Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olkam1

monitorowana owulacja, planowanie, brak miesiączki, ciąża?

Polecane posty

Dziewczyny mam pytanie co myślicie o sytuacji? Mianowicie: Przez 2 lata stosowałam tabletki Syndi-35 działają antykoncepcyjnie, ale stosowałam je na zmiany trądzikowe. Odstawiłam je ok. 3 miesiące temu. Miesiączke od pierwszej od razy mialam reguralne cykle równiutko 29 dni. Ostatnia miesiączka była 11.10.14 (16.10.14) do owulacji spodziewałam się ok. 24-26.10.14 (dokładnie nie wiedziałam, a różne widziałam opcje wyliczania), od 18stego robiłam już testy owulacyjne wychodziły ujemne.Chcemy dziewczynke wiec od razu przeszlismy " do rzeczy" - 22 zbliżenie, 23.10.14 pojawiły się 2 kreski ( i tez było zblizenie), ale takie jakieś słabe te kreski -potwierdziłam drugim testem innej firmy i też słabe. Od tego dnia stop wstrzemięźliwość totalna, tak jak przystało na tzw. wyczekiwanie na dziewczynkę, ale testu owu robiłam i wyszły jeszcze do końca drugiego opakowania , czyli do 26 i wychodzily caly czas jednak słabe kreski ale dwie równej intensywności. Miesiączke powinnam dostac 9 listopada, mamy 13 miesiączki brak, mam mdłości maksymalne, chęci na rybe w occie, po tym popcorn i na to 7 days(kurcze nie samowite!), ale jednak bóle identyczne jak na miesiączkę, przy tym zalewa mnie duża ilość śluzu, który od 12stego przeistoczył się w taki jak płodny (jak białko jaja kurzego)., nie wpsomne już o chęci na sex no w życiu mnie tak nie nosiło! Zrobiłam test owulacyjny (tak z ciekawości) i co? wyszły mega ciemne 2 krechy! , dzis znowu mndłości, no nie do wytrzymania, wrazliwosc na zapachy masakra! kupiłam test ciazowy, bo to juz 4 dni po planowamym terminie miesiaczki, a tutaj NEGATYWNY. I pytanie co dalej??? dodam, że test wykonałam po pracy - po 15stej, nie z moczu porannego, hmmm może stężenie hormonu jeszcze za niskie, kurczę no nie wiem. Jak by poszło dobrze to w wakacje bym była mamą eh...

Gość gość1111111111111111111111
Idź na badanie krwi :) Już powinno coś wyjść. Mi test pokazał 2 kreski na dwa dni przed terminem okresu w pierwszej ciąży :) a mojej siostrez tydzień po dacie miesiączki mega jasną kreskę. :) Więc nie ma reguły. Najlepszym sposobem jest badanie hcg z krwi :) Ps. Mnie w tym cyklu testy owulacyjne pokazywały owulacje w 14 dc i 19 dc a cały czas miałam dwie kreski z tym że jedna słabsza. I bądź tu człowieku mądry ;)

Gość gość
Jak jedna kreska jest słabsza to wynik testu owulacyjnego jest negatywny. Pozytywny jest gdy kreski są tej samej "mocy" i/lub gdy testowa jest ciemniejsza od kontrolnej.

ja owu mialam dwie kreski rownej intensywnosci obie slabe - to było przed dniami płodnymi, a po terminie spodziewanej miesiaczki jak okres sie nie pojawil zrobilam owu i wyszły dwie krechy mocne! a ciazowy ujemny, moze to po prostu za wczesnie, czytalam, ze niektórym kobietą zdaża się że test wychodzi ilekroć robią to negatywny, a dopiero nawet po 2 tyg od terminu miesiaczki pozytywny. Poczekam do poniedziałku i powtórze test