Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Agatka1214
Witam oczywiście brak czasu i parę problemów mam Sonia pisałaś o jajka chyba ja je uwielbiam ale muszę chyba zrezygnować bo strasznie źle się po nich czuje nie wiem czemu może coś podpowiedzieć?

Gość Sonia 1
Witajcie!Ja po jajkach źle się czuję jak żółtka są za twarde,ale może Yolcia będzie wiedziała więcej.

Gość YOLANTA555
Witam w środę :) ja mam z jajkami tak: jak zjem same zółtka to jest ok ,białek nie jem wcale bo wtedy żle siępo nich czuję (ale ja mam skazę białkową) w szpitalu jak jest jajko ja jem dwa zółtka a koleżanka dwa białka bo ona czuje się żle po żółtkach ,czyli moja rada spróbujcie zjeść odzielnie i zobaczycie :) pozdrawiam

Hej wam a ja uważam że nie ma lepszego śniadania jak jajecznica nie ważne czy oddzielnie czy nie,Jajko jest niskokaloryczne (ma ok. 70 kcal) i bogate w pełnowartościowe białko,jajka zawierają całą gamę aminokwasów,mają kluczowe znaczenie w działaniu całego organizmu poczynając od układu krążenia, mieśniowo-szkieletowego po układ nerwowy.Tłuszcze w jajku to w ok. 70% kwasy tłuszczowe nienasycone(omega), zdrowe dla ludzkiego organizmu i nie powodujące tycia,ja uważa że można je jeść na śniadanie jak i na kolacje,na kolacjie żaś dostarczają organizmowi wszystkich potrzebnych składników do obudowy w czasie snu, do produkcji hormonów, odbudowy mięśni, a przy tym nie zawierają węglowodanów, które w zbyt dużych ilościach spożywanych na noc powodują odkładanie się tłuszczu,do dobra to ja ide sprawdzić zaraz do moich kur czy coś ta nie zniosły....;););)

Agatka może to kwestia przyzwyczajenia do jajek,ja kiedyś bardzo mało jadłem jajek,ale od kiedy nauczyłem sie jeść śniadania,to wszystko sie zmieniło na plus, ps; mniej więcej pisałem ci o mojej diecie wcześniej na poprzednich stronach.

Gość Agatka1214
Czytałam dziękuję bardzo ją zawsze dużo jadłam może w końcu się organizm buntuje nie wiem sama

Gość Sonia 1
Sorki,że tak póżno.Słuchałam wykładu na temat zastosowania proszku korzenia kudzu w alkoholiżmie.Deep,masz kury?Ale fajnie,ja też o tym myślę.Kiedyś miałam ale ginęły stopniowo przez lata to orzestaliśmy chodować,i kaczuszki też kiedyś miałam.

Wita w Piątek deszczowy Piątek ,Susan i Yola przepadły cosik . :-P Sonia tak mam piętnaście kur i nie dobrego Gucia koguta :D Jak masz linka to tego materiału na temat kudzu to chętne oglądnę,albo powiedz mi miej wiecej jak to odebrałaś .

Gość Susan07
Dzien dobry w sobote :) Przepraszam, ze sie nie odzywam, ale maz sie do mnie, ze tak powiem przyssal. Ach, ciezko bedzie jak bedzie wyjezdzal, i jemu, i mi. Nie jest zbyt cieplo, wiec postanowilam zrobic (po raz pierwszy w zyciu) specjalnosc naszego regionu we Francji, zupke garbure. To taka zupa z nogami kaczki, kapusta i fasola. Bardzo dobra, rozgrzewajaca i sycaca. Trzymajcie kciuki, zeby wyszla :) Buziaki dla Was przyjaciele, niebawem powroce do naszej codziennej rozmowy.

Gość Sonia 1
Deep!ntv1 youtube bo linka nie pamiętam.To nie leczy tylko wygasza przymus picia.Ja uważam,że dla tych co nie mogą przestać to szansa jest.A przy terapii też pomocne,bo wygasza głód.

Gość Sonia 1
Deep!Audycja na ntv z 25.11 Jadwiga Kalinowska-Kowalik.

Witajcie w piękną, mrozną sobotę ,w tym tygodniu nie dostałam przepustki na weekend i siedze w szpitalu .Soniu ja dla odmiany słucham audycji o nawróceniach ,temat kudzu mam opanowany i ,że tak powiem doświadczony :) pozdrawiam wszystkich cieplutko :D

Gość Samsonka
Yolanta. Trzymaj się, jestem z Tobą :)

Sonia dzięki oglądne w tygodniu Yola i jak tam w szpitalu ogólnie masz już badania porobione,jesteśmy z tobą. Samsonka co u ciebie,dawno cie nie było, jak z alko. A ja dziśaj mały wyskok w góry Hala krupowa z Policą. ;)

Witajcie z pochmurną niedzielę :) Jestem tu już dwa tygodnie ,ogolnie da się wytrzymać ,narzekać nie mogę no o diecie szpitalnej rozpisywać sie nie będe ... Samsonka :) ,dzieki ,że jesteś :D jak żyjesz lasko? Deeep :) ,dzieki ,że jesteś no ale powiedz mi czy masz tam już śnieg? Pitko tęsknię za Tobą :) Soniu życzę Ci pogody ducha :) i zdrowia dla mamy :) Wszystkich gorąco pozdrawiam i życzę udanej niedzieli .

Yola śnieg był i nawet sporo go u mnie w górach,ale w dolinach już dużo mniej ale coś tam eszcze białego jest. Wycieczka się udała,pogoda dopisała noi widoki na cały Beskid a z Policy widok na tatry bezcenny ;)

Gość Sonia 1
Yolcia!Mama dziękuje i Tobie też życzy zdrowia.Samsonka może Tobie pomógłby ten korzeń kudzu i Wieczornej także. Deep,rozważamy z grupą wyjazd do Małego Cichego na Katowicki Zlot Trzeźwości w weekend majowy.Zrodziłeś we mnie tęsknotę.Chęci są,tylko nie wiadomo jak będzie z kasą/znaczy się z dofinansowaniem z budżetu gminy bo nie wszystkich stać/.

Gość Agatka1214
Trzymaj się tam Yolanta wiesz coś kiedy wyjdziesz? Ja oczywiście zapracowany ostatnio pofolgowalam sobie i znów muszę wrócić na właściwy tor tylko mi przez tydzień będzie ciężko bo będę pracować po 12 godzin przez 7 dni więc nie wiem muszę coś kombinować

Gość YOLANTA555
Witam w pochmurny poniedziałek ,czy Wy też jesteście tacy rozbici dziś jak ja? czyjednak macie macie fajny dzień ? pozdrawiam serdecznie wszystkich

HALO a gdzie to wszyscy sie podziali. Jako że dziś poniedziałek to nic rewelacyjnego,ogólnie dzień u mnie na regeneracji bo ostatnio trochę się poruszałem :D,jutro zaś bieganie dwa dni ,dzien wolnego i znowu bieganie taki plan, a tak w ogóle zacząłem używać komosy ryżowej co powiecie?

Sonia Do maja kawał czasu na pewno coś się da zrobić i myślę że kasa się znajdzie więc nie ma co sie zamartwiać teraz,Bog ma cie w swojej opiece i na pewno pomoże,wysłucha twoich modlitw i wyjazd na pewno się uda :)

SErdecznie pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pamięć o mnie :) Jesteście wspaniali :) :D soniu tak jak Deep pisze do maja dluga droga Bóg napewno pomoże, ak oglądam nawrócenia na youtube to coraz bardziej wierze w to,że On nas kocha i chce dla nas jak najlepiej :) i to jest WSPANIAŁE ! :)

Gość Sonia 1
Dzięki za wsparcie.Problem w tym,że Bóg pomaga tylko tym co tego chcą.Innym nie i dlatego potrzebna jest pomoc gminy a u nas zmienił się burmistrz i rada miasta a to oni odpowiedzialni są za budżet. Yolcia co tam z Twoim zdrowiem? Znaczy napisz czy już dobrze. Deep jak tam kolega?

Gość Wiieczorna
Dobry wieczór :) yolanta nie jestem na bieżąco niestety :( kiedy wyjdziesz ze szpitala?Samsonka tu była? U mnie jest teraz tak ze biorę 6 tabletek Kudzu Extrakt dziennie, 3 rano i 3 wieczorem, 1 kaps ma 500mg. Co z piciem? Najpierw było prawie codziennie potem w kratkę i teraz mniej pije, jakieś obrzydzenie mnie bierze do alk. i w ogóle źle się po nim czuje, jak pije to w weekendy. Mam nadzieję że pewnego dnia mi tak obrzydnie ze nie będę mogła patrzeć na alkohol :p . Miłego wieczoru każdemu życzę!Dzięki że jesteście :)

Gość Sonia 1
Wieczorna jak długo jesz to kudzu?I po jakim czasie zaczyna pomagać? A wogóle fajnie,że jesteś.

Gość Susan07
Dobry wieczor, Maz wyjechal, wracam do Was kochani. Smutno mi bylo dzisiaj, pusto jakos mi w domu bez kochanego. Zajelam sie praca i wyszlo mi to na dobre. Dobrze mi poszlo i juz czuje sie dobrze, bo widze owoce swojej, ze tak powiem pracy :) Zamiast narzekac, zrobie spis rzeczy do zrobienia jak meza nie bedzie (w planie powazny fitness! i pare innych rzeczy) i po prostu zabiore sie do roboty. Yola, odezwij sie, jak sie czujesz i co mowia lekarze. Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie.

Gość Sonia 1
Cześć Susan!Jak przeczytałam Twój wpis to najpierw zrobiło mi się smutno ale teraz myślę,że jesteś szczęściarą.Jestem starsza i wiem,że niewiele osób się kocha tak jak u Ciebie.Ja też mam takie szczęście i na dodatek na miejscu.

Dzien dobry :) Masz racje Soniu, jestem szczesciara :) Macham Wam i biegne do pracy :)

Gość Wiieczorna
Sonia 4 miesiące mniej więcej. Na początku mi było troszke nie dobrze po kudzu i brałam 3 kapsułki Kudzu Root dziennie bo jak 4 wzięłam to ciśnienie miałam za niskie. Teraz od paru tyg biorę Kudzu Root Extrakt 3 rano i 3 wieczorem i jest ok niby ze od razu działa ale u mnie tak nie było chyba dopiero teraz zaczyna działać i biorę 6 dziennie. Dzisiaj zamówię buteleczki Kudzu Root i jedna Kudzu Root Extrakt będę rano Kudzu Extrakt brać 3 a wieczorem Kudzu tego normalnego Kudzu.A ty bierzesz Kudzu?