Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Michaela40
Dziękuję Deep1 :) Agatko, nie chcę Cie martwić, ani być już na początku za bardzo męczącą :P ale w dzisiejszych czasach ryby są niestety po prostu nafaszerowane truciznami :( Wszystkie, ale niektóre gatunki bardziej niż inne. I do takich należy tuńczyk, bo to ryba długowieczna i "zbiera" rtęć i inne metale ciężkie przez wiele lat :( Oczywiście można je jeść ! ale nie tak często, jak byśmy chcieli :( nooo, przynajmniej jak ja bym chciała :O, bo bardzo lubię ryby.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Michaela dzieki ja wlasnie jem rzadko ryby czasem mnie najdzie to wlasnie zjem lososia i tunczyka nie lubie innych niestety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agatka tłumaczyłam pisałam ,że neutralne to sa ryby świeże dlatego możesz jeść sushi i wędzone na ZIMNO można dostać i łososia i makrele ale trzeba CZYTAĆ I PYTAĆ !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gerda o przepraszam ja się już też pomału oduczam z puchy ,więc jak coś z puchy to chemia według ,mnie teraz agatka ryby właśnie powinny częściej gościć u ciebie w diecie,gerda dobrze ci mówi tuńczyka z makaronem nie możesz łączyć białka i węgle w rozdzielczej nie możesz,natomiast w mojej diecie jak najbardziej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Michaela40
Taaak.. chemia... to temat rzeka. Niestety dołujący i przytłaczający :( Bo jest wszędzie i trudno przed nią uciec. Jesteśmy truci i nawet o tym nie wiemy. Ryby są dobrym przykładem. Wszak wszyscy słyszeliśmy zachęty lekarzy / specjalistów od zdrowia żeby jeść ryby. Ale już kobietom w ciąży zaleca się "nie jeść ryb w ogóle". Czemu?, skoro takie zdrowe? Agatko, na samych warzywach rzeczywiście trudno. Bo szybko odczuwa się głód. Dlatego ja jem sporo kaszy, ryżu, ale też np. ziemniaków. Cieciorka, fajna rzecz :D Pasta jest super. Jadłam gotową, ze sklepu. Pokuszę się, żeby zrobić. A macie może jakiś sprawdzony przepis z ciecierzycą w roli głównej, ale bardziej na danie obiadowe / samodzielne (bez chleba) / warzywne ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michaela na obiad to nie wiem ale można zrobić dobre placki z ciecierzycą 200 g ciecierzycy (włoskiego grochu), 1,5 cebuli (niewielkich), 2 ząbki czosnku, 2 łyżki bułki tartej, 1 białko, ostra papryka,słodka papryka,mielony kminek,sól,pieprz Ciecierzycę zostawiamy w misce wypełnionej zimną wodą – najlepiej, gdy postoi nie tylko całą noc, ale też i chociaż połowę poprzedniego dnia. Jeśli przygotowana w ten sposób ciecierzyca jest jeszcze twarda, rozgniatamy ją kulą do ucierania. Dodajemy posiekaną cebulę i zgniecione ząbki czosnku. Składniki mieszamy z białkiem i bułką tartą. Całość mielimy w kielichu do miksowania lub za pomocą blendera – tak, by powstała pasta. Doprawiamy szczyptą każdej z przypraw. Z pasty z ciecierzycą formujemy placki o niewielkiej grubości i wykładamy je na blasze wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej pergaminem. Placki z ciecierzycą pieczemy 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180° C. Nie wiem czy sobie właśnie nie zrobię przez weekend _)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
No to jednak jutro kuskus z surowka z czerwonej kapusty zrobilam dzis sledzie w smietanie pyszne Miichale ja chce tylko 2 dni w tygodniu warzywne ale nie wiem czy nie wprowadze chociaz na obiad kawalek piersi bo przyszlam i rzucilam sie na salatke jarzynowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Michaela ja jutro będę kombinowac z sosem z ciecierzycy do kaszy specjalnie ugotowałam więcej jak robilam hummus, a powiedz nam jak do nas trafiłas?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hummus wyszedł dobry ale ja musialam go ulepszyć :) dodałam zmielone orzechy,czosnek niedzwiedzi,swietą bazylię i cebulę ,teraz jest z******ty ,choc to juz nie oryginal ale podstawa ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam nowa kolezanke, jestes z******ta! kafe tego nie zniesie: Zostan z nami! Tesknie za wami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Hej mama mi ja robila ale chyba tak gotowala kapuste pozniej do tego cebula cukier ksylitol olej i chyba tyle. No juz za tydzien ja juz wiem mniej wiecej co bede gotowac mialam zrobic rybe po grecku bo mama robi smazona ale chyba zrobie sledzie po grecku jeszcze zobacze bo robie juz w smietanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
No nie wiem dokladnie musze sie mamy zapytac skladniki znam myslalam ze chcesz wiedziec czy dietetycznie zrobila a chcesz zrobic ?to zapytam dzis mamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak aga chcę zrobić bo mama moja to daje ocet i mi nie smakuje a babcia robiła dobrą czereona :) to ja proszę Twoją mamę :) zrobie sobie na święta bo bardzo lubię :) ale Ty dobrze masz z mamą ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
agatka są wyniki o które pytałaś wcześniej niestety kwas mi spadł na 7 i muszę jutro do szpitala oddać leki :( masakra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Kurcze co wredne chorubsko i co yeraz zmiana lekow czy co ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie agatko teraz to już duupa , nikogo to nie obchodzi , doktórka powiedziała no trudno, tak u Pani jest ,że raz kwas spada raz się podnosi i miała Pani pecha ,że przy tym badaniu spadł ,proszę jutro oddać leki czekam o 9 w szpitalu i tyle aż się poryczałam :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
A co jak bedzie bolec? Wszyscy w dupi maja kase tylko im dac i co i tak cierpiec trzeba masakra jakas

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przecież mnie cały czas boli właśnie obojętnie od poziomu kwasu :( bo mam juz zapalenie stawu :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
A tego nie mozna niczym wyleczyc ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Jaki olej jest zdrowszy rzeoakowy czy lniany kupilam dxis lniany i smakuje mi z kasza:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aga lniany olej jest zdrowszy jeśli jest nierafinowany i pisze, że ma stać w lodówce i nie możesz na nim smażyć absolutnie !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatka1214
Dodalam do kaszy ale pozniej ja podgrzalam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×