Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelizarda2015

Rodzące w sierpniu 2015

Polecane posty

Gość elilu
mi troche mdlosci przeszly, no i dobrze bo juz nie dawalo sie wytrzymac czasmi, za to od jakichś 3 dni latam do kibla w nocy po 3 razy, piersi bola masakrycznie, wizyta 27 .01. dopiero to bedzie jakis 10 tydzien

Gość malinowa mama
Ja to w nerwach na usg czekam juz tylko do wtorku :) boje sie bardzo czy bedzie biło serduszko i czy maluch bedzie zdrowy bo to genetyczne usg. Ja w nocy na siusiu wstaje kazdej nocy, apetyt jakos straciłam prawie 2 kg poleciały, piersi tylko bolą. Tłumacze sobie ze to juz prawie drugi trymestr wiec objawy miały prawo ustapic.

Gość Hancik
Pozwalam sobie dopisać się do tabelki :) NICK.......WIEK.......REGION.......CIĄŻA......TERMIN PORODU malinowa mama.....30.... mazowieckie......3......02.08.2015 Ewelizarda2015...26...podkarpackie...1...04.08.2015 Aniasierpien.......31......dolnośląskie....1......07.08 .2015 Eszka234....24...małopolskie......2...08.08.2015 joka_11............28.........dolnośląskie....2......10 .08.2015 r Angie87........27..........małopolskie ......1.......11.08.2015 Hancik........30..........łódzkie...............3.........12.08.2015 Aglo88...26...........mazowieckie...2.......14.08.2015 ewell.........31.............dolnosląskie....2........15 .08.2015 terka........24...........dolnośląskie......1.......16. 08.2015 aska2015.........29.......mazowieckie.....4......18.08.20 15 Modliszka22.....31.....lubelskie.....2...........20.08.20 15 Kataarynkaa...33...kujawsko-pomorskie...2...21.08.2014 elilu.........28..........podkarpacie.......2.........23. 08.2015 anik388....27....śląskie. ....3....28.08.2015

Dziewczyny jest już któraś z Was po usg genetycznym? Jak emocje?

Gość gość
Ja sie nie odzywam bo jakos tak nie mam czasu . Przy dwojce dzieci jest co robic ... ja czuje sie idealnie zero mdlosci troche boli mnie brzuch jak przed okresem i piersi . Dzis. Mialam tez rozowy sluz troche sie martwie i czekam do poniedzialku na wizyte mam nadzieje ze bedzie juz serduszko ...

Gość anik388
Gosc z 18.50 to ja anik388

Gość gośćterka
Ja mam wizytę w ten piątek, to będzie dopiero 10 tydzień. Nie mam żadnych objawów i też mnie to martwi ale nie panikuję. Piersi prawie przestały boleć. Jedynie senność mnie czasem rozwala całkowicie ale już sama nie wiem czy to po prostu nie zmęczenie....

Gość Ewelizarda2015
Hej, nie piszę bo nie ma w sumie o czym :) Nie mam apetytu, czuję się zmęczona, bolą mnie piersi, czasem podbrzusze, i tak od miesiąca, więc co tu pisać? :P Na usg genetyczne idę w przyszły czwartek, mam nadzieję że będzie wszystko ok :)

Cześć. U mnie też nic nowego, samopoczucie na szczęscie już lepsze i jestem bardziej efektywniejsza w pracy. Poza tym bez zmian. Pozdrawiam Was.

Gość Hancik
Zapytałam Was o usg genetyczne bo być może któraś juz poznała płeć. Mi w dwóch poprzednich ciążach lekarz powiedział płeć w 13 tygodniu właśnie na usg genetycznym. Niby nie bardzo chciał powiedzieć, kazał tez się nie nastawiać bo to tylko tak wstępnie ale nie pomylił się. Koleżanki które chodziły do niego również dowiedziały się tak wcześnie. I też nie było pomyłki. Jakby któraś wiedziała to pochwalcie się. Ciekawe jaka będzie statystyka na naszym forum :)

Gość elilu
a co to jest to usg genetyczne bo w 1 ciazy go nie mialam ?

jou! niewyparzoną gębe mam, założyłam bloga coby jadem znajomych nie kąsać. Muszę nazbierać czytelników to i linka zapodam, bo przecież do siebie nie będę gadać, a że pierwszy post niegrzecznie o karmieniu piersią to i reklamę trza jakąś poczynić : niewanda.blogspot .com Zapraszam, wkrótce pewnie pojawi się więcej uszczypliwych wypowiedzi. trzeba usunąć spację z adresu bloga

jou! niewyparzoną gębe mam, założyłam bloga coby jadem znajomych nie kąsać. Muszę nazbierać czytelników to i linka zapodam, bo przecież do siebie nie będę gadać, a że pierwszy post niegrzecznie o karmieniu piersią to i reklamę trza jakąś poczynić : niewanda.blogspot .com Zapraszam, wkrótce pewnie pojawi się więcej uszczypliwych wypowiedzi.

Gość ewell
cześc dziewczyny, u mnie bez zmian, mdłości, coraz częściej wymioty, ciągle jestem śpiąca. po pracy idę spać juz około 18-19 taka jestem zmęczona i tak codziennie. myślicie że na genetycznym będzie już widać płeć? :) jestem ciekawa, ja mam 4 stycznia badanie USG

Gość joka_11
Hej! U mnie tez już lepiej, teraz dopadaja mnie bóle głowy. Idę na usg genetyczne 23 stycznia i to dwa razy, rano do swojego lekarza a popołudniu do poradni prenatarnej. Wczoraj byłam na wizycie w przychodni przyszpitalnej i widziałam już dwie rączki i dwie nóżki :)

Elilu usg genetyczne wykonuje się między 11 a 14 tygodniem (to znaczy do końca 13). Lekarz sprawdza kość nosową (dzieci z zespołem downa nie mają) i mierzy przezierność karku (do 2,5 cm jest ponoć ok. Wyniki powyżej mogą sugerować wady genetyczne i mogą być przesłanką do kolejnych badań). Tyle pamiętam z poprzedniej ciąży która była cztery lata temu wiec jak coś pomieszałam to przepraszam i proszę mnie poprawić.

Gość Eszka234
Ja mam USG 28stycznia ale czy to nie za wczesnie na poznanie plci? W pierwszej ciazy bardzo pozno się dowiedziałam bo dopiero w 27 tygodniu a wczesniej na polowkowym jak pytalam o plec to nie bylo widac bo dziecko bylo tak ulozone:)

Eszka ja dwukrotnie poznałam płeć właśnie na usg genetycznym. Wszystko zależy pewnie od sprzętu i od gina. Mój wprawdzie powiedział ze to bardzo wczesna ciąża i żebym się nie nastawiała ale "gdyby miał teraz powiedzieć to chłopiec". Nie pomylił się i dwa razy mi powiedział dobrze. Tym razem też chyba zapytam.

Gość elilu
aha, no to nie wiedzialam ze ono sie jakos specjalnie nazywa, bo robil mi gin te pomiary ale na zwyklej wizycie kontrolnej na zwyklym sprzecie

Elilu to przynajmniej na spokojnie to znioslaś. Mam nadzieje ze wszystko ok :)Ja się bardzo denerwuje i chciałbym mieć to już za sobą.

Gość elilu
ja nawet nie wiedzialam ze to badanie takie wazne , kurcze mój gin jakos specjalnie na nie nie zwracal uwagi i sie specjalnie nie umawial, a moze specjalnie to robi zeby sie nie denerwowac bez powodu. mam wizyte 27 stycznia to bedzie koniec 10 tyg, to potem pojde przed koncem 13 i sie zapytam o to badanie

Elilu to chyba jednak nie to badanie miałaś bo to genetyczne wykonuje się między 11 a 14 tygodniem. Wszystko przed Tobą :)

Gość elilu
hancik pisalam jak to bylo w 1 ciązy :) teraz jestem w 2 :)

Gość elilu
drogie mamy to jak już poznacie na genetycznym płec to sie pochwalcie w tabelce :) NICK.......WIEK.......REGION.......CIĄŻA......TERMIN PORODU.......PŁEĆ malinowa mama.....30.... mazowieckie......3......02.08.2015 Ewelizarda2015...26...podkarpackie...1...04.08.2015 Aniasierpien.......31......dolnośląskie....1......07.08 .2015 Eszka234....24...małopolskie......2...08.08.2015 joka_11............28.........dolnośląskie....2......10 .08.2015 r Angie87........27..........małopolskie ......1.......11.08.2015 Aglo88...26...........mazowieckie...2.......14.08.2015 ewell.........31.............dolnosląskie....2........15 .08.2015 terka........24...........dolnośląskie......1.......16. 08.2015 aska2015.........29.......mazowieckie.....4......18.08.20 15 Modliszka22.....31.....lubelskie.....2...........20.08.20 15 Kataarynkaa...33...kujawsko-pomorskie...2...21.08.2014 elilu.........28..........podkarpacie.......2.........23. 08.2015 anik388....27....śląskie. ....3....28.08.2015

Dziewczyny może to jeszcze za wcześnie na takie pytanie ale czy myślicie już o imionach? Ja dziś poruszyłam temat z mężem ale jakoś nie bardzo nam szło to wymyślanie

Gość elilu
ja juz mam uplanowane, jak syn to bedzie Tobiasz a jak córka to Joanna

Tobiasz również bardzo mi się podoba i jest na mojej top liście :) Joanna tez bardzo ładnie i nie jest takie oklepane. Ja dla dziewczynki bardzo chciałabym Pola ale mój m kręci nosem.