Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd ta moda na nadawanie dzieciom starych imion

Polecane posty

Gość gość
Ja miałam od 4 klasy tj. 92 rok, Alfreda i Bronisławę i nikt się nie śmiał, na początku było zdziwienie ale szybko przeszło w codzienność, a jak w tv nastał Alf to wiadomo Alfred nim został dla nas i było super. Nie kojarzę nigdy wyśmiewania imion, a zawsze jakieś tam się trafiły w szkole.

Gość gość
Dla mnie Melania to piekne imię, a zdrobnienie Mela jest urocze dla małej dzieczynki. Moja córeczka, która urodzi się w styczniu będzie miała tak na imię. Zresztą klasyczne, tradycyjne imiona są uniwersalne i zawsze się sprawdzają. Nie wyobrażam sobie jakoś żeby Jessica czy Vanessa zostały lekarzem, wykładowca na uczelni czy premierem. Ale dla striptizerki imiona jak znalazł...

Gość gość
gość dziś Co wy z tym zdrabnianiem? no popłuczyny PRL-u z was aż miło pechowiec.gif Stachu Rychu Zocha? Tak to wasi rodzice wołali. Mój syn ma w klasie Stasia i mówią Staś, Stanisław inaczej nie słyszałam nawet z zabawie i fajnie, że tak się uczy dzieci na Zosię mówią Zosieńka, Zosia, Zofia i to takie bajtle małe - Zofia :D fajnie to brzmi z ust mojego "Mogę iść do Zofii?" To wy ograniczone czupiradła wychowane przez tak samo ograniczonych ludzi macie z tym problem. Wasze dzieci już są mądrzejsze mam nadzieję.... no póki ich oczywiście tą swoją gnojówą umysłową nie zalejecie. x zgadzam się! dobrze gadasz dać wódki :D

Gość gość
Staś jest ładnie? może dla kilkulatka, ale później i tak zostanie Stachem, Staszkiem (bleh). Jasne, już widzę jak wołają :Zosia", jak słyszę na podwórku jest Zośka, Zuźka itp nie ściemniajcie tutaj :D Jessica i Vanessa też się nie nadają, bez sensu takie porównanie, są imiona uniwersalne, ale to na pewno nie są te stare :P.

Gość gość
Autorko, a skąd była ta moda na Kaśki, Joaśki, Andzie, Marzeny, Pauliny, Moniki, Izy, Magdy i resztę SYFU? nie dość, że imiona obrzydliwe to jeszcze nasrane w każdej klasie po trzy Kasie i trzy Asie :D

Gość gość
mam to samo zdanie co autorka,imie to prezent od rodzicow dla dziecka na cale zycie ,bylabym wsciekla gdyby dali mi jakas Marysia ,Antosia ,Zosia ,Wiesia itp ,nosz kurde przeciez to obciach !!!miec imie takie jak miala babcia,prabacia -zwlaszcza ,ze kiedys nie bylo tylu mozliwosci zeby dac dziecku imie takie jakie sie podoba ,musialo byc polskie i najlepiej po jakichs swietych -no ale jak juz ktos napisal celebryci chca sie czuc wyjatkowi dajac swoim dzieciom tego sortu imiona a reszta barankow podlapala.....ehhhh szkoda dzieci

Gość gość
no najładniejsze było Kasia w moich czasach nikt się nie śmiał i dlatego jak psów było Kasiek :o tiaaaa.... no najważniejsze, że się nie śmiali, bo opinia debili i tłuków ogółu najważniejsza dlatego Kasia była co druga :o ot logika je/bców z PRLu :D

Gość gość
Obciach to jest Kevin, Allan, Andżelika, Nicole, Vanessa. Takie imiona nadje dzieciom patola. Pozdrawiam. Anna

Gość gość
Obciach to jest Kevin, Allan, Andżelika, Nicole, Vanessa. Takie imiona nadje dzieciom patola. Pozdrawiam. Anna xxxx Dokładnie

Gość gość
I nie mówcie mi, że to są stereotypy z tymi andżelikami, kevinami itd. Patrzę na swoich znajomych z dawnych lat i tych obecnych. Ci co pokończyli studia wyższe, pracują na prestiżowych stanowiskach nadają głownie imiona takie jk np Zofia, Anna, Joanna, Zuzanna, Jan, Piotr itd, ale ludzie, którzy pokończyli zawodówki : Andzeliki, Keviny, Nicole itd. Ostanio siedze w knajpie i słysze wołanie jakiejś matki " Kevin chodź tu", odwracam się a tam babka z telnionymi włosami do pasa i z pomarańczowym kolorem skóry. Tyle przypadków?

Gość gość
nooo i na bank wypowiadaja sie te gwiazdy ,ktore swoje dzieci wolaja Stasiu ,Franiu ,Krysiu hehehehe bo pani z tv takie dala :)zero wyobrazni i litosci dla wlasnych dzieci ,prostaczki

Gość gość
I nie mówcie mi, że to są stereotypy z tymi andżelikami, kevinami itd. Patrzę na swoich znajomych z dawnych lat i tych obecnych. Ci co pokończyli studia wyższe, pracują na prestiżowych stanowiskach nadają głownie imiona takie jk np Zofia, Anna, Joanna, Zuzanna, Jan, Piotr itd, ale ludzie, którzy pokończyli zawodówki : Andzeliki, Keviny, Nicole itd. Ostanio siedze w knajpie i słysze wołanie jakiejś matki " Kevin chodź tu", odwracam się a tam babka z telnionymi włosami do pasa i z pomarańczowym kolorem skóry. Tyle przypadków? Nie . To nie sa przypadki. Tylko świeta prawda. Takie imiona nadają prymitwy i patola.

Gość patriotka989898
No jasne - wstyd i obciach nadać stare, klasyczne polskie imiona. Lepiej nazwać dziecko Britney Lub Justin. A teraz prostaczki idzcie juz z Kafe - pora zdjąć tonę fluidu z ryja i iśc spać ;D;D

Gość gość
tak sobie to tlumaczcie buraczynki :) na pocieszenie poplaczcie sobie w JASIA hehehe (albo inna poduszke;))KROWY DOIC!

Gość gość
Czemu wrzucacie Alana i Brajana razem z Franciszkiem? Jakie są wg was ładne imiona? bo dla mnie np odpadają te kewiny i te marciny, mateusze, tomki, damiany i bartki i te inne które były za moich czasów naciapane w każdym domu, a już te co piszą o wyśmiewaniu to żałosne debilki. Przecież tych imion będzie na tyle, że wasze dzieci się nie będą dziwić tylko wy będziecie mieć z nimi problem, a dziadkowe imiona to będą imiona nasze i naszych rodziców czyli właśnie Anny, Katarzyny, Jacki i Pawły i ta reszta czy wy macie jakieś pojęcie o tym, że czas mija w ogóle?

Gość gość
coraz głupsze to kafe :o nie wierzę, że to wszystko piszą młode, wykształcone mamy, kobiety z polotem z kulturą i elokwencją :(

Gość gość
Wole stare imiona od Vanessy, Nikoli, Dzesiki :o Jestem z rocznika 86, nie przypominam sobie, zeby ktokolwiek smial sie z czyjegos imienia a byly nie tylko Zosie, Marysie i Heleny ale tez Ludwiki, Kacpry, Waldki i Wieslawy. Tu chyba o wychowanie chodzi, pewne rzeczy trzeba wyniesc z domu.

Gość gość
I nie mówcie mi, że to są stereotypy z tymi andżelikami, kevinami itd. Patrzę na swoich znajomych z dawnych lat i tych obecnych. Ci co pokończyli studia wyższe, pracują na prestiżowych stanowiskach nadają głownie imiona takie jk np Zofia, Anna, Joanna, Zuzanna, Jan, Piotr itd, ale ludzie, którzy pokończyli zawodówki : Andzeliki, Keviny, Nicole itd. Ostanio siedze w knajpie i słysze wołanie jakiejś matki " Kevin chodź tu", odwracam się a tam babka z telnionymi włosami do pasa i z pomarańczowym kolorem skóry. Tyle przypadków? xxxx Zgadzam się w 100%

Gość gość
oj tam nie wierzysz.........nam rodzice nie dali staroswieckich imion i dlatego zamiast zgapiac po celebrytach i masowo nadawac takie nie fajne imiona ,zwyczajnie je krytykujemy :P

Gość gość
No i kolejne potwierdzenie - ktoś powyżej jest prymitywem

Gość gość
a mi tam zadne imiona nie przeszkadzaja ,ale wnerwia mnie ,ze jak przychodzi fala na jakies imiona to wiekszosc na to leci i albo Julcie i Wiktorie albo Franki i Stasie WTF??nie daloby sie tego jakos wymieszac ??jak u sasiadki jest Franek to musze dac Stas??nie mozna Dominik ,Marek albo Artur??ogarnijcie sie przestancie dawac imiona na jedno kopyto to wtedy bedzie fajnie:))

Gość gość
prymitywem to jestes ty:)skoro lubujesz sie w staroswieckich imoinach to moze oznaczac tylko to ,ze jestes cofnieta:))gratulujemy rozwiazania testu!!;)

Gość gość
Zarzucacie zgapianie imion po dzieciach celebrytów, a sami nazywacie dzieci imionami celebrytów. Ciekawe

Gość gość
\prymitywem to jestes tyusmiech.gif skoro lubujesz sie w staroswieckich imoinach to moze oznaczac tylko to ,ze jestes cofnietausmiech.gif gratulujemy rozwiazania testu!!oczko.gif" xxxx Dżessika idz pomalować paznokcie na jutro i odrób lekcję

Gość gość
Zarzucacie zgapianie imion po dzieciach celebrytów, a sami nazywacie dzieci imionami celebrytów. Ciekawe xxxx hahahah dokładnie ;D

Gość gość
a mi tam zadne imiona nie przeszkadzaja ,ale wnerwia mnie ,ze jak przychodzi fala na jakies imiona to wiekszosc na to leci i albo Julcie i Wiktorie albo Franki i Stasie WTF??nie daloby sie tego jakos wymieszac ??jak u sasiadki jest Franek to musze dac Stas??nie mozna Dominik ,Marek albo Artur??ogarnijcie sie przestancie dawac imiona na jedno kopyto to wtedy bedzie fajnieusmiech.gif xx dokładnie, 20 lat temu jakoś mało komu podobały się takie imiona a teraz nagle wszystkim prawie, i nie porównujcie tego do czasów naszych babć matek itp bo kiedyś były inne czasy, mało kto się wychylał wtedy, tak samo było ze ślubami itp. a teraz są takie możliwości, ale nie, wszyscy się uparli na Julkę i Zosię i chcą koniecznie, że ich było najwięcej w klasie!

Gość gość
a ty Kundzia naloz maseczke z krowiego lajna na buziolek ,bo co to lakier do paznokci to pewnie nie bardzo sie wiesz:):*

Gość gość
a wy jakie macie imiona? do tych wytwornych dam powyżej :D Jakie by nie były bije od was straszne chamstwo i zgadzam się z gościem 23:54 :D wyluzujcie!

Gość gość
ty może nie wyzywaj na " staroświeckie'' imiona, a popatrz na te Briany Angeiliki czy Nicole, które Ci sie tak podobają- Angel ( ika ) to od anioła, Nicole, to po prostu kobieca , francuska wersja naszego zwykłego, ''staroświeckiego" Mikołaja itd....a Brian to celtyckie imie z wikipedii:''wywodzi się najprawdopodobniej od słów bruaich „wzgórze”, brigh „wysoki; szlachetnie urodzony” lub bri „silny”' więc tez jest " staroświeckim'', bardzo staroświeckim imieniem...

Gość opa opa
"Prymitywie, idiotko, debilko, buraczki krowy doić" - i takie kobiety dyskutują kto jest jakim człowiekiem, bo nadał dziecku takie, a nie inne imię, które koniecznie muszą obsmarować i wyzwać przy tym innych :o