Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieniowa

jak przedłużyć trwałość cieni?

Polecane posty

Gość cieniowa

wybieram się za niedługo na wesele i nauczona doświadczeniem z ostatniego, na którym byłam, zastanawiam się jak przedłużyć trwałość cieni? makijaż będę sobie wykonywać sama i nie chcę w połowie wieczoru wyglądać jak panda... macie na to jakieś sprawdzone sposoby?

Gość gość
wystarczy ci dobra trwała baza pod makijaż, ja zawsze stosuje urban decay, i jestem mega zadowolona bo jak się cera spoci to makijaż i tak się trzyma i nic nie spływa... normalnie jest dośc drogi ale możesz np tu sobie go wylicytowac taniej http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4276153

Gość gość
dokładnie, dobra baza i dobrej jakości cienie do oczu potrafią trzymać się bez problemów. Tu też możesz zobaczyć coś takiego jak utrwalacze do makijażu - www.kontact.pl/pl/c/Utrwalacze-w-sprayu/300 mam z tej hurtowni kosmetycznej zamówiony i trzyma się świetnie :)

Gość gość
Na jeden raz, szkoda kasy na jakieś tam bazy. Najlepszy utrwalacz makijażu to...lakier do włosów. Sprawdzone i potwierdzone:-). Chyba najlepszy jest Wellaflex i Taft. Po wielu godzinach makijaż jest wciąż świeży, nic się nie błyszczy, nic nie zmazuje i nie odbija:-)

Gość gość
Aha, oczywiście nie przesadzamy z "psikaniem" lakieru na twarz:-). Wszystko z umiarem.