Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość idiotów, mówiących mi jak mam wychowywać moje dziecko

Polecane posty

Gość gość
a ciasto to na czym w domu u Ciebie piekli? na kiełkach i ogórkach kiszonych? Im więcej piszesz tym bardziej widać, ze do wszystkiego dorabiasz niepotrzebną ideologię. Zaznaczając przy tym w pierwszym poście, ze nie jesteś histeryczną eko matką.

Gość gość
Moje dziecko ma dopiero 19 m.i słodycze nie są mu do niczego potrzebne. Gdy podrośnie na pewno nie odmówię mu raz na jakiś czas czekolady, ale na boga póki się nie domaga to po co mam je tym tuczyć? Po co dawać tak malym dzieciom słodycze?

Gość gość
Po co dawać tak malym dzieciom słodycze? xxx po to zeby koncerny mogły zarabiac, po to żeby babki, teściowe się dowartościowały jak to ładnie zajęły sie wnuczkiem itd itp :o :o :o

Gość gość
a ja się zgodzę z autorką. moje dzieci do 3 rż nigdy nie dostały nic słodkiego - mąż był przeczulony bo rodzice strasznie go przekarmiali słodkim i przez to miał duże problemy z zębami, cukrzyce itd. Dopiero jak poszły do przedszkola to poznały słodkie, ale też nie było tak że ja im zabraniałam, albo że rzuciły się na słodycze bo wczesniej tego nie znały. do teraz nie przepadaja za słodkim (6 i 8 lat).

Gość gość
Spójrz na tytuł postu. Nie musisz dawać dziecku słodyczy, jak dla mnie nic mu nie musisz dawać i możesz karmić jedynie wyciągiem z pnia mózgowo- czaszkowego alpaki górskiej ALE... jeśli zakładasz temat nazywając babkę Idiotką tylko dlatego, ze przyniosła dzieciakowi chipsy to mi to wygląda na mocno przewrażliwioną mamuśkę. A weź te chipsy i następnym razem wywal do kosza jak wyjdzie, a nie obrzucasz wszystkich na lewo i prawo bo myślą nieco inaczej.

Gość gość
Autorko, ja bym na twoim menu daleko nie zajechala :D Lubie kompletnie inne rzeczy.. Mamy sie dobrze, ani nie jestesmy chudzi , ani grubi, nie chorujemy czesto itp. Ale chyba mamy wiecej luzu i frajdy..

Gość gość
Na ciasto pewnie mąkę same mielily, jaja tylko od zielononozek i koniecznie bez cukru!

Gość gość
uwazam,ze bardzo dobrze robisz!! poki dziecko jets male to trzymaj je z daleka od tego syfu..ja niestety sie ugiełam i teraz synek (2 l) je slodycze ale na szczescie bardzo lubi owoce i zdrowa zywnosc....u nas problemem jets mieso..a wlasciwie jego brak. Jemy tylko i wylacznie ryby (oraz mleko,sery, jajka) i dlugą droge przeszlam ,duzo pryzkrych słów slyszlam ...nieprawdziwych informacji ale w tym przypadku bylam twarda:) i tobie tego zycze:)

Gość gość
15.45. A szanowny Mężus nie przeczulil się zbyt mocno? Bo mnie na medycynie uczono ze slodycze nie powodują cukrzycy??? Współczuję Waszym dzieciom. Jakby się ojciec po czereśniach posr.al to tez by dzieci nie mogły jesc?

Gość gość
uwazam,ze ciotka przychodzaca z czipsami do 19 miesiecznego(!) dziecka to przesada...poprostu glupia baba. mogla przyniesc cokolwiek-serek, 7daysa z jakim fajnym nadzieniem, bananka...no cokolwiek... a nawet chrupki tylko ze zwykle kukurydziane...jets tyle mozliwosc..glupia baba

Gość gość
Tak musisz być twarda, bo cały świat i część wszechświata postawiła sobie za cel, by nauczyć Twego bejbisia wp---ć mięsko! Tajne moce już czają się za progiem, a z oddali słychać złowieszcze pomruki: mięsko, mięsko, mięsko! Ja bym pozasłaniała okna! Trzymajcie się kobietki, dacie radę, musicie być silne!

Gość gość
Po co dawać tak malym dzieciom słodycze? xxx A co rozumiesz pod terminem " słodycze ' ? Bo np. dla mnie ciasto drozdzowe zrobione w domu nie jest "słodyczem ', ono oprucz cukru ma i inne rzeczy . A taki baton, ptasie mleczko, czy cukierek, owszem to jest słodycz. Poza tym szkodliwa jest jedynie sacharoza w nadmiarze, inne cukry sa potrzebne organizmowi , to zrodło energii. Po twoim menu widac, ze obciełas drastycznie tluszcze i wegle.. Skad twój organizm ma czerpac energie ? Spalajac twoje miesnie ? Jesli je masz..

Gość gość
...a następnym razem jak ktoś stanie w progu z paczką chipsów lub co gorsze- z PĄCZKIEM (aaaaaa!!!!) odpalcie wyrzutnie rakietowe, albo walnijcie z półobrotu i nigdy, przenigdy więcej nie wpuszczajcie w pobliże dzidziusia tego mordercy!

Gość gość
Mam pomysł co zrobić ze szwagierką: następnym razem daj jej tą wspaniałą sałatkę z rukoli, tartej marchwi, orzechów nerkowca, z odrobiną oleju lnianego, po której tak ja pogoni, że przez tydzień z WC nie wyjdzie. A Ty wraz z dzieckiem z radości wychrupcie po kiszonym ogórku- a co tam jak świętować to na całego!

Gość gość
Znowu ty i twoje wypociny? Musisz naprawde sie nudzic ale zrozum wreszcie, ze nikogo nie obchodzi to co jecie. Marns proba dowartosciowania sie :O

Gość gość
A... Sałatka z rukoli to okropna trucizna, na pewno dostanie rozwolnienia ;). Nie , to znowu nie ja. Nie zakładam tu tematów , raczej udzielam się w komentarzach.

Gość gość
dobrze robisz! Podam Ci extra sposób- mój. Wszystkim w rodzinie wmówiłam, ze moja corka ma alergie na cukier, gluten i laktoze. A ze rzeczywiscie ma problemy ze skórą to się boją. I przychodzą z ksiązeczką, kolorowanką, paczką balonów- zamiast z czipsami :) Polecam sprawdzone :)

Gość gość
pewnie chcialas poczytac jaka to jestes super, a twoje menu super zdrowe:D No niestety ale wedzony losos to zadne zdrowie, a kanapka z ogorkiem kiszonym? tzn, z chlebem maslem i ogorkiem? faktycznie zdrowe:D dziecko kilka ogorkow kiszonych? wiesz, ze nie powinno sie jesc za duzo tych ogorkow? ano nie wiesz tak jak z lososiem, a pozujesz na jakas wszechwiedzaca i wlasnie zeswirowana ekomatke:O

Gość gość
Oj to ogórek kiszony jest szkodliwy ? Ciekawe od kiedy ? Juz wiem, zamiast tego podam dziecko super danonka i będę z******tą Power mamą ;).

Gość gość
Autorko, a po jaką cholerę ty dajesz 19m dziecku mleko modyfikowane i kaszkę holle??? :o :o :o :o :o To nie jest roczniak czy siedmiomiesięczniak :o :o :o

Gość gość
"Bo mnie na medycynie uczono..." Tatuś ci miejsce na studiach załatwił czy dałaś doopy pdziekanowi? kolejna konowałka

Gość gość
Czipsy akurat to najgorsze z mozliwych - mają akrylamid, już lepiej te nieszczęsne batony, cukierki.... serio

Gość gość
18.57. Błąd! A Ty z autopsji czy z obdukcji:-D?

Gość gość
bo nie ma innej alternetywy tylko kilogram ogórkow kiszonych naraz zezartych lub danonki. Lecz sie autorko wariatko:O

Gość gość
temat tematem, autorka autorką, ale trzeba byc ostatnim ćwierćmózgiem zeby sadzić ze cukrzyca bierze się z jedzenia slodyczy :D Cukrzyca jest spowodowana defektem w ukladzie immunologicznym ktory jest WRODZONY albo jest to kwestia genetyczna. A juz zawsze u dzieci. U doroslych wystepuje czesto na skutek otylosci brzusznej, ale slodycze maja sie do tego dokladnie tak jak piwo, golonka i 10kg lososia wpieprzane codziennie. Wiec mądrzcie sie tutaj, wychwalajcie ktora wie wiecej o dietach, zdrowiu itd, ale nie wypisujcie takich bzdur, bo to jest kompromitacja po prostu.

Gość gość
Ty się lecz, bo mi tu z jakimś kilogramem ogórków wyjeżdżasz. Dziecko zjadło kanapkę z masłem ( od mojej babci, domowym) i jednym, pokrojonym w plastry kiszonym ogórkiem ;). Nigdzie nie napisałam , że cukier wywołuje cukrzycę (moja babcia jest chora, codziennie przyjmuje insulinę), ale nie jest zdrowy, a juz 19 miesięcznemu dziecku nie jest do niczego potrzebny. To puste kalorie. Dla nas są zdrowsze cukry złożone, a i lepszym źródłem węglowodanów jest pełnoziarniste pieczywo, kasze, itd.

Mój tez na kaszkach holle, nie wie jak smakuje czekolada, ciasta je domowe, czasem kupne ciastka. Patrzę na sklady. Wychodze z zalozenia, ze jeszcze się naje tych śmieci w życiu, a póki ja mogę kontrolować to unikam cukru i soli m.in. Rodzina juz wie, ze przychodzi się z bananem a nie kinderka. Chociaż na poczatku tez byli 'zdziwieni'moim podejściem. Ale jak widzę 2letnie dziecko jedzaące co kilka dni chipsy czy slone orzeszki i popija cola czy nie daj boze energetykiem to az mi slabo.

Gość gość
to sie zastanow super zdrowa mamusko czy dziecko zjadlo jeden ogorek czy kilka:O od tej swojej eko zdrowej zywnosci juz sama nie wiesz co bredzisz

Gość gość
A czy możesz mi odpowiedzieć jednak na pytanie po co 19miesięczniakowi mleko modyfikowane???????????? I kaszki dla niemowląt??????????