Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Ja kasze gryczana moge jesc nawet na sucho, ale mozna z warzywami, z sosem grzybowym, w pierogach, w golabkach... tak mi sie kojarzy :)

Sosik grzybowy do kaszy pycha! Albo rozne papryki podduszone, moze byc z cukinia, moze byc marchewka, pomidory, i tez bedzie pychota.

Gerda, z tym sosem z marchewka i selerem to ja wlasnie gryczana jadlam! Sos grzybowy przeciez robisz, tez bedzie swietnie pasowac (mozesz dodac sojowego do niego, jesli juz nabylas). Albo udusic papryke z cukinia, dodac passate i masz takie jakby leczo, ktore na pewno bedzie swietnie pasowalo do gryczanej.

no cukinie mam sos kupiłam :) no to do biedry po paprykę muszę skoczyć bo pomidory mam swoje zamrożone :) susana a Ty wiesz, że do tej pory u nas w biedrze nie rzucili jarmużu? tylko sałatę rzymską ...

Gość agatka1214
Czesc Gerda czy jogurt naturalny jest neutralny i taka mocarela kulka w woreczku tez jest neutralna bo niby te sery co maja byc neutralne to musza miec ile procent tluszczu i w ilu gramach ? A dzisiaj kotleciki z kaszy jaglanej i z groszkiem mniam

Gość agatka1214
Chce jutro zrobic taka ala pizze bo dol to otreby zoltko i jogurt naturalny ale nie wiem czy jest neutralny i na wierzch jakies warzywa i na to chcialam mocarelle albo inny ser tylko nie rozumiem o jskie chodzi neutralne i czy ta ricota tez jest neutralna

Gość gerda1966
agatka proszę spisz sobie to i wrzuć na lodówkę ,ile razy można pytać o to samo? Grupa neutralna to miedzy innymi: zakwaszane produkty mleczne słodka śmietana i śmietanka do kawy sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. białe sery

Gość agatka1214
Ale to nie jest ciasto na pizze typowe tylko taki placdk otrebowy

Gość agatka1214
Ale mozesz mi napisac jak robisz ta pizzeijak bys mogla odpiszesz mi na temat tych serow i jeszcze jedno czy polendwica lososiowa tez jest neutralna bo chyba wedzona jest

hej wam, coś dzisiaj u nas spokojnie widzę nic się nie dzieje a propo pizzy czy innych wynalazków nawet ''tych '' dietetycznych dał bym sobie narazie spokój z takimi rzeczami przy redukcji,bo można dodać nawet nie świadomie jakąś bombę kaloryczną ..a suma sumarum po tygodniu wychodzi że jesteśmy 1000 do przodu i efektów nie ma

aga wszystkie ryby wędzone na zimno są neutralne na łososiu pisze wędzony na zimno lub na gorąco

aga napisalam na temat serów gerda1966 dziś agatka proszę spisz sobie to i wrzuć na lodówkę ,ile razy można pytać o to samo? Grupa neutralna to miedzy innymi: zakwaszane produkty mleczne słodka śmietana i śmietanka do kawy sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. białe sery konkretnie pytaj czego nie rozumiesz ?

Deep dlaczego wynalazki? ja daje na pizze cukinie,kiszone ogorki,cebule,czosnek,papryka i zielsko i cayenne a do tego cos ala chutney z papryki,czosnku,pomidorow zaliczam Ci ostatni wtorek :) ja dziś u lekarza byłam to mnie tu nie było a susana zaginela

a to przepraszam jeżeli masz takie składniki _) ja jestem ogólnie uczulony na słowo ''pizza'' no ale dobra Wtorek jak najbardziej zaliczony,właśnie gdzie Susan

aj Deep szkoda gadać do piatku muszę nabić sobie kwas moczowy na 8 (mam 6) zeby sie załapać naprogram testowania leku na dne ktory w Polsce kosztuje około 180 zloty

gerda nie jestem w temacie ale współczuje naprawdę ale z tego co piszesz to watro nabić i zrobić test

400g mąki 30g świeżych drożdży na suchych sie nie znam 1 łyżka cukru 1 szklanka wody 1/2 łyczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek Mąkę do dużej miski, dodać wszystkie składniki oprócz wody i drożdży. W wodzie letniej rozpuścić drożdże i wlać je do pozostałych składników. Wyrabiać ciasto do momentu aż będzie to jednorodna masa. Z reguły kilkanaście minut intensywnego ugniatania wystarcza. Odstawić w jakieś ciepłe miejsce na ok 20min, aż do wyrośnięcia. Ja na blache kładę pergamin do pieczenia Następnie rowałkować, rozgnieść lub innym sposobem doprowadzić do tego aby nasze ciasto wypełniło tą blachę, na bokach dobrze jest podwinąć końcówki. Smarujemy keczupem ,ja przecierem pomidorowym,sypiemy oregano,slodka paprykę ,cayenne albo co kto lubi i na to co kto lubi i do pieca 250 stopni na termoobiegu 15 minut wystarczy :)

Tak Deep innego wyjścia nie mam ale wiesz jak sie czuje fatalnie jak zre mieso ? niedobrze mi ...

gerda muszę sie bardziej zagłębić w ta sprawę jaka jest ogólna profilaktyka tej choroby i czy możną wyjść z niej całkowicie

Gość gerda1966
Witam wszystkich z ranka :) gdzie jesteś ptaszyno? chorujesz czy co? Deep nie jest to choroba uleczalna :(

Gość Susan07
Dzien dobry, Nie, nie choruje, po prostu mam urwanie glowy, duzo roznych rzeczy do zrobienia, do tego mnostwo lekcji do zrobienia z dziecmi, no i corka jest zagrozona z jednego przedmiotu i jestem tym przerazona.... Ja zawsze bylam prymuska :(