Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jacenta

Mamy co poradzicie

Polecane posty

Gość Jacenta

Mój synek ma 5 miesięcy,jest na nutramigenie LGG ze względu na skaze białkową alergia na kakao,robiliśmy testy paskowe,podaje oprucz tego dicoflor,herbatke koperkową i wode mineralną. Problem polega na tym że ma zaparcia po słoiczkach kupnych typu,marchewka,marchewka z ziemniakiem,zupka jarzynowa,banan Jedynie po dyni,morelach,śliwce nie, gotowałam mu zupki w domu i zaparcia tak jak po słoiczkowych daniach,co robić? jestesmy na mm i pora wprowadzać nowe posiłki a mi ręce opadają

Gość gość
Oj niewiem co ci poradzić bo u mnie na odwrót hehe ale może z wiekiem przejdzie :-)

Gość gość
Jakbys załozyła głupi temat to by ci pomogły a tak widzisz kochana rumianek podawałaś?

Gość gość
rumianek podawałam, może prze ta alergię? szkoda mi go bo on taki chętny do jedzenia a tu taki problem pózniej :-(

Gość gość
up up

Gość gość
ale co z tym rumiankiem ? podawalas i co ? jest jeszcze syrop na zaparcia dla dzieci. Moze zaczynaj sniadania od owoców, sliwek itp, a pozniej obiadek

Syropu na zaparcia lepiej nie podawaj jak nie jest to konieczne. Nie powinno się stosować takich specyfików u małych dzieci ponieważ może odzwyczaić się od naturalnych wypróżnień a bez syropku jelita staną się leniwe.

Gość gość
moja mlodsza córka w związku z alergią na mleko krowie mials straszne zaparcia. Pierwszą rzecza była zmian na mleko sojowe ( miala wtedy roczek i kazano nam.podawac zwykłe sojowe z kartonu) codziennie rano dostawala siemie lniane ( zaparzyc i zmiksowac z namoczonymi wcześniej suszonymi sliwkami) wody ze śliwek nie wylewamy tylko dziecko ją pije. Sliwki najlepiej zalać wrzatkiem wieczorem i do rana żeby staly. po przebudzeniu na czczo ciepla woda. Gwarantuje ze pomoże

Gość gość
Jabłko droga autorko :) a jak to nie pomaga to sok jabłkowy gerbera czysty..moja malutka za chwilę robiła po nim kupkę

Gość gość
Broń Boże mleko sojowe! Soja to najbardziej genetycznie modyfikowane warzywo na świecie. A już absolutnie nie powinno się go podawać chłopcom, bo zawiera dużo fitoestrogenów. Po wprowadzeniu glutenu proponuję mleko roślinne, np owsiane. Starszym dzieciom, jeśli nie są uczulone, proponuję mleko migdałowe.

a poczytaj o tej marchewce bo ostatnio mi się w oczy rzuciło że po marchewce mogą być zaparcia i ja też polecam jabłko, nie ma co cudować jak można prostych sposobów (i zdrowych) spróbować

Gość gość
rowerek nogami robić masowac brzuszek jabłko jak już to gotowane surowe jest ciezkostrawne laktuloza w syropie

Gość gość
jabłko, jak dziewczyny wcześniej wspominały. Dodatkowo przed każdym posiłkiem (mlekiem również) dajesz wody czystej do picia ile wypije. Koniecznie rano przed pierwszym posiłkiem też woda zwykłą przegotowana oczywiście. I sok jabłkowy też jest dobry, najlepiej rozrobiony pół na pół z wodą. Jak dziecko będzie dużo piło, to nie będzie miało zaparć.

Gość gość
aha, to ja z 21.04. I u nas na przykład herbatka koperkowa powodowała właśnie zaparcia. Spróbuj ją odstawić i zobaczysz czy coś się zmieni.

Gość Jacenta
dziewczyny dziękuje wam serdecznie za porady,zaczniemy przed każdym karmieniem jabłko,i zwieksze ilość wody do picia,to koperek powoduje zaparcia? a na marchewce się przekonalismy ze słoiczka i domowej bo kupka była zbita i niemógł się załatwić ,podaje dynie i morele i sliwki i kupka jest ok tylko własnie po marchwi,ziemniaku,zupkach,bananie zaparcia.