Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie bede miala dzieci bo nie chce miec biedy

Polecane posty

Gość kiedy noc nadchodzi
ja mam styczność nawet z 90 latkami.

Gość gość
To sobie bądź cierpiętnikiem nikt Ci tego nie broni. Nawet możesz się zatrudnić jako pielęgniarz w domu spokojnej starości skoro to jest cel twojego życia.

Gość gość
a sobie nazywaj egoista kogo chcesz ten kraj jest przegrany rodzicie robotnikow za 1200 zlotych i kasjerki do zagranicznych marketow trzeba byc egoista zeby takie zycie fundowac wlasnym dzieciom acha wasze dzieci mieszkan nie beda mialy bo za te ich smieszne pensje nie kupia a i kredytu nie dostana

Gość gość
Najlepsze są te mamuśki, co to przypominają na okrągło dziecku ile to dla niego poswięciły, tekst o podcieraniu pupy, to stały repertuar.

Gość poli31
a kogo obchodzi czy jestem egoistką czy nie..to moje zycie i chcę je przezyc tak jak ja chcę..nikt mi nie narzuci swojego zdania

Gość gość
ja pracuje za najnizsza krajowa opiekuje sie chora matka, ojciec zmarl nie mam partnera i juz raczej w moim wieku nie znajde nikogo sensownego mam 36 lat z facetami to wiadomo jak to jest nie licze na nic w zyciu boje sie swojej starosci, ale nic nie poradze, ze tak sie moje zycie ulozylo

Gość gość
wciąż większym egoistom jest ten kto nie chce mieć dzieci bo chce mieć wygodne życie niż człowiek, który poświęcił swoje życie na wychowanie, karmienie i ubieranie drugiego człowieka.

Gość gość
Weź stuknij się w głowę, to może trochę oprzytomniejesz. Jak można mieć wygodne życie za 1200 msc?

"rodzicie robotnikow za 1200 zlotych i kasjerki do zagranicznych marketow" <><><> Ktoś to robić musi chyba :) Gdyby wszyscy byli lekarzami, inżynierami i prawnikami to ten świat by nie funkcjonował bo nie miałby kto odwalać roboty. I robotnicy wcale nie zarabiają 1200, masz jakieś nieaktualne info, na budowlach można podobno nieźle zarobić a nie każdemu pasuje praca intelektualna i nie każdy ma do niej łeb więc co w tym złego ?

Gość gość
Ktoś tu chyba ma problem z tym,że komuś moze żyć się lepiej. Co za zazdrośni ludzie w tej Polsce :) za granicą nikt nikomu nie wytyka braku dzieci, nawet jak mają 40 lat ;) Tylko u nas egoistą jest osoba , która świadoma swoich warunków materialnych nie decyduje sie na dziecko, a osoba której nie stac na potomstwo a mimo to płodzi kolejne dzieci nazywana jest bohaterem...

Gość gość
to rzad jest do d**y bo jest masonski nastawiony na rozbiur gospodarki

Gość gość
a ile kobiet moze isc na budowy? ile kobieta, ktora nie jest yelitą zarabia? zwykla robotnica nie ma prawa godnie życ? kasjerka, szwaczka, sprzataczka itp?

Gość gość
'Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem"

Gość gość
miej sobie najnizsza krajowa i nie daj Boze zachoruj:D to zobaczysz jak luksusowo sie zyje za 1200 zlotych i ile kosztuje wizyta u lekarza, leki ja choruje przewlekle od 12 lat i wiem z czym sie to je, oszczednosci nie mam zadnych bo lekarstwa i wizyty i rehabilitacja je pochłania, a gdzie tu jeszcze cos na dzieci?

1)a ile kobiet moze isc na budowy? ile kobieta, ktora nie jest yelitą zarabia? 2)zwykla robotnica nie ma prawa godnie życ? kasjerka, szwaczka, sprzataczka itp? <><><> 1)Macie facetów i ich posyłajcie na budowę :) Kumpel mówił, że jak jest dużo zlecenia to i można w miesiąc 5 kafli zarobić. 2) Od tego masz coś takiego jak głos na wyborach. Głosujcie dalej na komuchów a potem płaczcie, że zarabiacie 1/5 tego co zarabia Pani na kasie w Niemczech.

Gość gość
nie kazda ma faceta:o

Gość gość
no niby glos w wyborach jest ale jak on sie policzy to nigdy ne wiadomo, z tego co widac liczy sie dziwnie.(aktualna afera po wyborach i system informatyczny)

Gość gość
Jestesmy z mezem jak z waszych opisow robotnik za 1200 i kasjerka. :) wybudowalismy ladny dom mamy, 2 coreczki , wyjerzdzamy co roku na wakacjie i na wynajeciie niani. Biedy nie mamy. Masz jakies bledne dane. Sam jestes i juz masz biede,;)

"nie kazda ma faceta" <><><> To nie wiem po co masz w ogóle dylemat dzieci :D Na początku znajdź faceta a potem zastanawiaj się czy "chcesz mieć dzieci czy jednak nie" bo na razie Twoje puste slogany, że nie chcesz miecć dzieci to darcie skóry na niedźwiedziu, który po lesie biega i się świetnie trzyma :D

Gość gość
Umiesz liczyć licz na siebie, to jest moje motto. Nie mam wyjścia, muszę liczyć tylko na siebie, nie na dzieci, rodziców czy innych.

Gość poli31
nie wiem jak się żyje za najniższą krajową bo mamy z mężem więcej pieniędzy i temu prowadzimy wygodne dostatnie życie...nie chcemy tego zmieniać

"nie wiem jak się żyje za najniższą krajową bo mamy z mężem więcej pieniędzy i temu prowadzimy wygodne dostatnie życie...nie chcemy tego zmieniać" <><><> To raczej nie jest dostatnie życie tylko totalnie przeciętne, skoro w razie zdecydowania się na dzieci stopa życiowa tak drastycznie by wam by spadła :D Naprawdę bogaci ludzie nie mają takich dylematów więc zakładam, że jesteście zwykłymi przeciętniakami :D Krótko mówiąc, masz du/pę a nie faceta bo facet bez problemu zapewniłby byt swojej rodzinie...a ta z jaką dumą pisze "mąż" hahaha

Gość gość
czyli d**e nie faceta ma 70% kobet w polsce i jak tu zyc?

"czyli d**e nie faceta ma 70% kobet w polsce" <><><> a kto wam się każe wiązać z nieudacznikami :) ?

Gość gość
Bardzo zamożni ludzie mają 1 maks.2 dzieci. Wcale nie potrzebują do szczęścia drużyny piłkarskiej.

Gość gość
Boże jak wy pierdolicie czytać się tego nie da:). Piszecie o tym jak by dziecko to było kula u nogi a nie szczęście czyli tak jak ma być. Za dużo macie nasrane w głowach przez internet i tv, karmieni jesteście propagandą sukcesu pięknych bogatych niezależnych, a tak naprawdę właśnie przez to się cofacie i stajecie coraz to bardziej zagubieni. Jak można pisać takie bzdury że nie chcecie dziecka skoro nigdy go nie mieliście i nie wiecie ile taki bobo potrafi dać szczęścia? Mam 21 lat, mój facet 29 mamy roczną córeczkę. Facet nie zarabia jakoś nie wiadomo ile bo ma około 1800zł/rękę, ja sobie dorabiam bo aktualnie siedzę w domu na macierzyńskim, wyciągam 400-500zł w zależności od miesiąca i dajemy radę. Dziecko w niczym nam nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzało, koszty utrzymania dziecka wcale nie są takie ogromne jak tutaj piszecie. Mleko, pampersy i ewentualnie jakiś płyn do kąpieli, olejek, krem. Takie zakupy robimy góra dwa razy w miesiącu i idzie na to około 150zł i to my być ten wasz ogromny wydatek ? Ludzie opanujcie się, bo idąc waszym krokiem to nikt nie ma prawa mieć dzieci w tym kraju. Ja wiem że jest ciężko i zarobki mamy jakie mamy ale uwierzcie że znam też samotne matki co zarabiają 1200zł/rękę i spokojnie dają radę, jest im ciężko ale dają radę, tylko chcą i się starają. Ale wam się nie chce, bo jesteście zbyt leniwi i wolicie siedzieć przed kompem brać pieniądze od rodziców i chrzanić jak to nie warto mieć dzieci:) życiowi nieudacznicy:)

Gość gość
kto nam sie każe wiazac z nieudacznikami? Bo tych mezczyzn zaradnych dla kazdej nie starczy,;)

Gość gość
Boże jak wy pie**olicie czytać się tego nie dausmiech.gif . Piszecie o tym jak by dziecko to było kula u nogi a nie szczęście czyli tak jak ma być. Za dużo macie nasrane w głowach przez internet i tv, karmieni jesteście propagandą sukcesu pięknych bogatych niezależnych, a tak naprawdę właśnie przez to się cofacie i stajecie coraz to bardziej zagubieni. Jak można pisać takie bzdury że nie chcecie dziecka skoro nigdy go nie mieliście i nie wiecie ile taki bobo potrafi dać szczęścia? Mam 21 lat, mój facet 29 mamy roczną córeczkę. Facet nie zarabia jakoś nie wiadomo ile bo ma około 1800zł/rękę, ja sobie dorabiam bo aktualnie siedzę w domu na macierzyńskim, wyciągam 400-500zł w zależności od miesiąca i dajemy radę. Dziecko w niczym nam nie przeszkadza i nigdy nie przeszkadzało, koszty utrzymania dziecka wcale nie są takie ogromne jak tutaj piszecie. Mleko, pampersy i ewentualnie jakiś płyn do kąpieli, olejek, krem. Takie zakupy robimy góra dwa razy w miesiącu i idzie na to około 150zł i to my być ten wasz ogromny wydatek ? Ludzie opanujcie się, bo idąc waszym krokiem to nikt nie ma prawa mieć dzieci w tym kraju. Ja wiem że jest ciężko i zarobki mamy jakie mamy ale uwierzcie że znam też samotne matki co zarabiają 1200zł/rękę i spokojnie dają radę, jest im ciężko ale dają radę, tylko chcą i się starają. Ale wam się nie chce, bo jesteście zbyt leniwi i wolicie siedzieć przed kompem brać pieniądze od rodziców i chrzanić jak to nie warto mieć dzieciusmiech.gif życiowi nieudacznicy xxx No dobra ale skąd macie mieszkanie głupia krowo? Pewnie rodzice kupili co? albo po babci? No to sie możesz głupia szmato mądrować. Bo jak ktoś nie ma mieszkania, zarabia 1800zł to rodziny nie założy, no bo gdzie razem z żoną i dzieckiem zamieszka skoro sam wynajem to około 1200zł? Poza tym to ty jesteś nieudacznicą. A twój facet pewnie się już za nową rozgląda, 21 letnia zarozumiala roz\klapi\ucho po ciąży.

Gość gość
Taaak? Paniusiu a gdzie mieszkasz, wynajmujecie, rodzice wam pomagają. Przyznaj się jaka to jesteś zaradna.

Gość gość
Najgorzej jak takie puste makówki mają dzieci i jeszcze innych wzywają od nieudaczników.