Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Julciaaa

KLINIKA NOVUM kontynuacja topiku

Polecane posty

Gość Aga_502
Ja miałam zalecenie od konsultanta na zrobienie bety i progesteronu w 15dpt. Zrobiłam dzisiaj badania ale nie dodzwoniłam się do Novum. Zaczynam wierzyć, że jestem w ciąży - wszystko przez mdłości ;) Mój wynik z 15dpt - beta 3183,6 i progesteron 94,26 :)

Aga bardzo ladne wyniki, teraz wizyta i pierwsze usg :) a co Ci tak czesto kaza robic to hcg ?

Dandm rozmawiałam z dr. Czerkiwińskim dla którego nie liczyły się moje poprzednie wyniki, nawet nie wysłuchał jakie były przyrosty - kazał zrobić w 15dpt i dzwonić , odłożył słuchawkę. Mam pytanie do Was, niedawno nawet któraś pytała o recepty ale nie mogę znaleźć. Jeśli chce receptę z Novum to dzwonie do konsultanta czy na recepcje?

ja dzwonilam do konsultanta, a ten mnie umawial z lekarzem, ktory wypisywal i potem maz odbieral, Lillalu co z Tobą ?

Ale się nazarlam nerwów zliczalo 1,5 h... i sprawdzałam co 2 min. Nie nie martwi mnie ten progesteron.. ponoć on skacze i tez wyniki mogą być różne. Jutro się wszystkiego dowiem! ☺aga super!

Ja dzwoniłam ws. recepty na luteinę. Rozmawiałam z sekretarką. Ona zgłosiła sprawę lekarce, doktor napisała mi sms-a, ze sprawa załatwiona. Za 3 dni receptę miałam przesłaną wraz z fakturą na przelew na kwotę 20 zł.

super Lillalu, ciesze sie razem z Tobą, milego podgladania Waszej fasolki jutro :)

Ej a może wy ppodaecie w innych wartościach ten progesteron. Na czy nmol? Ja ng ☺

Gość orchidea1
piekne wyniki dziewczyny! obysmy Wszystkie sie tego doczekały..........:)

Doczekacie! Każda jedna! Tylko trzeba być wytrwałym!!!

ja nie wiem w jakich jednostkach bo mi dr nie wpisala, ale teraz zauwazylam, ze wczesniej robilam bhcg, a wczoraj w Novum hcg, wiec to sa jakies inne pomiary wiec tak naprawde nie wiem ile mam bhcg

Tu nie ma większej różnicy bo to jest w jednej jednostce natomiast progesteron zasadnicze ma znaczenie a powszechnie stosowane są dwa chociaż ja zawsze patrze na ng bo mi bardziej przypadło do gustu w necie są kalkulatory to mi z ng 36 to nmol wychodzi 115, to by miało sens ☺i wtedy wasze nie wychodzą poza normę bo to trochę niemożliwe. Oj głupia ja ze tez wcześniej na to nie wpadłam. To fakt ze ciaza odmozdza ☺

ja na stronie Novum znalazlam ze jest roznica i zeby sprawdzac caly czas w tych samych jednostkach, bhcg jest bardziej szczegolowy, a Wy co badalyscie?

Dandm przy 50tys to już nie ma żadnej różnicy ☺ możesz już spokojne się cieszyć! Ja weszłam tu bo mi się śnił progesteron ze go przeliczam z jednej wartości na drugą i tak w kółko.. ehhh ;)

Gość kinga241
Aga mi na konsultacji dr wypisała receptę. Później zadzwoniłam w tej sprawie na recepcje ale przełączyli mnie na jakąś dokumentację a później do archiwum i tylko powiedziałam, że recepta jest w mojej karcie i faktycznie szybciutko mi ją przysłali. To chyba najlepiej zadzwoń na rejestrację i cie przekierują i powiedzą czy musisz sama zgłosić do lekarza o jakie leki ci chodzi czy oni już to załatwiają. Lillalu mocno trzymam kciuki za dzisiejszy dzień! B_ubu, kotek co u was dziewczyny? Lato a ty już powtarzałaś badania? Bo chyba cie jakieś wstrzymały prawda?

Dort Tak przez brzuch i dokładnie w tym samym dniu co Ty będziesz miała robione. Do kogo się zapisalas? Dr pewnie juz cos zobaczy tzn plec ale do póki my nie zapytaliśmy sama nie powiedziala.

Jestem już spokojniejsza, recepta załatwiona, konsultacja bardzo przyjemna. Dawkowanie luteiny pozostaje bez zmian do wizyty. Znowu czekanie ;) całe długie dwa tygodnie :)

Witaj Aga w gronie czekajacych na wizyte :) ja kolejna mam 10 marca i znowu bedzie strach pewnie, ja mam mdlosci na calego, nie mam sily z lozka sie podniesc nawet, chyba ze do toalety, do tego czuje jajnik prawy i ciagnie mnie dosc mocno w dole podbrzusza, przy lonie - samopoczucie fatalne , ale wazne zeby babelek byl zdrowy , Lillalu czekamy na wiesci od Ciebie :)

Coraz więcej dobrych wiesci tutaj oby tak dalej :) A ja od środy przeżywam koszmar, jeszcze nigdy nie bylam tak chora :( Wczorajszej nocy myślałem, że się wykoncze, straszny suchy kaszel o malo się nie udusilam, zal mi maleństwa bo nim tam nie źle rzuca :( az ze złości na siebie sama poplakalam sobie. Wczoraj temp 38.3, leki ograniczone. Sytop stodal i zestaw prenalen oraz wszelkie domowe sposoby. W sr. dr mnie osluchala to czysto bylo w plucach i oskrzelach. Modle się żeby malemu to nie zaszkodziło. Dziewczyny uwazajcie na siebie i dbajcie o zdrowie bo chyba jakas plaga zachorowan panuje. Gdzie nie zadzwonię to wszyscy chorzy. Pozdrawiam

Dandm, czuję dokładnie te same objawy, tyle że jestem w pracy... mdłości przechodzą na godzinę po jedzeniu, więc max co 2 muszę coś zjeść żeby jakoś funkcjonować. Myślałam o zwolnieniu, ale póki co poczekam. Skoro karta założona to po co jeszcze wizyta? Chciałaś czy oni nalegali? Ja bym wolała te pieniądze już przeznaczyć na mojego lekarza, bo te wizyty w Novum, to z ciążowymi mają nie wiele wspólnego (chyba że u innych lekarzy jest inaczej) Nie było problemu (miejscami) z zapisem?

Sylvia - ja zapisałam się do dr Garwolińskiego. A Ty u kogo byłaś? Bidulka jesteś, że Cię dopadło choróbsko, ale najważniejsze, że nie masz zaatakowanych oskrzeli czy płuc. Wtedy leczenie dłużej trwa... A czosnek czy cebulę możesz jeść? Nie każdy lubi i dobrze toleruje. Nie ważne, że śmierdzi, najważniejsze, że to naturalne antybiotyki i są bezpieczne w ciąży. Zdrówka Ci dużo życzę!!! :-) Oby choroba szybko odpuściła! I właśnie to jest jeden z głównych powodów dla których chciałabym dalej siedzieć w domu i nie wracać do pracy... u nas zawsze ktoś z działu łazi do pracy chory i zakatarzony, zupełny brak odpowiedzialności za zdrowie swoje i innych... Ktoś tu pisał o mdłościach i wymiotach - wprowadźcie do diety imbir. On naprawdę pomaga. Ja już od ok. pół roku go stosuję - codziennie rano piję herbatę z cytryną i dwoma plasterkami świeżego imbiru. Wymioty mnie ominęły, a mdłości miałam dosłownie tylko kilka razy, szczególnie jak poczułam jakiś zapach albo za dużo po prostu zjadłam na obiad. Poza tym jest zdrowy, ma działanie przeciwzapalne i nawet widziałam Prenatal z dodatkiem imbiru właśnie przeciwko wymiotom. Mam nadzieję, że na wszystkich on działa, ale spróbować warto! :-)

Dort Ja byłam u dr.Jarczynskiej. dr.W pow mi ostatnio, że można jej zaufać.ale mi nie przypadla do gustu. Dziewczyny mnie mdłości meczyly do 12 tc.ale to do takiego stopnia, ze potrafilam nawet poplakac :) dacie rade oby jak najszybciej Wam minęło . bubu Jakie wieści z lab.?

Gość gość
Lillalu gratulacje! Orchidea

Lillalu, super, niech Wasz punkcik zdrowo rosnie :)

Napisałam więcej ale się nie dodało. Jest 1,62 mm jednak

To dopiero 21 dpt... maluszek ale miejmy nadzieję że będzie zdrowo i szybko rósł ☺

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się