Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda len

Mamy rodzące w styczniu 2015

Polecane posty

Gość Magda len
Aga życzę wytrwałości :) Ja już mam, ale na razie ręczny, podobno jest dużo słabszy niż ten elektroniczny, ale zobaczymy. Podobno na początku jest potrzebny, bo zbiera się bardzo dużo mleka i dzidzia nie nadąża jeść, ale później laktacja się dostosowuje do dzidzi podobno :) zobaczcie sobie Mamusie tak dla relaksu http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/?utm_source=facebook.com&utm_medium=share&utm_content=magiczna-kapiel-noworodka&utm_campaign=shareBelowPost

Aga, ale te wielorazowe pieluszki tak? Ja kupiłam laktator z Aventu ręczny.

Gość Dariaaa24
Aga, ja dostalam od siostry bo mało używała. Ale jeśli nie masz to nie kupuj póki co, bo może okazać się, że wcale nie będzie Ci potrzebny. A w razie co możesz w każdej chwili kupić :)

Gość aska1234
Położna Nam mówiła że ręczny laktator to trochę pic na wodę, bo trzeba się namachać a niewiele się ściąga, że jak już coś to lepszy ten elektryczny, ale ten znowu drogi około 300zł, u nas jest możliwość że można wypożyczyć w szkole rodzenia, 5zl za dzień, wiec opcja ciekawa, na rozruszanie laktacji jak znalazł

Gość Magda len
coś z tą kafe się dzieje, bo napisałam posta, ale go tu nie widzę, więc napiszę go jeszcze raz. Aga życzę Ci wytrwałośći. Ja mam laktator, ale manualny chociaż ten elektroniczny jest lepszy podobno. Słyszałam, że na początku laktator jest potrzebny, bo ma się dużo pokarmu i dzidzia nie nadąża pić, ale później laktacja się dostosuje do dzidzi. Niby tak jest, nie wiem jak to w praktyce wygląda. Zobaczcie sobie dla relaksu http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/?utm_source=facebook.com&utm_medium=share&utm_content=magiczna-kapiel-noworodka&utm_campaign=shareBelowPost

Gość Magda len
dopiero teraz wczytały mi się te Wasze nowe posty. Ja dostałam laktator od kuzynki sama też bym nie kupowała jak narazie

Moja siostra dawała rade ręcznym nawet przy dużym nawale mleka. A teraz jak chodzi do pracy to znów odciąga i jakos nie narzeka.

Gość Dariaaa24
Film magiczny :)

Gość Aguśka1234
Zastanawiam się nad dwoma, bo taki jeden elektryczny i ręczny kosztuje z 300zł. Sam elektryczny 150zł i sam ręczny 50zł. Moja siostra też miała ręczny no i faktycznie trzeba się namachać. Tylko nie wiem jakie to uczucie i czy ręcznym może będzie delikatniej?

Gość Aguśka1234
Tak wielorazowe. Kupiłam 15 sztuk, ale do szpitala biorę pampersy.

Gość Dariaaa24
Dziewczyny a powiedzcie mi jak u Was wygląda sprawa przewijaka. Bo wczoraj złożyliśmy łóżeczko i położylismy przewijak na gore. Ja myślałam, że ten przewijak ma jakieś uchwyty żeby zaczepic o łóżeczko... A tu nic. I boję się, że będzie mi jeździło z góry na dół. Chyba kupię dodatkowy mebelek koło łóżka żebym mogła spokojnie położyć przewijak.

Ja niestety nie mam miejsca w pokoju na dodatkowy mebelek typu komoda z przewijakiem ( było to moje marzenie) gdybym miała na pewno bym kupiła. Ja bede kładła przewijak na naszym "łożu małżenskim" ktory będzie znajdować się obok łóżeczka dziecka ;)

Gość Aguśka1234
Ja przewijaka nie kupuje. Właśnie zauważyłam, że nie ma żadnych zabezpieczeń. Takiego to nie chce.

Gość Dariaaa24
Edi ja mam miejsce i może jeszcze dokupimy. :) one nie mają żadnych zabezpieczeń!!!

Gość gusia09
dziewczyny ale wy tu dużo piszecie. Zostawić was na pare godzin a tu tyle natrzaskane. :D 🌻 A więc jestem po wizycie 36tydz i młody ma 3400g i powinien dobić do 4kg jak wytrzymam, ale doktorek twierdzi że raczej nie dotrzymam bo już mam rozwarcie na 1 cm i mam dużo odpoczywać i leżeć :D dobre sobie, przy małym dziecku i przed świętami. W każdym razie żeby wytrzymać jeszcze ok 2 tyg i jest ok bo będzie w terminie No zobaczymy. Miałam też pobierany wymaz na paciorkowca/gbs i z jednej strony i z drugiej :) Wynik po niedzieli. Także jak dostanę wynik mogę iść rodzić. W ten weekend musimy rozłożyć łóżeczko żeby było przygotowane jakby co :D

No to super masz :) Napewno będziesz zadowolona. Ja się właśnie nie raz zastanawiam dlaczego produkują rzeczy ktore są takie niedopracowane, nie przemyslane, a nawet powiedziałabym,że niebezpieczne.. i to dla niemowlaków

Gusia ale fajnie ! Spory ten Twój chłopczyk :) Masz racje z tym odpoczywaniem w takim okresie i z małym dzieckiem to na prawde graniczy z cudem ;)

Co do laktatora uważam że nie ma co wydawać niepotrzebnie kasy bo może wcale nie będzie potrzebny. Ja miałam pożyczone 2 zwykły i elektryczny, i żadnego nie użyłam ani razu. Nawału pokarmu też nie miałam. Było go tyle ile trzeba.

Edi bo to fajnie się mówi facetowi :D. Który ani nie rodzi i z reguły dzieckiem też nie bardzo się zajmuje

Daria ja mam łóżeczko turystyczne i przewijak mocuje się na specjalne zaczepy jest sztywne nie przesuwa się dodatkowo na przewijaku są pasy spinające żeby dzieciątko przypiąć jakbyś miała się odwrócić czy odejść na chwilkę. A takie jak mówisz że masz to w ogóle nie powinno zostać dopuszczone do sprzedaży, bo to faktycznie niebezpieczne

Dziewczyny mam zamiar kupić termometr bezdotykowy, co o tym sądzicie? Czy macie taki i czy polecacie ? jesli tak to jakiej firmy?

Edi ja mam bezdotykowy Polecam A z firmy chyba medicare ale musiałabym sprawdzić. Na szczęście za wiele razy nie musiałam go używać. Za to w przyszłości choć lepiej żeby też nie był potrzebny warto zainwestować w nebulizator dla dziecka.

Gość Dariaaa24
Gosia ale fajny bąbelek Ci rośnie :) moja mała ma 3 kg a ja we wtorek kończę 38 tc :) a z tym przewijakiem to rzeczywiście jakieś żarty... Termometru narazie nie kupowalam. Napiszcie jaki warto kupić :)

Ja kupiłam już sobie firmy Rossmax przez allegro. Jest fajny, mierzy też temperaturę przedmiotów, wody np w wanience dla dzidzi, temperaturę mleka jeśli podgrzewasz itd :-)

Gość Aguśka1234
nie mogłam strony wysłać to wysyłam kawałek tekstu Termometry elektroniczne bezdotykowe na podczerwień - i tu odkrycie. Ponieważ niestety moja córeczka zachorowała w święta, a byliśmy wtedy u rodziny, miałam okazję używać termometru bezdotykowego mojej szwagierki marki Microlife. Zbliża się go na odległość ok 5 cm od czoła dziecka i ur******** Termometr zaczyna świecić i po kilku sekundach mierzy temperaturę. I co się okazuje - jest to temperatura zbliżona do tego, jaką się oczekuje po tym, jak się samemu dotknie dziecko. Innymi słowy - jeżeli wydaje Ci się, że maluch ma gorączkę, bo jest np. bardzo gorący i ma lodowate stópki, termometr wskaże temperaturę. My po powrocie do domu zakupiliśmy ten termometr w pierwszej lepszej aptece. Minus - cena - ok. 100-120zł w zależności od modelu. Ale jeśli ma służyć na lata, to jestem w stanie ponieść taki koszt. Dodatkowo termometr może też mierzyć temperaturę przedmiotów lub np. wody do kąpieli dla malucha, a więc można go wykorzystać też w inny sposób niż tylko podczas choroby. Jak dla mnie to światełko podczas mierzenia gorączki jest tylko zbyt intensywne, co ma znaczenie zwłaszcza podczas pomiarów w nocy lub u malca, który z powodu gorączki ma lekki światłowstręt. Z drugiej strony coś kosztem czegoś... Najważniejsze, że wyświetlana temperatura jest miarodajna.

Gość Magda len
Jeżeli chodzi o przewijak to ja będę miała osobny mebel razem z wanienką, ale nie kupiłam tylko moja kuzynka mi da jutro, więc skorzystam. Moje koleżanki w ogóle nie miały przewijaka tylko przewijały dzidzię na swoim łóżku. O termometrze bezdotykowym też słyszałam same dobre rzeczy i sprawię sobie taki na pewno. Daria masz się super ! to już niedługo będziesz miała maleństwo przy sobie <3 i do tego to pocieszające rozwarcie :P Ciekawe co się dzieje z Wefoundlove, bo rzeczywiście nie odzywa się coś

Gość Dariaaa24
Kolejna wizytę mam za tydzień w piątek i lekarz w ten poniedziałek przy umawianiu się dodał 'chociaż wydaje mi się, że możemy się nie zobaczyć,bo bardzo możliwe, że do tego czasu pani urodzi' :) więc u mnie wszystko jest możliwe. Ja jeszcze nie mam rozwarcia. To chyba Gosia ma :) chociaż teraz to i ja już mogę mieć ;)

Gość Magda len
No tak pomyliło mi się :-P tyle nas tutaj jest, ze jak nie ma mnie dłuższą chwilę i czytam wszystkie posty to potem nie wiem co odpisac, bo nie pamietam wszystkiego :-P w takim razie to mialo byc do Gosi, ale Ty Daria tez masz super :-P wszystkie, ktorym zostaly ostatnie dni maja sie ekstra !! Ja to sie naczekam jeszcze :-(