Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość gerda1966
Witam w ten słoneczny piatek :) no agatka zszokowałaś mnie swoim menu z samego ranka !!! oczywiście pozytywnie jak będziesz w biedrze kup konieczne papaję pychota !!! u mnie właśnie wczoraj rzucili i 2 wczoraj zjadłam !!!

agatka na kolacje możesz zrobić sobie ,twarożek z orzechami laskowymi, pumpernikiel polecam

Gość Susan07
dzien dobry w piatek. Jest slonce i u nas :) Za chwile wychodze pozalatwiac sprawy na miescie, a po poludniu troche pracy. Ostatnio sama nie wiem na co sie zdecydowac w zwiazku z jedzeniem.... Czekam na pelna wiosne i swieze owoce i warzywa, wtedy sprawa jest prosta :) Milego dnia wszystkim Wam zycze.

Gość agatka1214
Myslalam ze nie wytrzymam do 12na samych owocach ale bez problemu kupolam slodkiego ziemniaka jak sie go gotuje dodac soli i obiad jednak inny zjadlam 3kotlety mielone na patelni grilowej mieso i cebula tylko do tego 4pomidory malinowe z cebulka bez smietany. na kolacje chyba ten ziemniak

no i za szybko Cie agatka pochwaliłam :( jak można było taki smaczny obiad zamienić na smażone mielone ...

Gość agatka1214
To nie byly smazone tylko grilowane wiec bez tluszczu.

Ja dzisiaj jadlam kalafiorowo -selerowa, bardzo dobra jest ta zupka. Dzieciom usmazylam nalesniki, byla radosc w domu :)

Pogoda byla dzis piekna. Zaingurowalam sezon balkonowy, bylo super posiedziec sobie w sloncu i popatrzec na moje bratki :D A Wam jak dzien minal? Jutro jade do Ikei, bo maz ma fantazje na dywan, a niech mu bedzie, nie bede mu zalowac :D

ok agatka chociaż tyle ,że mielone grilowane co nie zmienia faktu ,że zamieniłaś mizerię na miecho na ale może kiedys :)

Dzien dobry :) Jak dobrze wstac skoro swit! :) Dzisiaj Ikea, pogoda ma byc cudna, ponad 20 stopni, nareszcie! A Wy, jakie macie plany na weekend?

Hej wam,a więc weekend w pełni Susan ja dzisiaj jadę na większe zakupy,potem bieganie a może rower zobaczy sie, wieczorem w chwili relaksu na moją górke. Jutro wycieczka na Zakopane do Doliny Chochołowskiej obczaić jak ze śniegem w Tatrach noi krokusy się juz pojawiły ale pewnie pod śniegiem tak czy inaczej trzeba jechać. :)

Witam wieczorkiem :) tak było pieknie dzisiaj ... Ja cały dzień na dworze i jestem padnięta dobranoc i miłych snów :)

Dobranoc kochani! Gerda, szalalas w ogrodzie? Ja bylam w obi i ikei. Kupilam pare rzeczy i jestem bardzo zadowolona. To byl bardzo udany dzien, no i pogoda cudo! Jak ja Ci zazdroszcze tych widokow Deep! Napatrz sie tez i za mnie. w sumie to moglbys zrobic jakies zdjecia i wstawic (ja sie na tym nie znam, ale wiem, ze sa takie strony, ze sie zamieszcza zdjecia i mozna podac linka). Takze nie badz zgred i sie podziel widokiem :)

Dzien dobry :) Spicie? Piekne slonce dzisiaj, ale ponoc ma byc chlodniej niz wczoraj. Zobaczymy. Na sniadanie zjadlam twarozek z ogorkiem, rzodkiewka i szczypiorkiem, pycha! Przy takiej pogodzie to az chce sie isc na spacer. Poczekam az dzieci wstana i namowie je na wyjscie. Milego dnia wszystkim zycze.

Susan spoko,w tygodniu postaram się ogarnąć te fotki jak najbardziej a już trochę tego jest :)Susan spoko będę oglądać również za ciebie :D Czyli tak jak mówiłem dzisiaj Zakopane i Dolina Chochołowska,dzisiaj tzw mały relaks chociaż i tak trzeba będzie sie nachodzić, bo wczoraj ostro było czyli dość duży trening Udanej Niedzieli dla was

Gość agatka1214
Czesc ja zamierzam jechac na wakacje do zakopanego najpierw tydzien okolice wroclawiaa pozniej na 4dni w gory moze macie do polocenia jakies tanie hotele patrzylam troche na gruponie bo mi sie marzy hotel z basenem ale zobaczymy jak to bedzie finansowo bo cos myslimy zeby wyjechac za granice do pracy bo niestety tu nam ciezko bedzie sie czegos dorobic

Witajcie a u mnie jest szaroburo za oknem :( aż Wam zazdroszcze sloneczka no własnie Deep susan ma super pomysła z tymi fotkmi :) bym sobie teraz pooglądała i by mi było słoneczniej :) Deep ja tez chce, żebys za mnie pooglądal !!! proszę :)

agatka i to jest przykre ... jedni wyjezdząją drudzy wracają i tak to jest ,mój syn wraca po 9 latach z Anglii . Na 10 lece do kościola a potem zajmuję sie sobą peeling,maseczka i takie tam .Maż nad jeziorem ale spokój :)

Gość agatka1214
No niestety trzeba cos robic a czemu twoj syn wraca?

Ja tez mam dzis dzien dobroci dla siebie, dogadzam sobie maseczkami oraz jedzeniem. Zrobilam sobie koktajl z kefiru z malinami, zurawina, ostoprestem i blonnikiem (bez cukru). Pyszny byl! Dla dzieci zrobilam golabki, a sobie robie leczo. A teraz pojde posiedziec chwilke na balkonie i powygrzewac sie w sloncu (moge za Ciebie, Gerda :) )

susana jestes kochana jak pogrzałaś się za mnie u mnie wiatrzysko... a ja zrobiłam pizze z cukinią,cebula,oliwkam,papryką i i ogórkiem kiszonym :) pychotka :D

Wpadlabym do Ciebie na taka pyszna pizze Pitko! A w ogole, dlaczego nikt z was nie probuje maki kokosowej? Tak pytam, bo jestem ciekawa, co Was do niej zniecheca. Jest bardzo zdrowa, a to ciasto czekoladowe, ktore na niej upieklam, jest przepyszne. Musze kiedys upiec z niej chleb, ciekawa jestem efektu.

Gość agatka1214
A suzan gdzie kupilas ta make?

Kupuje przez internet, tu: http://drpelc.pl/90-maka-z-calego-swiata dodam, ze jesli juz kogos ciagnie do slodkiego to maka kokosowa jest rozwiazaniem, bo przynajmniej te slodycze sa zdrowe, ma ona ogromne bogactwo blonnika i wiekszosc weglowodanow z niej nie jest w ogole przyswajana przez organizm, tylko sluzy za miotle dla organizmu.Polecam taka ksiazke: "Cud maki kokosowej", tam facet pisze duzo o wlasciwosciach kokosa, no i sa fajne przepisy, kokos jest bardzo zdrowy i ponoc przyczynia sie do spadku wagi, co prawda u siebie nie zauwazylam :) A, i takie pol kilo maki to starcza na dosc dlugo, bo tej maki sie dodaje o wiele mniej niz pszennej, na przyklad jedna szklanke na cala blache ciasta. A tak w ogole, to dzien dobry :) Poniedzialek przywital mnie dosc pochmurnie, trudno, mam nadzieje, ze sie jeszcze wypogodzi. Az trudno uwierzyc, ze juz polowa kwietnia. Czekam z zapartym tchem na relacje Deepa z Doliny Chocholowskiej. Pitko, jak tam po rehabilitacji?

Gość agatka1214
A u mnie dzis do 12 grejpfrut banan gruszka truskawki obiad gotowany schab z mizeria tylko nie wiem czy serek wiejski jest neutralny bo bym chciala dodac do ogorka zamiast jogurtu?i kolacja jakas surowka i kasza kuskus

Gość agatka1214
Suzan ja wlasnie nie przepadam za slodyczami niestety u mnie najgorsze sa fast foody pizza kebaby cipsy .jutro bede robic buraczki i ja lubie na cieplo to powiedzcie mi bo dodaje troche masla czy kupic sobie klarowane bedzie lepsze?

Agatka, fast foody to najgorsze swinstwo, zreszta wiesz o tym, nie bede ci prawic kazan. Jak juz nie mozesz wytrzymac to rob sobie pizze w domu, moze byc zdrowa, co nie Gerda? :) "kebaby" tez mozesz zrobic w domu, piers z kurczaka z przyprawa do gyrosa, zamiast chipsow czy frytek ziemniaki pieczone w piekarniku, dasz rade :) Make kokosowa mozna tez stosowac jako panierke do miesa na przyklad.

Klarowane bedzie lepsze, ale w sumie maslo mozna sobie sklarowac w domu jakby co....

Witam w ten deszczowy ponury poniedziałek bleee. Suasana ja nie używam kokosowej mąki bo nie mieszam mąki z tłuszczem czyli nie piekę ciast :) agatka tyle już było pisane o klarowanym maśle, że powatarzać mi się nie chce ... masło ghee miałaś zakupić już dawno lasko :D zawsze klarowane masło jest zdrowsze do smażenia bo jest czystym tłuszczem bez chemiozy ... lecę do biedry po papaję :) i też czekam na relacje Deepowe