Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Uzywam z firmy kikkoman (taki podawali do sushi, wiec sie przekonalam. Nie ukrywam, ze jest sporo drozszy od innych. Moze jeszcze z tanszych z tao tao?

tao tao to mialam kiedyś i był bardzo slony a ten co Ty mówisz to widziałam rożne w jakim kolorze ma być nalepka?

A, przyznam sie jeszcze, ze ja to sobie czasem lubie zjesc ziemniaka w mundurku z maselkiem i koperkiem, ale jem jednego :D i mi starczy. Wszystko z umiarem, no! :)

Gość agatka1214
Deep nie moge laczyc weglowodanow i bialek

a no tak każda dieta inna,ja łącze bo w moim przypadku przy wysiłku fizycznym węgle wskazane,pozwolą zregenerować zapasy glikogenu mięśniowego, a białka umożliwią efektywną regenerację tkanki mięśniowej po intensywnym wysiłku fizycznym.

no poczekaj muszę policzyć dni myslisz ,ze to takie proste? ;) Deep zaliczam Ci ten 16 dzien to Twój 3 trzeżwy poniedziałek ! BRAVO !!! :)

Gość gość
Dziewczyny, trafiłam na Waszą dyskusje, bo zbieram ciekawostki do referatu (studium kosmetyczne to nie tylko paznokcie hihi). Pisze o alternatywach dla soli w diecie i co do tego kikkomana to on jest dobry, ale drogi i tyle. I teraz najlepsze: Tao tao ma lepszy skład od kikkomana, bo ma więcej soi. Kikkoman tez ma dużo, podejrzewam, że będzie to ok. 30%, ale tao tao ma 34 proc. Naczytałam się mnóstwo etykiet ostatnio. I ten Kikkoman rzeczywiście ok, ma jakość, ale tao tez ma wysoką jakość i na dodatek połowę mniej kosztuje. A tego sosu sojowego trochę idzie, jak się regularnie gotuje

Dzien dobry! Mialam dzisiaj rano cos do zalatwienie i dlatego sie nie meldowalam. Gerda, nie wiedzialam, ze kudzu zageszcza, ale chyba zostane przy przyjmowaniu go w postaci tabletek :)

Agatka, poogladaj sobie na vod.pl taki program przepis na urode. Na pewno Cie zmotywuje do dzialania :) Ja czasem lubie sobie poogladac takie programy.

Gość agatka1214
Dobrze zobacze jak wroce do domu dzis sniadanie 3 kanapki z ogorkiem i pasztetem z ciecierzycy chleb pelnoziarnisty 2 sniadanie 1kanapka z tym co na sniadanie obiad 3 golabki z miesem kolacja 3 jajka i puszka tunczyka do tego jakies warzywo .

Zamienilabym sniadanie z kolacja (moim zdaniem za duzo bialka na noc) i w ogole zamiast tego tunczyka to jakies warzywa. Wiecej warzyw! Biedna Agatko, ale sie Ciebie wszyscy czepiaja! Cmok ode mnie :)

A nie myslalas Agatko, zeby na to drugie sniadanie, albo nawet na pierwsze robic sobie koktajle? Mialabys kopa energetycznego, a kanapki na drugie, jesli musisz kanapki.

miłej Pani gość dziękuję za informacje ale różnica w kaloriach potężna ja na takie rzeczy hmmm

agata doprowadzisz się wysokiego poziomu cholesterolu takim jedzeniem ostrzegam bez owoców i warzyw daleko nie pojedziesz wiem bo też taka madra byłam ...

susana ! muszę szybko podnieść kwas moczowy na 8,żeby dostać się na badania ! ja chyba zwariuję albo żyję w innym świecie 0_0

No wlasnie w biedrze kupilam, tez jakis czas nie bylo, ale znowu sie pojawil, takze sprawdzaj jak bedziesz w sklepie :) My to, Gerda, mogllybysmy razem na zakupy chodzic, hehe . Pewnie bysmy sie przy podobnych stoiskach zatrzymywaly i razem szerokim lukiem omijaly alejke alko :D

Nie wiem, o co chodzi GErda, ja w ogole sie na badaniach, wynikach nie znam, niestety. Strasznie Ci tej dny wspolczuje! A nie ma jakis naturalnych metod, zeby sie tego swinstwa pozbyc? Nie wiem, akupresura, akupunktura, osteo?

Gość gość
Dziewczyny, jeszcze kilka słów, bo zaczęłam się jakiś czas temu wgłębiać w te sosy sojowe i jakiś horror jest, bo np. takie sosy Vitasia z Lidla mają w składzie 55% melasy buraczanej (!!!), fakt są bardzo tanie, ale to jest strasznie zła jakość i przede wszystkim to nie jest sos sojowy tylko de facto buraczany. Inne sosy mają np. glutaminian sodu (czyli sztuczny wzmacniacz smaku) - to jest akurat przykład House of Asia, albo benzoesan sodu w Woh Hup, który jest substancją konserwującą... Echh...