Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

aga TY mi tu te linki podaj pokolei i pod każdym mi pisz o co chodzi nie tak chaotycznie wszystko naraz bo mi ciężko zrozumieć a kumata jeszcze jestem :D a ja narazie idę robić soki i do biedry :)

gerda masz racje w 100% więc myślę że agatka weźmie sobie to do serca,no tak na trawie i na samych warzywach to bym nie zajechał na rowerze za daleko chyba że siebie bym zajechał prędzej

Gość agatka1214
Deep on mowil ze orkisz moge bo inny rodzaj pszenicy ale dziwi mnie ze pomidor papryka kurczak tego nie moge przeciez to niby zdrowe a karkowke tak

agatka też mnie trochę to zdziwiło ale żeby karkówek polecić zamiast drobiu to już pojechali naprawde. Ja bym został jednak przy drobiu i pomidorach a karkówki bym wogóle nie ruszał

agata nie polecałabym ci tego linka z babinca co mi podałas lepiej się trzymaj tej tabeli, masz tu linka proszę http://www.dietarozdzielna.com/trzygrupy.php wiadomo jak pisze mięso gotowane ,to to samo co smażone ,duszone czy pieczone -grupa białkowa a już surowe mięso typu tatar np, to jest neutralne tu tego nie ma ale wędzone na zimno tez neutralne to samo z rybą gotowana,smażona itd -białko ryba świeża i wędzona na zimno =neutralna dlatego można jeść sushi usmiech a teraz wezmę się tamtego linka o odczulaniu

gerda nie wydaje mi się że jak pójdę do takiego gabinetu zrobię sobie terapie biorezonansową i wszystko będzie git. Dla mnie to wydanie tylko kasy w błoto zresztą moge sie owszem mylić,ale nie lepiej ten czas spożytkować na naturalną aktywność fizyczną ?

Gość Susan07
Dobry wieczor, Wrocilam wlasnie z tyry :) Deep, mozesz mi zaliczac :)

Gość agatka1214
W takim gabinecie bylam co mi powiedzial o yej nietolerancji Deep tylko moja kolezanka to stosowala i naprawde schudla podobno niektore jedzenie sie nie trawi w naszym organizmie i tez boli nas glowa itp nie wiem ile w tym prawy ale poczytaj na forach podobno to pomaga

aga TY masz w końcu te wyniki ,ktore szukasz od 2 dni? na nietolerancje pokarmową też masz jakieś wyniki? ja miałam robine testy u alergologa z NFZ za darmo

Susan zaliczam jak najbardziej kolejny dzionek. agatka może faktycznie pomaga tylko na jak długo,chodzi mi o kwestie ''fajnie super jestem po zabiegach i odchudzona więc teraz sobie pozwolę na coś więcej'' chodzi też o efekt jo-jo tam pisze że nie występuje no ale pisać może. Możesz spróbować czemu nie wtedy będziesz wiedziała w 100% czy coś daje taka terapia,ja jestem tego zdania że aby były efekty należy się dobrze zmęczyć pobudzić nasz organizm do działania

ja mam między innymi uczulenie na kiwi 2 razy zjadlam i 2 razy wylądowałam w szpitalu i omijam kiwi i inne rzeczy ,które mnie uczulają z daleka to nie rozumię skoro wiesz, ze nie mozesz tego czegoo nie mozesz jesc a jesz? jak się nie je tych rzeczy które uczulają to nie nazywa sie dietą tylko żywnością zakazaną i tego powinnas się trzymać

wyszukałam ze: Najczęściej nietolerancję wywołują w nas pomidory, szpinak, truskawki, owoce morza, ser, śledzie, banany, makrele, papryka, orzechy, wino, kapusta kiszona, cytrusy, czekolada,orzechy. także aga to żadna nowosc z tą papryką

Deep no to sorki ja zrozumiałam, ze ty myślisz ze ja jestem za tkimi rzeczami no bo zmylila mnie ta aktywność fizyczna dotycząca mojej osoby ;) . Nie ja w to nie wierze, mam pare alergii pokarmowych i innych ale po prostu staram się do nich nie doprowadzać swiadomie :) z jedzeniem to spoko nie jem i już, no cóż najgorzej jest z omijaniem brzozy bo na ulicy mojej rosną dwie !

Deep brak odpowiedzi przyjmuję jako zgodę, więc zaliczam Ci kolejny dzien i informuję, że mało Ci do końca zostalo :)

Po zakończeniu testu zrobię małe podsumowanie znaczy raczej duże bo będzie o czym pisać po tych 30 dniach ....

Gość gość
a wiecie jak produkowane jest mięso disiaj ja i matka bylismu u lekarza i jak zwykle w kolejce jest rozmowa i weszliszmy na temat jedzenia i tam był pan co ma kolege który pracuje na fermie i mówił ze bojlery to rosną w przeciagu 6 tyg na zastrzykach i hormonach i dla tego sa takie tanie bo pasza worek 25kg kosztuje 40zł i to terz jest gmo ale ja sam choduje bojlery na własnej paszy warzywach ale rosna 5 miesiecy

gościu gościu co TY Amerykę odkrywasz? ja mam kuzyna który ma 3 kurniki blojlerów po 3000 sztuk w jednym i wszystkie idą da MCa hehe smacznego :)

Gość agatka1214
Gerda nie moge tego znalezc poszukam moze w weekend na spokojnie a te na nietolerancje to mi wypisal na kartce nie jem tak bo nie wiem czy wierzyc w to sprobuje od poniedzialku ale sama widzisz deep mowi zeby jesc kurczaka a nie np karkowke pogubilam juz sie trochce ale jest prawie 2kg mniej ;) a do mocarelli to nie zobaczylam tego wpisu ja bym zaliczyla do bialka ale jak tak to dzis mam szpinak z mocarela do tego muszle zytnie na sniadanie jajka a na kolacje zrobie rolade z miesa mielonym z pieczarkami albo ze szpinakiem z tej strony co mi deep podal

agata Deep mówi, żeby jeść kurczaka ,może on tak tylko sugeruje, ale ja uważam ,że jak masz nietolerancje kurczaka to nie powinnaś go jeść bo po prostu go nie trawisz i sobie krzywdę robisz , ale żeby zaraz kurczakka zamieniać na karkówkę ? no HELLO ja bym zamieniła tak jak pisałam na indyka ,perkiczkę albo królika i to jest moje skromne zdanie zrobisz z tym co chcesz lasko ;) pozdrawiam

Lub kaczke :) Dzien dobry! W ramach pozytywnych zmian w zyciu rozpoczelam ponownie nauke francuskiego, odbylam dzis rano pierwsza lekcje, wiec pierwsze koty za ploty :) A teraz lece zalatwiac sprawy w urzedach, nie chce mi sie strasznie, no ale jak trzeba to trzeba. Milego dnia wszystkim zycze!