Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Sonia 1
Wieczorna,moja córka pracuje jako trener personalny.Oni rozpisują diety indywidualne.Sama z wszystkiego korzysta,zdobyła w tym roku dwa tytuły na mistrzostwach polski.Uczyła się u Jakuba Mauricza.Możesz znależć na youtube,,Zapytaj trenera,,.Ja schudłam 5 kg pomimo tego,że jadam głównie wieczorem.Odrzuciłam połowę zjadanego chleba/powinnam całkiem/,przestałam smażyć na oleju i używać dużej ilości nabiału.Poza tym jem rano dwa jajka/przedtem nie jadłam nic/na miękko.I tak mam nadwagę ale jakieś efekty są.Do smażenia ona używa olej kokosowy bezzapachowy,masło klarowane i smalec.Zamiast mąki pszennej jaglaną.Dzisiaj robiłam naleśniki:jajka,mleko kokosowe i mąka jaglana.Dobre,tylko bez oleju w cieście trzeba mieć dobrą patelnię.A jutro zupa z czerwonej soczewicy.To chodzi o to,że wyroby pszenne plus mleczne powodują coś w rodzaju uczulenia,zalegają w jelitach i dlatego się tyje.Za dużo nie wiem niestety bo u mnie to funkcjonuje w ten sposób,ze córka przyjeżdza i czyści szafy z niedobrych produktów.Np.płatki z mlekiem zakazane/wyrzucone/,ser topiony/kosz/,cukier z cukierniczki won,nasypany ksylitol itd.

wieczorkiem witam ,wieczorna 70 km robisz w tydzień na rowerze w taki mróz? no podziwiam Cię bardzo i chwalę :) Sonia to Ty masz superosko jak masz taką "sprzątaczkę " od chemii ,serek topiony??? że cos takiego można kupić jeszcze ?powinno być dawno wycofane ,cukier ? to samo ! no to ja czekam na smaka Twojej zupki z soczewicy bo moja już wyszła a dziś zupę hipokratesa ugotowałam:)

Susan ja też jestem wykończona! policzyłam, że 18sgo stycznia minie mi 160 dni zwolnienia i czas przygotować się do świadczenia rehabilitacyjnego, więc dzień spędzilam na grzbaniu w papierach i kserowaniu ich a jutro do lekarza,już mam nerwa,proszę o wsparcie :D

Gość YOLANTA555
sama sobie jestem wsparciem :) pozdrawiam

Gość wiieczorna
Sonia dzięki! Yolanta na razie góra - 2 stopnie wczas rano u mnie w DE z tego co pamiętam to w zeszłym roku do -9 jeździłam. Miłego wieczoru wszystkim!

Gość Sonia 1
Jestem,tylko miałam ciężkie sprawy rodzinne.Yolcia,cały czas was wspieram.Bez gadania.Zupy nie zrobiłam dzisiaj.Zgrzeszyłam i zjadłam na mieście coś niezdrowego.Teraz piję miętę i pokutuję.Organizm mam nieprzyzwyczajony do takiego paskudztwa.Duch mi siadł.

Gość Susan07
Jola, wspieram! Tylko teraz, przed koncem polrocza, wkuwam z dzieciakami, zeby sobie troche oceny poprawili. Dzis weekend przed przyjazdem meza, trzeba zaczac powazne przygotowania! Milego weekendu wszystkim Wam zycze.

Witam w sobotę ,u mnie temperatura na plusie, na obiad mam ziemniaki ,jajeczko sadzone (na wodzie ) i sałata rzymska oczywiście z olejem lnianym i szczypiorkiem .Czekam na "Żółty szalik " o 16-stej na Kino Polska ,polecam -warto obejrzeć . No tak susana sprząta i pichci na przyjazd męża a reszta co porabia? soniu żyjesz po tej "chemii" ? ;) mięta pomogła???

Gość Sonia 1
Sonia żyje.Dzisiaj gołąbki zrobiłam/ na cały tydzień przypuszczam/.Ale żołądek jeszcze nie tak jak zwykle.,,Żółty szalik,, to jeden z lepszych filmów moim zdaniem.A ja oglądam,słucham Arona Jasnowidza,kolega polecił.Dużo tego.

Gość Yolanta555
Spać nie mogę przez dostawę nocną do biedry wrr Sonia jak mam traktować to doświadczenie? Bo nijak nie mogę tego zidentyfikować!

Fajnie macie, że śpicie slodko chociaż tyle pociechy mam☺ja chyba białą noc muszę wziąć na klatę, bo nastepne dwa tiry czekają na rozładunek do biedry

Gość Sonia 1
Ja też nie śpię bo słucham.Muszę skumać.Na razie nie mam zdania.

Witam w słoneczną niedzielę :) dopiero wstalam i jestem nieprzytomna życzę miłego dnia :) soniu ja nie dalam rady tego słuchać ,na ten czas .

Gość Sonia 1
Ja byłam,ale też myślałam,że jestem sama!

Gość Sonia 1
Witajcie w śliski poniedziałek.Coś nas mało ostatnio.Yolcia melduję zakup witaminy D3.Jakoś tak czuję się samotnie od dwóch dni.

Witajcie , u mnie spadł śnieg ! :D nareszcie ! ale pięknie jest :) soniu a jak ja wczoraj sama całą niedzielę byłam to dobrze? bo Ty tylko myslałaś, że sama byłaś ;) D3 bierze się w naszym klimacie od września do maja !!! a w naszym wieku to już konieczność naokrąglo! (wiem, że Ty akurat dużo przebywasz na słońcu ) napisz mi ile uncji albo jednostek ma ta ,którą kupiłaś. Ja dziś skompletowałam dokumenty na zasiłek rehabilitacyjny bo mi 182 dni L-4 upłyną 9 lutego, obym go dostała ! bo do szpitala znowu iść to mi się nie uśmiecha . Pozdrawiam wszystkich

Gość Sonia 1
Vitrum D3 forte 2000 j.m./50 czegoś czego nie mam na klawiaturze/ Powodzenia życzę.U mnie mokro, ciśnienie spadło i głowa mnie boli.Jestem typowym meteopatą. Gdzie Deep? Nie żebym była wymagająca ale wolę wiedzieć,że nic mu nie jest/tyle wypadków podają w górach/.

Deep się tyle wybyczył, że teraz za robotę się wziął ,sonia przyzwyczaj się On tak ma , jak się przez tydzień nie pokaże to będziemy się martwić... U mnie to samo ,nie żeby mnie głowa bolała ale ciężka jest jak globus :D witaminkę zakupiłaś ok a miód z cytryną na czczo pijesz? czy kawę zapodajesz ?

Gość Samsonka
Hej dziewczyny, Ja wpadam tutaj czasami i sobie Was czytam :) gdy jestem w pracy, wtedy mimo pracy mam więcej czasu. W domu zawsze coś do roboty się znajdzie. U mnie śniegu w dalszym ciągu brak, i jakoś dzisiaj tak mega mi smutno. Pewnie przez pogodę bo ciągle ponuro i deszcz pada.

Hej samsonka no to faktycznie masz pogodę depresyjną ,u mnie przepięknie biało ,nachodziłam się dzisiaj bo uwielbiam taką pogodę a bylo to tak :) : kupiłam rano w "mojej" biedrze (nazywam ją tak bo za plotem stoi) taki zielony dywanik i chciałam jeszcze jeden i zwiedziłam 4 biedry z buta i zielonego nie było nigdzie ! i jutro mam misję na następne biedry w poszukiwaniu zielonego dywanika :) a zostało mi ich 10 do zwiedzenia

Gość gość
Yolanta, no to misja jak się patrzy :) podesłałabys pocztą odrobinkę tego śniegu :) ja też lubię zimę. Ale wyłącznie gdy jest śnieg. Tutaj góry a jego nadal brak. Był w tym roku raz. Porobiłam parę zdjęć to teraz na nie patrzę i patrze i marzę o tym śniegu :)

Gość gość
Jolanta, wiem. Chciałam tym tylko Tobie humor poprawić, jednak się nie udało :/

Gość gość
Wyżej to ja Samsonka

Gość gość
Wiem, szkoda Ci kasy na znaczek :))