Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Sonia dzięki za wsparcie, podbudowało mnie bardzo że na ciebie działam pozytywnie ;) terapeutą nie jestem,chociaż dzisiaj usłyszałem też na urodzinach u teścia że jestem :D był w szoku jak mu zacząłem tłumaczyć mechanizmy uzależnienia i w ogóle,teść lubi se wypić chodź nie jest uzależniony ale powiedział że po moim występie pier.....liD D bardziej ograniczy piwsko.Podsumowałem tak Pijak pije po chce,Alkoholik pije bo musi Albo bardziej obrazowo Pijak pije tak..... :) :) :) :) Alkoholik pije tak... :( :( :( :( Ale trzeba mieć szczególnie na uwadze że między pijakiem a alkoholikiem jest bardzo cienka lina i czasem nawet nie jesteśmy świadomi kiedy ona pęknie.

YOLA no wiesz to jest tylko moje rozumowanie ,moja teza a nie wszyscy się mogą z tym zgodzić,znam różne opinie w tym porównaniu . ;)

Gość gość
Yolanta. Jesteś pijaczką, czyli nadal pijesz??

Gość Sonia 1
No witaj gościu!Ludzie już zaczynają odchodzić od słowa alkoholik.Jest żle przetłumaczone,powinno oznaczać osobę zdrowiejącą a u nas źle się kojarzy.Na AA jest mnóstwo ludzi,ktōrzy nadmiernie pili a alkoholikami nie są.Ale na tyle są mądrzy,że nie prôbują sprawdzać.Mi też kiedyś psychiatra powiedział,że nie jestem alkoholiczką i chciał mi psychotropy zapisać.I to była moja ostatnia wizyta.Ostatnio pojawiły się też terapie dla nadmiernie pijących a jeszcze nie alkoholików/coś w rodzaju kontrolowanego picia/. Załamana,spokojnie nie jesteś taka jak ojciec.W sprawie z mężem to nie zgadzam się z Deepem.Najpierw spróbuj nie pić,poczytaj,mitingi są także w sieci.A jeśli już zdecydujesz się na rozmowę to nie mów,że jesteś alkoholiczką/nie byłaś zdiagnozowana/tylko powiedz prawdę.Czyli,że Cię ciągnie i boisz się uzależnić.A poza tym teraz masz nas.Tylu tutaj dało radę,to Ty też.Tylko nie tykaj.Z alkoholem nie wygrasz,trzeba się poddać.Siła w tym wypladku tkwi w slabości.

Gość gość
Soniu,ale ja nie mówiłem załamanej aby powiedziała mężowi że jest alkoholiczką bo może nie jest, ale fakt dobrze było by się pierwsze zdiagnozować.

Sonia Niech załamana odstawi alkochol i zobaczy jak organizm będzie reagował na brak alkoholu,może zbyt szybko postawiłem diagnozę co nie znaczy że trzeba być wyjątkowo czujny,skoro widzi problem

Gość Sonia 1
U mnie był wczoraj. Samsonka przestała pić!Hura!Hura! Napisała też bardzo mądrą rzecz o stwarzaniu problemów samemu.Widzę trzeźwienienie i gratuluję.

Samsonka uderzyła w czuły punkt czyli stwarzanie sobie problemów i brawo strzał w dziesiątkę,jeden z głównych powodów sięgania po alko.Gratulacje i oby tak dalej.

Witam w przepiękny ,słoneczny poniedziałek :) pozdrawiam wszystkich serdecznie i aby do środy :D

Gość Sonia 1
Witajcie!U mnie pochmurno i jakoś tak smutno.Brak mi energii życiowej dzisiaj.

Dobry wieczor, zajety dzien dzisiaj mialam. Nie dziwie sie, Soniu, ze masz kiepski nastroj, bo jest pochmurno, brak slonca, wszyscy jacys tacy osowiali. Byle do Swiat! Jola; mialas napisac jak tam Twoje wyniki i Twoje zdrowie.

Yola To się bardzo ciesze że wszystko ok ze zdrowiem i że wychodzisz prawie na weekend trzymaj sie ciepło. ;)

Gość YOLANTA555
Witam :) chociaż jeden się cieszy ,że wychodzę i zdrowsza jestem :) pozdrawiam wszystkich

Dzien dobry! Ja tez sie ciesze, tylko czekam na jakies szczegoly, jakie masz wyniki, czy w szpitalu wyleczyli Cie z czegos? Ciesze sie, ze juz czwartek, piatek mam wolny, wiec czwartek jest moim piatkiem :)

Dzien dobry w piatek :) Rozpoczynam dzisiaj oficjalna akcje Swieta, czyli zabieram sie za sprzatanie. Niby porzadek jest, ale raz na jakis czas trzeba co nieco poodsuwac, zrobic porzadki w lodowce, przegladnac szafki i takie tam. Niech wiec moc bedzie dzis ze mna :D Jak sie czujesz Pitko? Sonia, mam nadzieje, ze Ci sie nastroj poprawil i sily witalne wzrosly.

Gość Susan07
Widze, ze ja tu dzisiaj sama pisze. Nic to, zasluzylam sobie, tez Was czasem porzucam. Mam nadzieje, ze u Wszystkich dobrze sie dzieje.

Gość YOLANTA555
Witam wieczorkiem :) ja już w domu wyniki dobre :) a w poniedzialek lecę do Bristolu do dzieci i wnuków :) L-4 mam do 28 go :D oj susana ,susana wiem co czujesz Pitko ...

Gość Sonia 1
Dobrej podróży Yolcia.Jestem zajęta bo to u nas czas opłatkowy/znaczy w AA/.Trzeba się podzielić z przyjaciółmi,poprzytulać.Pięknie jest.Dlatego Ciebie Yolciu też przytulam już dzisiaj,bo nie wiem czy potem będziesz się kontaktowała.A dzisiaj opowiedziałam na dużej grupie jacy jesteście wspaniali i jak potraficie wspierać i podnosić we mnie wewnętrzne piękno. I oni wszyscy też wam dziękują za to.

Dzien dobry! Wlasnie wyszorowalam kuchenke i zabieram sie za lodowke, dwie znienawidzone przeze mnie czynnosci w kuchni. Kiedys to trzeba zrobic :) Przeczytalam przerazajacy artykul na temat zarazkow w sluchawkach prysznicowych, na klamkach i tego typu miejscach i moja fobia rosnie. Z drugiej strony jest dylemat, bo zabijajac zle bakterie zabija sie tez te dobre i moj tato mowi, ze przetrwaja tylko te najstraszniejsze. No i co z tym zrobic, hm..... Sonia, ty nasz aniele strozu topiku, zawsze mi sie robi cieplo na sercu jak Ciebie czytam. Yola, udanej podrozy za granice :) Bedziesz wnuka sciskac, calowac i gryzc po tych malych stopkach :D Ciesze sie, ze lepiej sie czujesz. A reszta galganow gdzie? Odezwijcie sie! Milego dnia kochani!

Witajcie w słoneczną sobote :) susana najgorsza robota dla mnie to prasowanie, a potem mycie lodówki i schodów ,ja się rozpakowuję po szpitalu i pakuję na wylot :) pozdrawiam i miłego dnia wszystkim soniu ja też Cię tulę :D