Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Tak, tyle zaplacilam. Po wczytaniu sie na temat jakosci itd chcialam takiego jednego za 1300, ale maz nalegal na tego :) Nie bede dyskutowac, skoro to jego prezent walentynkowy dla mnie :) Sa i takie za 400 zlotych, kwestia tego, czy jest stabilny, solidny i na dlugo posluzy, ja cwicze codziennie. Z tego, co wiem, wazne jest ciezke kolo.

Gość agatka1214
Ok dzieki wiec chyba lepiej mi wyjdzie na silownie pojsc

Pito pogrzeb w tej książce alternatywa dla pszenicy czy są tam przepisy i czy można upiec chleb? please :)

Popatrze :) Alem potu przelala, spalilam dzisiaj 500 kalorii na tym orbiteku. Do tego przeszlam dzis ponad 8 kilometrow, bo zalatwialam rozne rzeczy, jest dobrze :)

agatka z siłownią daj sobie spokój,pisałem ci juz musisz robić ćwiczenia aerobowe,orbitrek może być,rowerek, Zacznij od rowerka,jak będą już warunki zacznij jeździć na prawdziwym rowerze(dużo lepsze efekty) 3 razy w tygodniu wystarczy,najlepiej ćwicz o rożnych porach dnia po jakimś czasie,zwiększaj tępo,czas,bo organizm sie szybko przyzwyczaja. Jak pójdziesz na siłownie to żadnych ciężarów zero ćwiczeń siłowych ,brzuszków itp,bieżnia,rowerek,tylko

Gerda, specjalnie for you! Chleb z maki kokosowej 6 jaj pol szklanki roztopionego masla 2 lyzki stolowe miodu pol lyzeczki soli 3/4 szklanki przesianej maki kokosowej 1 lyzeczka proszku do pieczenia Zmiksuj jaja, maslo, miod i sol. Zmieszaj make kokosowa z proszkiem do pieczenia i polacz wszystkie skladniki, ubijajac ciasto dokladnie, az nie bedzie w nim zadnych grudek. Wylej do natluszczonej foremki chleb o maksymalnych wymiarach 23 x 13 x8 cm i piecz 40 min w temp. 175 stopni. Wyjmij z foremki ostudz na kratce.

wow Pitko ale się postarałaś :) dziękuję bardzo ale skład tego chlebka przestraszył mój cholesterol :( ale jeszcze raz dziękuję :)

Wiesz, ten przepis nie jest taki zly. Wbrew pozorom jajka nie dzialaja zle na cholesterol, a maslo mozesz zastapic olejem kokosowym jak sadze.

białko nie działa na cholesterol żółtka tak ... susana to jest tak: jak ktos ma wartości cholesterolu prawidłowe to ok ale z podwyższonym to niestety trzeba uważać ja muszę jeść taki rzeczy ,które go obniżają i do tego zacząć się ruszać !

Ruszac sie trzeba, to fakt. Ja mam juz za soba 50 min na orbiteku i cwiczenia na ramiona (z odwaznikami). 2015 rokiem walki z nietoperzami :D

Gość agatka1214
Hej znalazlam moja ksiazke z dieta rozdzielna calkiem fajne sa tam przepisy

fajnie masz Pitko ,dziś miałam sie wziąść z******** wzielam się za prasowanie, prasowałam 3 godziny uff ale sie tego nazbieralo hoho może jutro sie zawezmę w koncu bo wstyd mi już dawno...

Gość gerda1966
Witam , mamy środę więc :) U nas w końcu spadł śnieg ,bardzo go lubię bo nie jestem kierowcą :) muszę dziś za coś się wziąć tzn za jakieś proste ćwiczenia ... w kółko to samo : muszę muszę muszę a nic nie robię a wstyd narasta a jak widzę co Wy wyprawiacie ... więc jak środa to już zaraz piątek tylko trzeba 2 razy jeszcze wstać i sobota :) muszę Wam powiedzieć, że po tej cytrynie w końcu normalnie śpię , ból nogi mnie w nocy nie wybudza :D

teraz muszę znalezc jakąś dobrą kurację na cholesterol bo tylko to mi zostało do opanowania jak znacie jakieś mikstury sprawdzone to proszę :)

Niestety nie znam przepisow na cholesterol. Ja juz dzisiaj po pierwszej turze cwiczen, zaraz troche popracuje. Do tego dzisiaj na pewno przejde z 8 kiloskow, bo ide na masaz na piechote. Pada snieg, ja sie nie ciesze. Chce wiosny.

U mnie zima na całego nie wiem właśnie czy sie cieszyć czy nie bo zero biegania i rowera,a w domu to coś tam poćwiczę przelotnie no ale to nie to samo.

ja na masaż też chodzę na piechotę ale mam jakieć 400 metrów a do biedry 200 ja po prostu wszystko mam za blisko ! i się zasiedziałam na dupsku...

Gość Susan07
Nie robie kwasnego mleka. Ale za to zrobilam pyszna wegetarianska grochowke, naprawde palce lizac! Zjadlam dwa talerze. Nakarmie wiec dzis moja kuzynke z mezem, niech sie tez dogrzeja :)

Gość gerda1966
mogłabyś podac sklad Pitko :D

susan pewnie wciaga 3 talerz a ja sobie sama zrobiłam eliksir do cery dojrzałej i sobie zakupiłam masazer hehe

Gotuje groch z lisciem laurowym i laska cynamonu, po jakis 20 min dorzucam warzywa pokrojone w kostke i lyzeczke kurkumy, jak juz wszystko zmieknie i groch sie rozgotuje, na lyzce oleju kokosowego podgrzewam kminek, chili, starty imbir i przyprawe garam masala(tzn olej musi byc rogrzany, rzuca sie kminek, chwileczke podsmaza, dorzuca reszte, doslownie na chwilke), to sie wrzuca do zupy i gotowe! Tzn ja jeszcze miksuje. Bardzo dobre i bardzo rozgrzewajace. Corka sie teraz zajada.

Bylam Pito ty jedna troche popracowac! :) A teraz sobie pocwicze wieczornie. :)

A, jeszcze zapomnialam, ze jak sie dorzucam warzywa i kurkume, to jeszcze sie dodaje jedna lyzke masla.

oj sorki Pitunio skad mi wiedziec ,ze tyrasz o tej porze .... dzieki za jasny przekaz jak wege to uwielbiam a masło mam ghee to dam a ziemniakow tam nie ma? ja nie przepadam nie musi być tylko tak pytam i czy dałaś polowki grochu bo jak cały to ja musze zamoczyc ...

Ja dalam ziemniaki, ale ty nie musisz :) Po prostu daj co tam ci fantazja podpowie :) Groch daje taki normalny, polowki. Nie moczylam akurat, ale bardzo porzadnie wyplukalam i zebralam szumowiny po tych 20 min. Bardzo polecam z tymi wszystkimi przyprawami, szczegolnie ten cynamon, moze nietypowe polaczenie, ale bardzo dobre! I zupka pozywna i bardzo rogrzewajaca, akurat na taka pore.

no jak połowki to moczyć nie muszę jutro zrobie :) a dziś zapodałam na kolacje kwaśne mleko z suszonymi sliwkami ! i oczywiście zero ruchu :(

Dzien dobry! Wstawac! Ruszac sie! (tak, to do Ciebie Pittko :) ) Bede dzisiaj mega zajeta, prace koncze dopiero po 19tej, takze dzisiaj bede z Wami z rzadka. Agatka, Deep, prosze sie zameldowac i napisac jak sie ruszacie i co jecie, no i, oczywiscie co poza tym slychac! Ja juz chce wiosny.

Gość agatka1214
Hej Suzana ja mam egzaminy w niedziele i zaczelam sie bac ich hehe a tak to to dzis 2buleczki z polendwica lososiowa jest wedzina na zimno i ogorkiem i salata obiad miesko z salata z jogurtem i kolacja fasolka z sosem pomidorowym