Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie bede miala dzieci bo nie chce miec biedy

Polecane posty

Gość gość
po co wam tyle tych dzieci swiat jest przeludniony juz wasze geny nic nie znacza

Gość poli31
mogę być egoistką,ważne ,że mam teraz wygodne,spokojne,dostatnie życie...a co będzie na starość? nie wiem czy w ogóle jej dożyję

Gość gość
Nie chciałabym usłyszec od rodziców,że tylko dlatego chcieli dziecko, żeby im kto miał podać szklankę wody. Równie dobrze można sobie odłożyć kasę na fachową opieke medyczną a i tak wyjdzie taniej niż wychowywanie dziecka do 18 roku zycia.

Gość gość
Kto chce i może mieć dzieci, to proszę droga wolna. Ja nie mam nic przeciwko. Nie rozumiem jednak nacisków na osoby bezdzietne? Zajmijcie się ludzie lepiej swoimi dziećmi a nie tym co u sąsiadów.

Gość gość
Równie dobrze można sobie odłożyć kasę na fachową opieke medyczną a i tak wyjdzie taniej niż wychowywanie dziecka do 18 roku zycia. xxxxxxxxxxxxx Tylko, że ci z opieki medycznej wezmą kasę (o to się nie bój, wziąć, wezmą) po czym potraktują cie jak gooowno :) Wstrzykną ci powietrze do kroplówki bo nikomu nie będzie się chciało przy Tobie robić i napiszą w akcie zgonu, ze miałeś zawał, otć będziesz miał taką opiekę Dziecko przynajmniej by cie kochało i szanowało (choć to też kwestia tego jak wychowasz), no ale Ty wiesz lepiej co robić ;) życzę ci powodzenia w tym domu opieki, przyda ci się :)

Gość gość
Człowieku ja mam 20 lat :) zanim ja sie zestarzeje to tyle czasu upłynie. Zresztą nie wiadomo czy tej starości dożyję to po co mam się martwić na zapas...

Gość gość
dziecko wychowujesz do pewnego wieku a potem wychowuje się samo...samo dobiera znajomych,krąg w którym się obraca a rodzice juz nie mają nic do powiedzenia,więc nie bądz taki pewien,że wychowasz sobie dziecko zeby cię dozgonnie kochało

Gość gość
no ale jak bede stara i niedolezna to wole nawet dostac takim powietrzem ze strzykawy niz zawracac glowe dziecku, ktore ma wlasne dzieci, prace i nie jest szczytem jego marzen zmienianie matce pampersow:o

Gość poli31
to piękną przyszłość chcecie dla tych waszych dzieci,żeby was myły i zmieniały osrane pampersy...chcecie mieć po prostu na starość służących...wstydzcie się

Gość gość
Racja te dzieci będą miały kiedyś własne dzieci i swoje problemy i nie będą zapewniać całodobowej opieki rodzicom jak co niektórzy tutaj sobie wyobrażają.

Gość kiedy noc nadchodzi
no ale jak bede stara i niedolezna to wole nawet dostac takim powietrzem ze strzykawy niz zawracac glowe dziecku, ktore ma wlasne dzieci, prace i nie jest szczytem jego marzen zmienianie matce pampersow oooooo Inaczej będziesz śpiewać jak już będziesz stara. Ja pracuje w szpitalu i na co dzień mam do czynienia ze starymi ludźmi, którzy walczą o każdy kolejny tydzień życia. Według Twojej filozofii powinni stać chętnie w kolejce do dobrowolnej eutanazji...ale widzisz dziewczyno jest inaczej. Jak śmierć sama się zbliża to się walczy o każdy dzień życia ale Ty jesteś za młoda by to pojąć.

Gość gość
No właśnie niektórzy zapominają, dzieci nie zawsze będą mogły poswiecic wszystko dla niedołężnej matki,bo przeciez swoje wlasne dzieci też trzeba będzie z czegoś utrzymać !!

Gość gość
"Racja te dzieci będą miały kiedyś własne dzieci i swoje problemy i nie będą zapewniać całodobowej opieki rodzicom jak co niektórzy tutaj sobie wyobrażają." xxxxxxxxxxxxx Nikt nie mówi o całodobowej opiece ale lepiej jest chociażny pójść do córki na Wigilię lub na świąteczne śniadanie niż siedzieć samemu w czterach scianach z TV.

Gość gość
Nie uogólniaj, ja znam takich staruszków, którzy są pogodzeni ze śmiercią i tak źle sie już czują,że chcieli by odejść spokojnie najlepiej we śnie niż męczyć sie z chorobą.

Gość gość
mam 30 lat nie wiesz jaka bede na starosc zebys sie nie zdziwila,zreszta starosc to choroby i ból, niedołeznosc i bieda bo emerytury glodowe po co ciagnosc taki nedzny zywot? ja swoje wiem

Gość gość
ta narobic dzieciorow zeby miec co robic 2 razy do roku:d w swieta i wielkanoc:o wy to macie pomysly

Gość kiedy noc nadchodzi
Ty mi nie mów co to jest starość i że wiążę się z chorobami bo w szpitalu zdrowych ludzi się raczej nie trzyma :) A jednak nikt dobrowolnie na tamten świat się nie chce wybierać.

Gość gość
Moja ciotka dzieci nie ma a na samotnosc nie narzeka :) w dzisiejszych czasach ludzie dluzej zyja, sa kluby seniorow, sa wyjazdy na wycieczki organizowane przez rozne organizacje aktywizujace ludzi starszych. To nie jest tak,ze kazda 65latka w domku siedzi i wzdycha nad swoim ciezkim losem....

Gość gość
"Nieposiadanie dzieci "bo mi się nie chce, bo to trudne, bo to męczące, bo chcę mieć wygodne życie bez stresów" jest jeszcze większym egoizmem oczko.gif Nie sądzisz ?" To nie jest egoizm, to miłość do siebie samego, to unikanie kłopotów i dążenie do łatwiejszego życia bez poświęceń, ale nie jest to egoizm.

Gość gość
"Nie chciałabym usłyszec od rodziców,że tylko dlatego chcieli dziecko, żeby im kto miał podać szklankę wody." xx A własciwie jaka odpowiedź by cie usatysfakcjonowała ? a właściwe dlaczego ludzie w ogóle chcą mieć dzieci ? Przecież w każdym wypadku to chęć zaspokojenia potrzeb emocjonalnych przez osoby, które chcą je mieć więc wątpie byś usłyszał kiedykolwiek odpowiedź która by cię usatysfakcjonowała. Tak już został stworzony ten świat, że człowiek zajmuje się dzieckiem a potem oczekuje od niego tego samego jako formy wdzięczności - nie widzę tu krzty egoizmu. Po prostu tak to stworzyła natura i jak ktoś ma wąty co do tego to pretensje kierujcie do pana Boga.

" to miłość do siebie samego, to unikanie kłopotów i dążenie do łatwiejszego życia bez poświęceń" Piękna definicja egoizmu :)

Gość gość
czemu mowisz ze nikt dobrowolnie nie chce na tamten swiat wsrod tych starszych ludzi gadalas z kazdym osobno? Moze ludzie sa zmeczeni staroscia i bolem

Gość gość
A posiadanie dziecka dla własnego widzi mi sie jak sie nie ma do tego warunków i niszczy dziecku życie to nie egoizm ?

Gość gość
Ja nie mogę mieć dzieci i co też mam się udać z pretensją do Pana Boga? Czy wszyscy dzietni są tak mało empatyczni?

Gość gość
a co jest zlego w byciu egoista? kazdy zyje sobie jak chce

Gość gość
Polacy tacy są :D najlepiej,żebys mial 5 dzieci, bo wtedy będziesz miał bardziej przesrane niż oni sami.

Gość kiedy noc nadchodzi
Bo mam z nimi styczność i tak, rozmawiam z nimi. Nikt po lekarzach nie lata żeby umierać.

Gość gość
Ale ty chyba mówisz o 60paro latkach mam wrażenie. Ja rozmawiałam z kilkoma osobami po 80tce juz i kilka z nich mialo juz dosc swojej choroby i naprawde chcialoby odejsc w spokoju bez bolu i cierpienia.

Gość gość
"A posiadanie dziecka dla własnego widzi mi sie jak sie nie ma do tego warunków i niszczy dziecku życie to nie egoizm ?" xxxxxxxxxxxxxx Prędzej nazwę egoistę osobę, która przez zwykłe lenistwo i wygodniactwo nie chce mieć dzieci, niż osobę, którą połowę swojego życia poświęciła na wychowanie, karmienie, ubieranie, mycie, podcieranie du/py drugiemu człowiekowi.

Gość gość
po lekarzach lataja zeby miec ulge w bolu i dolegliwosciach ale nie wierze zeby ne byli zmeczeni zyciem