Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

desperacja kobiet mnie przeraża

Polecane posty

Gość gość

moja kolezanka 39 lat byla tak zdesperowana z powodu braku dziecka i mezczyzny ze smiala sie na glos jak ktoras kolezanka sie rozstala z chlopakiem albo poronila co akurat dosyc czesto sie zdarza, doslownie mowila: ale dobrze jej tak, albo mam nadzieje ze on ja zostawi, je wiek chyba do czegos zobowiazuje, a mianowicie do trzymania powagi doroslej osoby, byla sama wiec rozumiem ja czesciowo ale takie zyczenia swiadcza o braku rozumu, wtedy poznala kogos i po miesiacu probowala zajsc w ciaze, dodam ze to mezczyzna kompletnie nienadajacy sie do zwiazku, traktujacy kobiety jak szmaty, ale ona powiedziala ze niewazne kto to jest ona musi urodzic dziecko, i niestety poronila w 30 tyg, wiecie ze nadal tak mowi o kim: o ta L. poroniła, dobrze tej .....czy kobiety sa az tak zdesperowane z powodu braku dziecka, przeciez to moze doprowadzic naprawde do czegos zlego

Gość gość
W wiochowym sklepie, w którym pracujesz pewnie jest to ekscytujący temat. Doprawdy.

Gość gość
Moim zdaniem są ludzie wredni i płeć oraz to cy posiadaja dzieci czy nie, nie ma tu nic do rzeczy.

Jak widać koleżankę żółć zalewa jak komuś się wiedzie a ogarnia ekstaza jak ktoś cierpi :o Więc wniosek jest jeden - koleżanka ma chorą głowę a to już robota dla psychiatry.

Gość gość
A mnie by było szkoda takiej kobiety. Jej zachowanie oznacza że musi się czuć bardzo, bardzo nieszczęśliwa i niespełniona. Jej pragnienie nieszczęścia oznacza że chce aby powstała względem niej niesprawiedliwość losu się wyrównała,

Gość gość
to nie desperacja tylko gorycz przekuta na racjonalizacje

Gość gość
Spróbuj się wczuć w sytuację takiej kobiety. Masz 20-25 lat wszystkie twoje koleżanki poznają swoich przyszłych mężów ot tak po prostu, od niechcenia a ty wyczekujesz latami i nic się w twoim życiu nie zmienia. Aż w końcu puka ci 30-stka twoje wszystkie koleżanki już od dawna dzieciate, co rusz się dowiadujesz że każda już w kolejnej drugiej, trzeciej ciąży, a ciebie nadal nic się nie zmienia tyle że coraz więcej lat masz i więcej i więcej. W lustrze widzisz tylko coraz starszą kobiete. W końcu masz już pod 40-stkę. Ja się czujesz ? Jeszcze rodzina znajomi cię od lat wytykają że stara panna, nieudacznik, że nikt cie nie chciał. Jak się czujesz ?

Gość gość
ja mam parę koleżanek a dokładnie dosyc dobre 4, czasem sie spotykamy i razem gdzies wychodzimy, ja nie mam dzieci bo jeszcze nie planuje, ale jedna z nich wlasnie taka byla, te pozostale 3 poronily, akurat tak sie zdarzylo, szkoda mi ich bylo bo naprawde sa fajnymi kobietami, natomiast ta czwarta tez sie zawsze smiala ale za plecami, i sama zaszla w ciaze urodzila zdrowe dziecko, i tez sie zastanawiam dlaczego tamte poronily, nigdy nie slyszalam zeby sie smialy z kogos

Gość gość
w tym wieku jesli dopiero kogos poznala to musialo byc z nia cos nie tak, albo skoro w 30 roku zycia nic nie wychodzi to moze trzeba cos zmienic, tez kiedys mialam kolezanke ktora dopiero w 38 roku kogos poznala, ale ona byla tak brzydka ze nie mozna bylo na nia patrzec+jej charakter odrazu odpychal wszystkich mezczyzn, byla nachalna, zdesperowana, nieuczciwa...az w koncu poznala kogos kto traktuje ja jak smietnik bo kogo ona mogla poznac?? i jest szczesliwa bo ma KOGOŚ, tylko czy warto, czasem chyba rzeczywiscie lepiej byc samej niz zyc z gnojem, a kobiety powinny miec wieksze ambicje i znalezc sobie cel w zyciu, cos robi, bo rozmnazanie sie nie jest naszym celem skoro nie kazdy ma taka mozliwosc, w zyciu mozna robic duzo fajnych rzeczy jak ktos lubi swoje zycie i lubi siebie, a jesli ktos ma na celu znalezc tylko meza i miec dziecko to wspolczuje bo czasem kobietom to nie wychodzi i sa same do konca zycia, tylko jak takiej zacofajenj kobiecie wytlumaczyc ze moze nadal sama zyc??? oto pytanie, a ja nie znam odpowiedzi

Gość gość
"czasem chyba rzeczywiscie lepiej byc samej niz zyc z gnojem" żeby móc stwierdzić co lepsze to najpierw trzeba przeżyć oba scenariusze. Ona przeżyła przez większość życia dopiero jedną opcje która jej już bokami powychodziła. To niech sobie pożyje z "gnojem" to porówna sobie, ale to też musi jej wpierw bokami wyjść a do tego czasu pewnie troche lat upłynie

Gość gość
"w zyciu mozna robic duzo fajnych rzeczy jak ktos lubi swoje zycie i lubi siebie" No ciężko lubić siebie i swoje życie jak się jest tak brzydką że ciężko na siebie patrzeć w lustrze a wszyscy wokół myślą podobnie.