Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Sonia 1
Agatka,u mnie śmietana do mizeriii jest,do zupy też trochę jak trzeba.Nie kupuję jogurtów i ograniczyłam mleko do minimum/znaczy żadna zupa mleczna albo mleko w kubku,kakao itd/.Ser żółty też czasami zjem.Tylko bez przesady.Z innymi rzeczami tak samo.Córka nie ,bo to sportowiec i teraz na przykład jest znowu przed zawodami.Jak będzie to poproszę o przykładową dietę dzienną jaką robi dla klientów i Ci prześlę.

Właśnie Agatka Sonia ma rację jak raz na jakiś czas musisz zjeść mizerię to ją zjedz ja jem ogórki jak na mizerię z koperkiem albo ze szczypiorkiem albo z cebulką i olejem lnianym to kwestia przyzwyczajenia.Nie ma tak ,żeby zastąpić mizerię czymś innym bo to już nie jest mizeria ,to tak jak w schabowym zastapisz wieprzowinę drobiem i już nie jest schabowym, tylko filet w panierce :D

Agatka ,jeśli wykluczasz mleko krowie z powodu laktozy i kazeiny to kozie tego nie zawiera .

Witam i ja w deszczowy Czwartek,byle do Piąntku, w Poniedziałek też mam wolne bo wybieram się do Zakopanego omówić parę spraw związanych z Miejskim Ośrodkiem Kultury w sprawach wycieczek. Sonia dobrze że coś się ruszyło u ciebie w grupie będzie jak kiedyś zobaczysz

Ja natomiast używam nabiału co prawda nie dużo czyli np jogurtu naturalnego do zup czy sałatek,mizerii na wieczór serek wiejski u mnie jest co jakiś czas i jest git na mnie dobrze nabiał działa kiedyś nie jadłem wcale i nie chudłem,w swojej diecie wprowadziłem nabiał i było na plus, nie są to jakieś ogromne ilości też,natomiast mleka w ogólne nie pije,ser złoty kiedyś uwielbiałem teraz z nie zrezygnowałem,praktycznie do zera.

Gość Agatka1214
nie mogę serka wiejskiego za białym serem też nie przepadam po diecie białkowe tak mi zostało dziś kupiłam makaron żytni jutro go zjem z pesto najgorsze ze pomidorów nie mogę bo zawsze jakieś leczo można zrobić mam prośbę podajcie mi przepisy na surówki bo nie mam do nich ręki zawsze mama mi robiła i były przepyszne a mi nie wychodzą :(

Gość Agatka1214
a ja do kawy muszę mleko narazie daje to bez laktozy może spróbuje sojowego a dzisiaj śniadanie 3 kromki chleba 100% żytnia z jajkiem i szczypiorkiem 2 śniadanie truskawki i 2 mandarynki wiem Yola co powiesz chemia . Obiad makaron żytni też tylko z mąki zytniej bez pszennej z pesto i kolacja łopatka pieczona z kalafiorem miłego dnia

Gość Sonia 1
Agatka,nie używaj nic sojowego i już.Soja to GMO w tej chwili.Zamiast makaronu ryż albo kaszę jaglaną.Moja córka mówi,że najgorsze produkty to te fit i wszystkie,które są bez czegoś/czyli np bezglutenowe/.Generalnie,żadnych wynalazków tylko nieprzetworzone produkty.Ja nie jestem ekspertem,ale uczę się od Yolci.Od czasu jak biorę witaminy,które poleciła to wszyscy wokół chorują a ja nie/od siebie piję jeszcze herbatkę z kwiatu czarnego bzu i lipy/.

Sonia i ma racje produkty ''fit'' to zło jak nie gorsze niż ich zwykłe zamienniki,kasze jak najbardzej ,ryż brązowy,ja akurat makaron wcinam bo mam z niego duży zapas energii dobre złożone węgle, ale oczywiście godzinę przed wyjściem na rower. Agataka na wieczór zamiast łopatki zrób sobie pierś z kurczaka z warzywami np na patelnie lub rybe,pamiętaj na noc białko zero węgli.

Gość Agatka1214
jeszcze nie :)

Witam w deszczową Sobote,dzisiaj miałem jechać znów w Beskid Wyspowy ale leje zero widoczności kicha jednym słowem wieć sobie odpuszczeń,a wy jak tam na dziśaj Agatka napewno cos ciekawego znajdziecie,ja swoją Mazde wystawiam do miesiąca czasu tak myśle.

Gość Sonia 1
No to się raduj!Ja miałam jakieś koszmary w nocy i nie mogę przyjść do siebie,a dodam,że sny mam rzadko.Grupa lepiej,nowi doszli a jutro jadę na 10 rocznicę kolegi.

Gość Agatka1214
hej jak lubicie orzechy to teraz w promocji w biedronce jest mieszanka bakaliowa ma dobry skład bo w niektórych same rodzynki są

Gość Agatka1214
a za ile ja chcesz i jaki rocznik ? i ci ma w wyposażeniu?

Agatka Jeżeli orzechy to polecam masło orzechowe z primavika do pieczywa ciemnego w sam raz. A co do auta to rok 02|03 ciemny niebieski wyposażenie wersja TOP czyli full, skóra ,pełna elektryka,podgrzewane lusterka,siedzenia,wielofunkcyjna kierownica ,tempomat (fajna sprawa:))xenony,6 poduszek,klimatronik,swiatła przeciwmgłowe z wersji mps itp przebieg 200 tyś,opony letnie i zimowe w bdb stanie,oczywiście 2 litrowa nie zawodna benzyna 141km ;)co trzeba w aucie wymienić yyy tylko olej za 5000 tys km tak to nic auto bez żadnych dokładek,cena naprawde atrakcyjna ja za tą wersje na pewno( po znajomości sie dogadamy hah w razie czego) Ale cena napewno nie będzie większa niż 12 tyś na allegro czy olx

Gość Agatka1214
fajna sprawa ale niestety my chcemy najwyzej do 8 bo jeszcze gaz musimy włożyć ale jak coś się zmieni to napewno Ci napisze ale dziękuję bardzo a na co zmieniasz ?

Agatka mi sie ze sprzedażą nie śpieszy w ogóle tu mam auto pewne i sprawdzone, a też nie wiadomo na co trafie,ale po Mazdzie będe myśleć o ...Mazdzie :) miałem parę już aut i Mazda jest najbardziej bezproblemowa. Za dwa tygodnie jak coś ją wystawie to ci linka podeśle,ja bym gazu nie wsadzał sensu nie ma nie pali dużo mi wychodzi trasa 7l ,miasto maks 9,3 litra ogólnie setkę robię nią za 35 zł plus minus,noi co jest dużym plusem w Mazdach to nagłośnienie daje rade zmieniarka cd6 i tuba Pioneera jak kto lubi

Gość Agatka1214
no ok to podeślij zobaczymy

Witam w słoneczną niedzielę :) Agatka ja nie kupuję mieszanek bakaliowych bo nie uważam nerkowców ale zrobiłam zapasy migdałów i orzechow laskowych i włoskich w biedrze i brazylijskich oraz rodzynek w promocji w rossmenie :) poza tym jem wszystkie pestki i oczywiście 2 jądra pestek moreli gorzkiej na dzień UWAGA ! koniecznie macie też jeść :D

Witam w Poniedziałek o poranku,ja dziś wyruszam na Zakopane może uda mi sie zaliczyć jakieś regle zakopiańskie hah tak więc pozdrawiam po góralsku Hejj !!

Gość Sonia 1
Witajcie! No Deep to ja się przyłączam.Yolcia ja wolę olej z moreli gorzkiej,bo pestki ciężko przełupać.Ale dobrze,że przypomniałaś.Czytałam też o kompotach z wszystkimi pestkowymi owocami.Ja robię.Z moreli,brzoskwinii,wiśni czereśni i śliwek.

Deep ranny ptaszek :) Witam ja od dziś latam na rehabilitację po 33 tygodniach będę jak nowa hehe.Dziś na obiad mam zupę z miętusem pycha pozdrawiam

I ja również witam w biały Wtorek u mnie sypie świeży śnieg i troche już nasypało Wczoraj nawet zaszalałem czyli zaliczyłem Nosal dalej zeszedłem na Nosalową Przełęcz gdzie udałem sie na Polane Olczyską ,dalej na Wielki Kopieniec,pogoda idealna,śnieg zmrożony więc dobrze sie szło , widoki pierwsza klasa :D zeszło cały dzień praktycznie bo na koniec poszwędałem sie na lajcie już po Krupówkach ;) ;)

Gość YOLANTA555
Deep super te Twoje relacje są przynajmnie namiastka wspaniałości :D