Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

a z sokami to jest tak odchudzający to z ananasa bo spala tłuszcz a dla zdrowotnosci i witalnści i oczyszczania to z marchewki , buraka, pietruszki, selera korzeniowego i naciowego, granata,jabłek ,pomaranczy,cytryn i grejfruta no wiadomo ,ze jeszcze ze świeżej kapusty jest bardzo zdrowy no i kiwi ale ja mam na to alergie i teraz tak : każdy ma inną teorię ja nie mieszam warzyw z owocami ani cytrusów jabłkami no jakby co to pytaj susany ona robi koktajle mieszane ja sie na tym ne znam

Ananas jest bardzo dobry! Chcialam powiedziec, ze zaprzestalam tych musow owocowych, bo mnie strasznie po nich wzdymalo! Byc moze to byla za duza dawka.

Ja bym stawiala na warzywa jesli chodzi o owoce, ewentualnie dodac pomarancze czy jablka do soku, koniecznie z jednego buraka przynajmniej, marchewke, selera i takie tam. Ananasa tez mozna zjesc lub zrobic sok osobno. W mojej rodzinie sie mowi, ze jedzenie rozlaczne to rozlaczne, czyli chleb absolutnie nie z ryba czy z miesem, nawet jesli to jest wedzone. Ja sie tego trzymam, widze roznice. Przeciez taki wedzony losos (co prawda takiej formy nie popieraja, no ale co tam), z surowka to chyba lepsza opcja niz kanapka, przynajmniej dla mnie. Moj tato mowi, ze chleb to taki jadalny talerzyk i nalezy go unikac. Jakby co, wszyscy procz mnie naprawde chudziutcy, czyli to na pewno dziala. Szwagier stracil z 30 kilo, odzyskal zdrowie i energie. Moglabys, Agatka, tak eksperymentalnie, przez dwa tygodnie postepowac wedlug tego, co ja mowie, zobaczysz jak sie bedziesz czula.

Szwagier z 78 kilo przy 185, siora, 49 kilo 162, moj tato z 58 kilo 170, nie mozna powiedziec, ze nie jedza, po prostu sie trzymaja pewnych zasad.

Dzien dobry, jak sie macie? Dzieci dzis pierwszy raz do szkoly po feriach ida... Latwo nie jest :) Niesmialo planuje zabrac sie wreszcie za jakies cwiczenia, trzeba sie ruszyc.

Gość agatka1214
Gerda mam jeszcze pytanie bo Ty bierzesz ta spiruline to musze konieczne brac podczas posilku i czy 3tabletki odrazu czy rozdzielic na caly dzien bo kiedys kupilam bo podobno wspomaga oschudzanie

Gość gerda1966
Witam z ranka :) ja w pracy ,susana ja tak myślę ,żę moje kijki czekaja na chodzenie 4 lata może nordic walking? czytam książkę ajurweda na co dzień i tam jest takie coś jak powitanie słońca i myślę, że od yego susana powinnyśmy zacząć http://www.sivananda.eu/pl/pozycje-jogi/cwiczenia-jogi-dla-osob-w-kazdym-wieku/powitanie-slonca.htmlnordic%20walking

agatka z tego co mi wiadomo to chlorella wspomaga odchudzanie a spiruline bierzesz gdy nie jesz mięsa bo ona zastępuje białko :)

Gość agatka1214
Suzana a jak twoj szfagier to zrobil mozesz mi podac przykladowy jadlospis tylko ze z miesem bo Ty chyba go nie jesz . u mnie dzis 2 buleczki otrebowe z salata ogorkiem no i ta szynka lososiowa zjadlam zanim przeczytalam zeby nie laczyc z wedzonymi pozniej pulpety z mizeria z jogutem greckim i na kolacje kasza kuskus z mieszanka warzyw z lidla czy moze byc ten jadlospis ?noi rano blonnik i szklanka wody i pol cytryny

ale ale agata przeczytaj sobie to : Chlorella wspomaga usuwanie toksyn z organizmu. Chlorella – jako środek odtruwający – działa najskuteczniej, gdy jest stosowana 20 minut przed posiłkiem, można ją jednak przyjmować z innymi pokarmami lub lekami. Spirulina nie jest tak zdolna do pozbywania się z organizmu metali ciężkich tak jak Chlorella . Chlorella najlepiej nada się dla osób mających problemy z zatwardzeniem i chcą oczyścić organizm. Spirulina natomiast przede wszystkim wpłynie uodparniająco oraz jest suplementem stosowanym podczas diety. Chlorella zawiera mniej białka niż Spirulina, ale znacznie więcej żelaza, chlorofilu oraz kwasów nukleinowych. Spirulina znacznie silniej działa przeciwwirusowo, wspaniale wzmacnia system immunologiczny, stanowiąc naturalną i bezpieczną broń, pomagającą nam zwalczać różne infekcje. Spirulina może być niezwykle pomocna w walce z nadwagą, ponieważ w jej białku dużą część stanowi fenyloalanina, odpowiedzialna m. in. za kontrolę apetytu. Tak więc, przyjmowanie Spiruliny na półgodziny przed posiłkiem, pozwoli szybciej uzyskać uczucie sytości, a jednocześnie pokryje zapotrzebowanie na składniki odżywcze.

Gość agatka1214
Aha czyli nie brac tej spiruliny tylko kupic to co napisalas?

No szwagier to nie laczyl bezwzglednie. Zadnych kanapek, zadnych zoltych serow, majonezow, wedlin, slodzonych jogurcikow. Na sniadanie owsianka na wodzie z orzechami i suszonymi owocami. Jesli mieso to z warzywami, zadnych panierek, kasza tez z warzywami i juz bez miesa.

Gość agatka1214
To dzis kupie ta chlorelle to spirulina bedzie do wyrzucenia chyba ze komus oddam

agatka przeczytałaś do końca to co Ci wstawiłam? tam pisze ,że spirulina zmniejsza apetyt to jej nie wyrzucaj tylko dokup chlorelle i bierz i to i to . Jako ogólna zasada, powiniennaś spożywać spirulinę i chlorellę w stosunku 2:1 czyli jeśli spożywasz 10 gram spiruliny dziennie, jedz 5 gram chlorelli :) teraz już rozumiesz ??? wszystko ??? aga ? :D

Gość agatka1214
Rozumiem dziekuje a co myslicie o tych moich buleczkach otrebowych sklad otreby zoltko jogurt i ziola lub czasem dodam do nich sliwki suszone moge takie jesc z warzywami lub od czasu do czadu z wedzonym lososiem?

Gość agatka1214
A suzana przez jaki okres czasu schudl twoj szfagier?

Trudno mi powiedziec, on po prostu zaczal sie dobrze odzywiac, powiedzmy, ze w ciagu roku.

Gość agatka1214
Rozumiem z tego co napisalas to moge zrezygnowac ze wszystkiego oprocz chleba tyle ze bede jadla te buleczki otrebowe a wedline to robie sama lub wedzimy karczek szynke lub schab i kielbase a jak kupuje to tylko ta wedzona lososiowa

Gość agatka1214
Gerda ale to sa otreby +zoltko a zoltko jest neutralne prawda?

no w sumie żółtko neutralne jest , napisz mi tu cały przepis na te bułeczki najlepiej :) bo kapusty czerwonej się nie doczekałam od Ciebie :(

Gość agatka1214
Napisalam Ci ze jest z occtem a Ty nie chcialas z occtemm. Otreby blenduje na make ale trochce dodaje calych zoltko jogurt naturalny i przyprawy ziola prowasalskie mozna dodac zurawine i mieszam lyzka zeby sie polaczylo no i do jakies foremki i na 3min do mikrofali

Gość agatka1214
To wedliny nie moge na kanapki a co myslicie o serze bialym? albo ostatnio zrobilam oaste z ciecierzycy

Za mlodu, dawno dawno temu, cwiczylam hatha joge :) Slyszalam tez od wielu osob, ze swietnie na nich dziala. Siora zaczela wlasnie kurs na instruktora jogi, jest wielka entuzjastka.