Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Sonia dzięki,ja również głownie jak jestem w górach to jest moc ta siła,wtedy duchowo łączę sie z wami wszystkimi.

Gość Samsonka
Wieczorna znajdź te książkę, bo warta jest przeczytania Sonia dziękuję że mi ją poleciłas Yolanta powodzenia w szpitalu będę trzymała kciuki żeby wszystko było dobrze Deep przepraszam że Tobie nawrzucałam Agatka gratuluję za tak duży spadek wagi. Jesteś wielka :) Miłego przyszłego tygodnia Wszystkim :) I dobrej nocy

Samsonka ja nawet tego nie odczułem,także spoko,ważne abyś ty była pozytywnie nastawiona do siebie czego ci życzę i mocno kibicuje :)

Witajcie kochani :) no cóż znowu mamy poniedziałek ,zaraz środa i piatek :D jak ten czas leci... dziękuję wszystkim za słowa otuchy :) byłam w biedrze ale arbuza nie wziełam ale żółtego melona :D oglądałam wczoraj po raz pierwszy "Żółty szalik" :( życzę wszystkim spokojnego dnia

I ja witam przy mojej pierwszej kawie dziś. Tak szybko mi weekend minął na niemal nicnierobieniu. Deep, podczytywałam wcześniej ten wątek trochę, to wiem, że w górach miałaś być. Wiem tez, że niektóre z Was walczą z nałogiem, szczerze kibicuję. Yolatna, czas pędzi jak szalony, dopiero co był początek roku, a już jesień, widzę też po dzieciach jak szybko rosną. W sobotę mój syn wywalił ze swojej szafy 6 bluz z długim rękawem, mówi, że wszystkie za małe, tak mi podrósł przez wakacje, że strach.

właśnie, pamiętam ,że mój syn po wakacjach też mało w co wchodził hehe A ja kawy nie piję parę ładnych lat, pamiętam 3,4,5 dziennie ale jak mnie zaczęło trzepać serce (zwłaszcza w nocy) poszłam do lekarza pytam co mi jest? a on od razu zapytał o kawę no i powiedział wtedy, że swoją kawę to już wypiłam ! a jak trudno było bez niej żyć!!! ból głowy niesamowity ,ciśnienie niskie a puls 120 koszmar ...

To ja jeszcze swojego limitu kaw nie wypiłam na szczęście, bo po prostu lubie ten smak. Nic mi się po kawie nie dzieje, mogę pic nawet wieczorem o 20 i spokojnie idę spać.

Gość Sonia 1
Witajcie!Ja też lubię smak kawy.A jeśli jest jeszcze ktoś,kto nas poczytuje to zachęcam do dołączenia się.Życie jest za krótkie,aby zwlekać. Samsonka,dobrze że znowu jesteś z nami.

Gość Sonia 1
Samsonka!Kiedyś pisałam o powierzeniu się opiece Boga.Oto fragment z innej książki,,Jak to widzi Bill,, ,,Boże-oddaję siebie Tobie,abyś mnie ukształtował i uczynił ze mną to,co będzie zgodne z Twoją wolą.Oddal ode mnie trudności,aby zwycięstwo nad nimi mogło być świadectwem dla tych,którym pospieszę z pomocą,czerpiąc z Twej potęgi,Twej miłości oraz Twojego pojmowania dróg życia.,,

Gość Sonia 1
Witaj gościu!

Gość YOLANTA555
Witaj sonia ! to byłam ja :D tym gościem :)

Gość Sonia 1
Przez chwilę tak pomyślałam,że to pewnie Ty.

Jutro idę na wykłady pt : "Zdrowe odżywianie -prawda i kłamstwa " i "Skryte trucizny w naszej kuchni" ale będę mądra :D

No to mam nadzieje, że pochwalisz się tu na forum wiedza. Jedna moja znajoma ciągle coś czyta na ten temat i mi przysyła maile, a to o dobroczynnym wpływie kawy, a to o czymś innym. teraz przysłała mi wiadomość, że ponoć w krążkach ryżowych jest jakaś ilość arszeniku i że nie powinny ich jeść kobiety w ciąży oraz dzieci do 6 roku życia.

oj erozja, ja też na ten temat bardzo dużo czytam :) nie jem ryżu ani makaronów ,tylko sporadycznie ryżowy lub gryczany za to jem kasze ,dziś na obiad mam : kaszę gryczaną z grzybami leśnymi i kiszony ogórek z cebulką i olejem lnianym :) erozjo ,a mówiła Ci koleżanka, że nie zostawia się przekrojonej ani obranej cebuli na drugi dzień ???

Nie, o tej cebuli nie słyszałam. A dlaczego? Cośsie dzieje z ta cebulą? Co do oleju lnianego, ja właśnie sobie kupiłam w sobotę, zalecono mi jego codzienne spożywanie wraz z surówkami.

erozja olej lniany tłoczony na zimno nierafinowany trzymany w lodówce to ok :) i siemie lniane świeżo mielone do sałatek też ok :)

Gość Sonia 1
Dzięki erozja.A o cebuli nie wiedziałam.Zaraz poczytam.Widzisz Yolcia musisz nam więcej pisać.

Hej wam,co do diet to my z Yolą mamy inne, ja akurat jem dużo ryżu i makaronu ale w moim przypadku to się sprawdza w 100%. Oczywiście ryż brązowy i makaron ciemny durum,noi pieczywo pełnoziarniste,orkiszowe lub razowe tylko z mąki żytniej.

Witajcie w jesienny wtorek :) coś dziś zle spałam miałam 3 koszmary pod rząd :( z tą cebulą, że wchłania bakterie to prawda,najlepiej widać, gdy obraną cebulę położy się przy przeziębionym chorym , cebula zczarnieje a on od razu poczuje się lepiej :)

Witajcie, kawa właśnie sie parzy :) O cebuli wyczytałam, dzięki Yolanta, spróbuje jak tylko ktoś mi się w domy pochoruje, na razie wszyscy się trzymają zdrowo. Ale nie będę juz resztek cebuli w lodówce trzymała. Yolanta, widzę, że jesteś tu rannym ptaszkiem :)

erozja no co Ty ja w pracy jestem :) ranny ptaszek to susana ale ma teraz męża to sama rozumiesz ;) ja to bym jesze spała bo ja jestem nocny marek :D uwielbiam czytać po nocach ;)

Ja rozmawiałam z moja dietetyczka i kawę czarną bez cukru mogę pić, oprócz tego oczywiście woda powinna być. A banana i kanapkę do pracy też wzięłam, od prawie roku pilnuję się i staram się w pracy jeść regularne dwa posiłki.

Gość Sonia 1
Witajcie!Ja też źle spałam i miałam paskudne sny.Dość duża rzadkość u mnie. Deep,moja córka mówi,że zdrowa żywność to ściema/znaczy ta,którą sprzedają w sklepach opisaną,,bez,,itd./.Ona jada zwykłe płatki owsiane /na wodzie/,kaszę jaglaną i naturalny ryż.Nie używa oleju/zwykłego/tylko masło klarowane albo smalec.I je mnóstwo jaj i warzyw.Przed zawodami to nie tyka owoców i marchewki,a normalnie owoce tylko rano/normalnie tzn wtedy,gdy nie redukuje tkanki tłuszczowej/.I żadnego słodkiego picia,a na widok coli dostaje furii/zwłaszcza jak młodszy brat kupi/.A zdrowy chleb żytni powinien mieć w składzie tylko ze cztery składniki/u nas dostępny tylko w Chacie Polskiej/.Mięsko za to w całej okazałości jest dla zdrowia dobre.Zwłaszcza golonki i boczki ze skórką/naturalny kolagen potrzebny do przestrzeni międzykomórkowych,które odpowiadają za wszystkie raczydła/.Wszystko nieprzetworzone.Czyli zdrowszy jest salceson i wątrobianka oraz nawet parówki/zmielona skórka itd/od wszelkich szynek i innych wynalazków.To tyle z wczorajszego wykładu mojej córki,Ciekawe co na to Yolcia. Aha,moja córcia ma certyfikat FIFA z suplementacji diety dla sportowców.