Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Adiunoes

Jak przewieźć bezpiecznie komputer stacjonarny?

Polecane posty

Elo, elo ;) mam zamiar przewiezc komputer stacjonarny o niestandardowo duzych rozmiarach i wadze z uk do pl. chodzi o to ze chce go przewiezc nie tylko w 1 kawalku ale w stanie kompletnie nienaruszonym :). osobiscie mialem takie pomysly: 1. przewiezc go jako bagaz glowny lub podreczny samolotem.. 2. zalapac sie do autostopa i go przewiezc.. 3. zrobic prawo-jazdy, kupic samochod i go przewiezc.. jednak w przypadku pkt 1, 2 i 3 wydaje mi sie to nierealne.. moze sie myle (??) 4. przewiezc go autokarem kursujacym z uk do pl.. w przypadku pkt 4 jestem juz nieco mniej sceptyczny.. jest to moj najnowszy pomysl bardzo prosze o burze mozgow w tym temacie ;) ktos moze mi dobrze podpowie jakie rozwiazanie zagwarantuje mi w najwyzszym stopniu bezpieczny przewoz tego kompa..? jesli chodzi o jego rozmiary to mniej wiecej takie: waga ok 40 - 50 kg wymiary (szerokosc x dlugosc x wysokosc) ok 30 x 60 x 100 cm z gory dzieki za odpowiedzi. :) Poazdrawiam.

Gość gość
Nadaj kurierem może ?

o nadaniu kurierem nawet nie wspominnalem, chociaz taki pomysl mialem wczesniej.. firmy kurierskie moga rzucac paczka jak sie patrzy i nawet nie bede o tym wiedzial...

Gość Michal_ClicktransPL
Adiunoes, z tego co piszesz to zależy Ci, żeby ostrożnie obchodzić się z przesyłką (Twoim komputerem). Tak więc, tak jak mówisz, nadanie jako zwykła paczka kurierska może nie być dobrym pomysłem. Polecam wystawić na http://clicktrans.pl/ w kategorii Paczki lub Specjalnej Ostrożności. Tysiące firm transportowych jeździ trasą UK-PL, tak więc prawdopodobnie dostaniesz ofertę od firmy, która i tak planuje przejazd, a ma jeszcze trochę wolnego miejsca w busie. Na Clicktrans.pl jest bardzo dużo takich firm, które busami przewożą codziennie tego typu delikatne przedmioty, meble i całe przeprowadzki na trasie Polska - Anglia. Pozdrawiam, Michał Brzeziński Clicktrans.pl kontakt@clicktrans.pl

Gość gość
wiesz, myslę,że w tym temacie najlepiej sprawdzi się jakaś firma transportowa i tyle. U nas przy przenosinach biura transport całkowicie organizowany był przez http://www.dtsexpress.pl - wiedza jak zapakować i zabezpieczyć komputery, drukarki itp, także bym się nie obawiała o takie kwestie.

Gość gość
Po pierwsze, wyjąłbym dysk, dyski i przewiózł osobno. Właściwie poza dyskami, nic nie jest tak delikatne.

Gość gość
dokłądnie, mozesz zamówic doświdczonego kuriera albo taksókarza i po klppocie. Ja tu http://www.radiotaximpt.krakow.pl/ znam dobrych kierowców ktorzy mi juz nie raz przewozili rozne rzeczy.