac dziecko.

Gość gość
Używałam Ziakji. Dobra i w dobrej cenie.

Gość gość
Lyzka oliwy z oliwek do wanny a cialo umyc mydlem z Alep. Zéro parafiny i skora moze odbudowac plaszcz ochronny.

Gość gość
parafina i oliwa z oliwek popieram!! bardziej naturalnie się nie da ;) zapraszam do nas, chociaż dopiero raczkujemy ;) www.tinyteaspoon.com

Gość gość
Dziewczyny a jak dajcie do kąpieli oliwę i olejek/parafinę to czym myjecie dziecko? Bo jak mialam emolium to mylam dziecko woda z jego dodatkiem... Czy tez tak robicie z ziajka? Czy trzeba mieć coś myjącego dodatkowo?

Gość gość
Oilatum albo mustela

Gość gość
Ja dodaję do kąpieli olejek Babydream a myję płynem też Babydream albo Hipp. Córka ma suchą skórę ale nie jest atopikiem, więc nie widzę sensu używania parafiny, i taki zestaw się świetnie sprawdza.

Gość gość
oczywiście że parafina to nic naturalnego, ale skoro autorka chce koniecznie zamiennik emolium...:)

Gość gość
Tańsza alterantywa to nie odpowiednik gościu z 8:22... ;)

Gość gość
Czy tansza to nie wiem ale na pewno zdrowsza i naturalna to olejek ze slodkich migdalow. W zyciu bym dziecku nie zapychala porowbjego deliaktnej skory olejem mineralnym:o na szczescie moj nie mial problemow skornych i nie mial potrzeby uzywania takivh specyfikow. Nie rozumiem czemu wiekszosc uzywatego jak nie musi. Tylko profilaktycznie:o

Gość gość
Mi położna poleciła Linomag http://www.linomag.pl/kategoria/15 nie mają jakiś ładnych zapachów, to od razu mówię takie raczej nijakie, ale składy super. Dostępne są w aptekach, ja osobiście polecam szczególnie ta maść 200mg/g na odparzenia, kosztuje na pewno poniżej 10zł.

Gość gość
atoperal baby i ziajka są do niczego, z emolientów najlepszy http://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Lipikar/Sk%C3%B3ra-sucha-lub-bardzo-sucha-r732.aspx ale niestety nie jest tanie, chociaż ja wolę wydać kasę raz, a porządnie

Gość gość
akurat mam linomag krem do pupy i uważam, że do takiego Bepanthenu to się w ogóle nie umywa

Gość gość
ja czytałam ze parafina zatyka pory nie jest wskazana dla niemowlat

Gość gośćaga
jest ziajka do AZS. A Emolium można kupić w dobrej cenie ja 400 ml do kąpieli kupilamza39,99

Gość gość
Hipp plyn do kąpieli plus oliwka hipp . Po takiej kąpieli juz niczym nie muszę nawilżać skóry dziecka, a oliwka tej firmy ma świetny skład.

Gość gość
a ja polecam Mediderm - ok. 21 zł za dużą emulsją, w aptece do tego jest fajny krem w dozowniku

Gość jovittta
krochmal. Najtańsza z alternatyw a równie skuteczna. Do tego do smarowania na codzień krem Dermaveel, do kupienia w aptece, doskonałe uzupełnienie emolientów do kąpieli.

Gość gość
krochmal wysusza skórę.