Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile prezentów i za ile kupujecie dzieciom?

Polecane posty

Gość gość
hh29 i tak wie lepiej wiec nie dyskutuj :-P

Gość GosiaM33
Mi średnio wychodzi około 200 zł na prezenty dla dziecka na Mikołajki. Czy to dużo? Według mnie nie, według kilku osób które znam owszem. Ale dużo zależy też od tego co kupujemy. Ja np. wolę kupić coś na promocji i czasami okazywało się, że za jakąś rzecz zapłaciłam dwa razy mniej niż znajoma, która kupiła gdzie indziej. Z droższych rzeczy będą rolki, a do tego jakieś książki, gry i lalka do kąpania i jakieś słodycze. Zamawiam też wideo od Mikołaja na listymikolaja.pl bo córcia w niego wierzy i traktujemy to jako odpowiedź na list, który do niego wysłała.

Gość Ona_82
A co myślicie o takim prezencie dla 4-letniego siostrzeńca: http://www.listymikolaja.pl/ ? Będzie odpowiedni? Czy raczej rodzice powinni dziecku zamówić coś takiego? Bo sam pomysł jest genialny. Na stronce można zamówić zarówno liścik, jak i video. I wcale nie jest to droga sprawa. Myślę, że 14,99 zł za taki super list z pieczęcią, to kwota naprawdę symboliczna. Można do niego zamówić jeszcze video, też ciekawa opcja.

Hh29, siedzę w domu przez dwa dni, bo mi sie dziecko rozchorowało, i jak śpi, to ja gnije na Kafe ;) ty jestes kobieto alfą i omega!!! Wiesz wszytko na każdy temat, i wszędzie sie wypowiadasz. Z ciekawości, kim jestes z wykształcenia?

Gość gość
Ja myślę, ze kwota przeznaczona na prezent zalezy tez od wieku dziecka. Mój syn ma nie ale 2,5 roku wiec jeszcze Świąt tak za bardzo nie ogarnia, nie ma "wymarzonych" prezentów, wiec kupuję mu cos co uważam, ze w danym okresie mu się przyda, czyli np teraz cos do nauki literek bo aktualnie 90% czasu spędza na pokazywaniu wszędzie liter i albo pyta co to albo sam mówi i czeka na brawa ;) a taki 4-5 latek ma juz jakies marzenia, chce np wyżej wspomniane rolki, to wiadomo, ze cena prezentu jest wieksza. Ma też znaczenie to, ze maluszki szybko się rozwijają i częściej potrzebują nowych zabawek bo wyrastają ze starych... I jak dwulatkowi mogę kupić raz na dwa miesiące cos nawet drogiego ale edukacyjnego, tak mysle, ze w przypadku 5-latka tak duże rzeczy mogłyby być juz rozpieszczaniem, i duże prezenty robi się raczej na okazje jak Święta czy urodziny a w ciagu roku cos drobnego jak puzzle czy książki. Jak myślicie? Bo to czysto teoretyczne rozważania, zobaczę na własnej skórze jak syn osiągnie te 5 lat ;)

karola, pisalam juz chyba 1000 razy (a skoro sledzisz moje wpisy, to chyba to wiesz), ze nie bede tu podawac, co robie, ani jakie mam wyksztalcenie. to samo tyczy sie meza. bez wzgledu na to, co napisze i tak kafe-wariatki wiedza lepiej, wiec niech sie dalej gubia w domyslach ;).

Gość gość
o kurde a ja bylam przkonana ze to Ty wiesz wszystko najlepiej...

Gość itsy bitsy
Polecamy wszystkim jeszcze niezdecydowanym na świąteczne prezenty produkty dla najmłodszych Skarbów - Kocyki, pluszowe literki na ścianę, ciepłe termofory. http://itsy-bitsy.pl Zapraszamy!

karola, pisalam juz chyba 1000 razy (a skoro sledzisz moje wpisy, to chyba to wiesz), ze nie bede tu podawac, co robie, ani jakie mam wyksztalcenie. to samo tyczy sie meza. bez wzgledu na to, co napisze i tak kafe-wariatki wiedza lepiej, wiec niech sie dalej gubia w domyslach oczko.gif . X Hh29, znow nie zrozumialas aluzji ;) Naprawde mylisz ze jestem tego ciekawa? ;)

karola, twoje aluzje sa tak wysublimowane, ze ciezko sie w nich polapac.

Gość gość
i znowu dym tam, gdzie hh. weź kobieto zmień forum, bo już się czytać tych twoich wypocin nie da. W d***e byłaś, g****o widziałaś, a wypowiadasz się wszędzie, jakbyś wszystkie rozumy pozjadała. Myślałam, że tacy ludzie istnieją tylko w serialach :o 🖐️

Gość Nadiaaaa
To zalezy, czy nie mamy jakiś duzych dodatkowych wydatków. Jeśli nie to ogólnie za ok. 350 zł. Teraz nasza mała upatrzyła sobie plecak z misiem polarnym z kolekcji winter zoo. Cały czas chodzi i o tym mówi, a plecak kosztuje ok. 99 zł. Jest fajna promocja na ich produkty - na dzidziusiowie mozecie sobie zobaczyć, chyba 15% rabatu :) Do tego pewnie jakaś fajna planszówka, maskotka, ksiązka i coś słodkiego ;)

Gość gość
https://sliwki-sklep.pl/ Sklep internetowy z zabawkami dla dzieci:) Kupiłam tu wiele rzeczy, polecam ten sklep z okazji zbliżających się świąt:)

Gość hh29 niezalogowana
Ja bym swojej corce nigdy nie kupila gier planszowych czy puzzli. Oszaleliscie? A co to za prezent? takie rzeczy na co dzien kupuje, a nie pod choinke. Moje dziecko chyba by mnie wysmialo jakbym jej dala takie cos.

Uważam, że to co już kupiliście to naprawdę spora ilość... dodatkowo dość dużo wydaliście na te zabawki. U mnie to wyszło około 100 zł i to łącznie (mikołajki + gwiazdka). Jeden prezent już jest Emilki, teraz czeka jeszcze jedna niespodzianka. Ze względu na to, że zamawiałam te zabawki przez sklep internetowy - http://cobi.pl/ To od razu miałam darmową przesyłkę (od 70 zł) i upiekłam dwie pieczenie na jednym ogniu :). Oby prezent na gwiazdkę spodobał się jej tak samo jak ten na mikołaja :)

Gość pekodo

W Empiku Online macie przecenione zabawki Hasbro - mocno przecenione, więc może ten kierunek?

Moim zdaniem to zdecydowanie bardziej trafiony prezent niż jakaś elektronika.

Przejrzyjcie te propozycje, coś znajdziecie. Na gry komputerowe jeszcze przyjdzie czas. 

Gość tajger

Ja moim kupuję lot w tunelu aerodynamicznym Speedfly pod wrocławiem 🙂 Dorzucam do tego jakieś czekoladki i skarpetki, takie kolorowe, bo uwielbiają 🙂